Whitehaven Beach: le paradis blanc en Australien

En drömstrand nära Stora barriärrevet

Ansedd som en av de bästa stränderna i världenWhitehaven Beach ligger i Whitsunday Islands skärgård, utanför den nordvästra kusten av Queensland, och skyddas av Stora Barriärrevet.

Denna skärgård har 74 öar, inklusive Hamilton Island, mycket populär bland rika turister och australiensare som kommer för att fira sin möhippa där. Whitehaven Beach ligger på Whitsunday Island.

Le sable si particulier av Whitehaven Beach

Om öarna alla är vackrare än de andra, sticker Whitehaven Beach ut på grund av dess vit kiseldioxidsand, ultrafin. Till beröring liknar den mjöl medan dess svala temperatur krockar med den stora solen som badar den 7 km långa sträckan. Pricken över i: vattnet är kristallklart, återigen tack vare den vita sanden.

Le sable blanc de Whitehaven Beach

Le sable blanc de Whitehaven Beach / ©iStock

Hur tar man sig till denna strand?

Vanligtvis deltar turister i en kryssning på Whitsunday Islands, planerar några timmars stopp vid Whitehaven Beach. Webbplatsen är bevarad av den australiensiska regeringen. Campingområden är dock planerade; ju mindre bråttom kommer ofta att närma sig dem med båt. Resenärer bör planera i förväg och ta med sig sitt vatten (minst fem liter per dag och per person), samt sin bränsle- eller gasutrustning för matlagning. Eldning är förbjuden.

Mellan strand och regnskog

Den riktigt bra planen i Whitehaven Beach? Gå med igen Hill Inlet, norr om stranden, som kantas av en tropisk skog. Det är här som alla fotografer, proffs och amatörer, förevigar de blå reflektionerna av vattnet som blandas med den bleka färgen på sanden. Ett observatorium är också placerat i nivå med Tongue Point.

Vad kan man göra i Whitehaven Beach?

Med tanke på vattnets klarhet snorkling är uppenbarligen den mest rekommenderade aktiviteten. Notera dock att nöjet kan bli bortskämt under manetsäsongen, mellan november och maj. Det rekommenderas starkt i detta fall att bära en kombination.
Färgerna och skönheten på Whitehaven Beach kan också avnjutas från luften genom att delta i en flygning över skärgården. Flera företag erbjuder en rutt, som ibland skjuter vägen till Stora barriärrevet.

Flygplan på Whitehaven beach

Flygplan på Whitehaven-stranden / ©Hemera

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *