Vad du ska se i Venedig: de 15 måste-se

Venedig lockar miljontals resenärer varje år som kommer för att upptäcka en stad full av liv och genomsyrad av kultur. Oförgängliga minnen som du kommer att dela med dina vänner eller älskare. Upptäck de viktigaste platserna att se i Venedig och låt dig ryckas med av dess charm!

Promenera runt Piazza San Marco

Beläget längs Canal Grande, är Markusplatsen med rätta Venedigs största måste att se. Det är verkligen runt detta torg som du kan se de vackraste venetianska monumenten: Suckarnas bron, Dogepalatset, Markuskyrkan, Campanile, etc. Försök att vara på torget lite före kl. Du kommer att höra alla klockorna ringa i basilikan: ett oförglömligt, verkligt förvirrande ögonblick.

Markusplatsen
Markusplatsen ©Jean-Marc Viglino / Pixabay

Upptäck Campanile of Saint Mark’s Basilica

Campanile dominerar Venedig från toppen av sina 96 meter. Dess storlek gjorde den mycket användbar, särskilt för att övervaka omgivningen. Den hade också en observatorisk roll för Galileo. Det är omisskännligt i Venedigs stadslandskap. Genom att klättra i detta torn kommer du att omfamna hela Venedig och dess lagun. Ett oförglömligt ögonblick att se i Venedig absolut!

Campanile of Place San Marco
Klättra till toppen av Campanile © Brandon Style / Unsplash

Drömmer på suckarnas bro

Du kan se det från den lilla bron längs Canal Grande och Dogepalatset. En legend råder älskare att kyssas när de går under, så att deras kärlek kommer att vara evig. Historien om namnet på denna bron är dock mindre romantisk: det var passagen som fångar använde innan de låstes in i fängelsehålan. Det var då sista gången de såg dagens ljus. Att gå under i en gondol kräver att du besöker de hemliga passagerna i Dogepalatset.

Suckarnas bro
Suckarnas bro ©Soroush Karimi / Unsplash

Beundra Rialtobron

Rialtobron är den äldsta bron i Venedig som sträcker sig över Canal Grande och förbinder Saint Paul-distriktet med Saint Mark-distriktet. Han är representerad på många dukar som frammanar den venetianska staden, särskilt från den tid det återuppbyggdes, på 1500-talet. Utmärkande för Venedig är den kantad av stånd, vilket gör den till en speciell bro, motsvarande den berömda bron i Florens.

peka Rialto
Le pont du Rialto ©Holger Hübner / Pixabay

Upptäck Dogepalatset

Dogepalatset är Venedigs viktigaste institutionella monument. Vid hans val, dogen flyttade in i denna enorma bostad och kom bara ut för att utöva sin roll som representation. Han samlade de olika råden där och det var i detta palats som de stora besluten om förvaltningen av staden togs. Idag är det här det italienska kulturministeriet ligger. En hel symbol, som det är möjligt att besöka. Det är det bästa stället att göra dig förstå hur Republiken Venedig fungerar och de imponerande rikedomarna som hon tyckte om att visa för alla sina besökare.

Dogepalatset
Dogepalatset ©Cédric Lambert / Pixabay

Upptäck särskilt räknerummet: gigantiska dukar, ett kompendium av all italiensk konst i ett av de största rummen i Europa. Besökets verkliga höjdpunkt! Om du har varit i palatset tidigare, då kan du variera ditt besök genom att följa de hemliga vägarna. Den här turen tar dig till kansliet, tortyrkammaren, men också till palatsfängelserna. Så här kan du passera under den berömda Suckarnas bro.

Samlas vid Markuskyrkan

Om Markusplatsen är så framgångsrik är det förmodligen tack vare dess basilika. Ja, när du är på torget kan du se en suverän fronton med fina förgyllda sniderier, ett ikonografiskt program rikt på färger och symboler som bara kan trycka besökaren in i basilikan. Väl inne kan du förvänta dig att bli bländad av en romersk-bysantinsk arkitektur full av detaljer, en uppfinningsrikedom så att du inte vet vart du ska vända dig. Ett förtrollande skådespel, avslöjande mänskligt geni!

Markuskyrkan
Markuskyrkan ©Anna Sulencka / Pixabay

Observera klocktornet

Klocktornet liknar inte sina europeiska motsvarigheter. Detta ger inte bara tiden, utan också sol-, mån- och zodiakens faser, som återspeglar himlens betydelse på 1400-talet. Slutligen, varje timme, observera toppen av tornet: de två bronsfigurerna kommer att slå i gongongen, vilket indikerar för venetianerna den korrekta timmen. Vid reservation är det möjligt att besöka inredningen och på så sätt se hur mekanismen fungerar.

klocktorn
Klocktornet ©Pixabay

Förundras över Gallerie dell’Academia

Den konstnärliga renässansen är en av de stora italienska härligheterna. Venedig hade också sina stora mästare. Deras mästerverk ställs ut på Akademins galleridär du därför också kan beundra målningar av Titian än av Veronese eller Bellini. Även utan att vara konstexpert kan du inte låta bli att ta andan ur de flesta av dessa verk.

se i Venedig
Galleria dell’Accademia © Didier Descouens / Wikipedia Commons

Uppskatta Peggy Guggenheim-museet

Peggy Gughenheim valde Venedig att installera en av de finaste samlingarna av modern konst. Det är vid Palazzo Ca’ Venier dei Leoni som du kan beundra magnifika verk. Ett originalbesök att se i Venedig!

palats i Venedig
Peggy Guggenheim-museet ©G.Lanting / Wikipedia Commons

Att ta sig till Burano Island

Burano är en fiskeö. Välkomnande, det är ett riktigt levande vykort, med sina små hus i mycket ljusa färger: gult, grönt, blått, rött osv. Dessa vackra ljusa färger harmoniserar underbart! Medan männen gick och fiskade, kvinnor specialiserade på spets. Genom att gå in i de olika småbutikerna ser du fortfarande några spetsmakare i arbete. På det lokala museet får du en bra överblick över det lokala kunnandet, världsberömt.

Burano
Burano ©Lopez Robin / Unsplash

Besök Murano Island

När glaset tillverkades med en pasta som värmdes upp och sedan blåstes, var riskerna i händelse av brand för stora för Venedig. Glasmästarna samlades därför på ön Murano. Under veckan kan du titta på tillverkningen av vackra föremål. En oförglömlig demonstration att se i Venedig!

Murano
Murano ©Frenjamin Benklin / Unsplash

Åka i en gondol

Gondolturer är klassiska turistaktiviteter att se i Venedig. Venedigs flaggskeppsattraktion, den lilla gondolturen är ett måste för alla vistelser i lagunen. Smaka inte på ditt nöje! Det är så trevligt att ta plats på en av båtarna och låta sig köras genom de små kanalerna som går genom Venedig. Möjligheten är bra att se baksidan av inredningen och de ganska speciella garagen där venetianerna förvarar sina båtar, i sina hem. En idealisk resa För alla hjärtans dag eller under sin smekmånad…

Gondol i Venedig
Gondol i Venedig – © LB

Segla Canal Grande i Venedig

En central artär, Canal Grande är en av de viktigaste att se i Venedig. Smeknamnet ”il canalazzo” av venetianerna, det kantas av mer än 170 arkitektoniska skatter som vittnar om Venedigs prakt och rikedom såsom det berömda Dogepalatset, Rialtobron eller Palazzo Barbarigo. Längs dess 4 km långa sträcka finns överdådiga palats och kyrkor som du bara kan beundra från Canal Grande, eftersom trottoarer ofta saknas.

stora kanalen
Canal Grande ©Nicolas Hoizey / Unsplash

Det idealiska är att ta en promenad på kanalen så snart du anländer till Venedig, detta kommer att tillåta dig att ha en översikt över staden och ta landmärken under resten av din vistelse. För att dra full nytta av detta besök har du två alternativ: ta en guidad båttur eller, mer ekonomiskt, använd vaporettolinjerna som går genom denna ursprungliga och magnifika aveny.

Se en opera på teatern La Fenice

Världsberömd scen, Teatern La Fenice är ett måste under en vistelse i Venedig. Offer för flera bränder som härjade byggnaden, är det idag en vackert restaurerad byggnad i typisk nyklassisk stil från 1700-talet. Rummet är rikt inrett och består av fem våningar med balkonger fint dekorerade med guld och sublima färgade målningar.

Venedigs teater
Teatern La Fenice ©Youflavio / Wikipedia Commons

Idag välkomnar La Fenice de största lyriska verken i världen som La Traviata eller Rigoletto (som skapades i Venedig). Teatern erbjuder också mer blygsamma konserter för att alla plånböcker ska kunna uppleva denna oförglömliga upplevelse. Innan du går på en föreställning kan du också ta en guidad rundtur i Fenice-teatern. Detta gör att du kan upptäcka auditoriet och omklädningsrummen, inklusive den praktfulla kungalådan. Guiden kommer inte att misslyckas med att berätta några roliga anekdoter samt den rika historien om denna mytomspunna plats.

Gå till San Giorgio Maggiore

Ikonisk symbol för Venedig och en av de mest fotograferade, basilikan San Giorgio Maggiore ligger på ön med samma namn, mitt emot Markusplatsen och Dogepalatset. Mycket lätt att nå med vaporetto, detta besök kommer att bli en höjdpunkt under din vistelse. Med sin atmosfär av ett romerskt tempel inrymmer dess imponerande glittrande marmorfasad en mycket stor och lysande byggnad, prydd med målningar, vars konstruktion färdigställdes 1576. Inuti, på toppen av basilikans tre våningar, taket påminner om ramarna på båtarett transportmedel och handel oskiljaktigt från staden.

San Giorgio Maggiore
San Giorgio Maggiore © Nau Kofi / Wikipédia Commons

Se också till att besöka Campanile. Från toppen av sina 63 meter kommer du att ha en sensationell utsikt över Venedig, dess lagun och dess otaliga öar. På eftermiddagen, när solljuset lyser upp staden, är panorama hänförande!

Det väsentliga i Venedig… och efteråt?

Venedig är en romantisk stad par excellence och är mytisk och legendarisk. Med vågorna, håret i vinden, på en vaporetto eller till fots genom sina slingrande gator, sina broar och sina charmiga torg, förblir det mystiskt och fängslande. Tveka inte att gå vilse, att komma ut från turistplatserför att förvåna dig i varje hörn och att träffa hantverkare som är ivriga att dela med sig av sina hemligheter, fiskare som kommer tillbaka från jobbet med sina fulla nät eller barn på väg till skolan.

Vid en romantisk helgmed familj eller vänner, det råder ingen tvekan om att Venedig kommer att charma dig med sina många attraktioner. Med sina palats värda en saga, sina majestätiska kyrkor och sina kanaler, verkar möjligheterna till besök oändliga! För att förbereda din resa, tveka inte att läsa alla våra artiklar om Venedig eller omItalien om du vill förlänga nöjet!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *