Vart ska man åka i april? Resmålsidéer för denna tidiga vår

Några dagars vila i perspektiv i april, Vill du fly men har ingen aning om vart du ska ta vägen? Vår europeiska vår erbjuder ibland vackra dagar men ännu inte tillräckligt med värme. Oavsett din semesterprofil finns det en destination i världen som är gjord för dig.

Vart ska man gå i solen i april

I april, upptäck inte dig själv över en natt… Om du inte är på väg ut i solen! Med temperaturer runt 26° Marocko är ett idealiskt resmål för att komma tillbaka solbränd. Även om vattnet fortfarande är runt 19°, låter detta land dig njuta av solen mindre än 3 timmars flygresa från Paris. Mycket längre från våra breddgrader, malaysia och dess 33° i genomsnitt är mycket populär bland turister som vill koppla av på stränderna eller dyka runt des îles Perhentian, Redang, Tioman eller Langkawi anses vara den vackraste i världen. Perfekt för stranden men mindre för besök, stekheta temperaturer från Indien och Sydostasien (Thailand och söder du Vietnam) locka semesterfirare som letar efter rent solsken! Äntligen är det början på torrperioden i Polynesien… ett litet paradis att upptäcka minst en gång i livet.

îles perhentians
Perhentiansöarna ©manusama / Pixabay

Kom iväg billigt i april

Perfekta klimatförhållanden med en behaglig medeltemperatur på 24° och en flygbiljett för cirka 160 € tur och retur, alla villkor är uppfyllda för att åka i Agadir. För att njuta av vackra promenader i en vild miljö utan att bryta banken, välj ön Madeira med Paris-Funchal-biljetter för mindre än €360. April är också den perfekta månaden att flyga till budapest. Den ungerska huvudstaden, väl betjänad av lågprisflygbolag, erbjuder flyg från €50 tur och retur. Du kommer också att dra nytta av attraktiva priser (och temperaturer på 24°) för Andalusien. Endast 100 € tur och retur för att nå Sevilla … det vore synd att inte dra nytta av det!

budapest
Budapest © David Mark / Pixabay

Familjens reseidéer

Vårens temperaturer från Paris är idealiska för att utforska huvudstadens gator med familjen och upptäcka dess oslagbara monument. Passa på att kombinera en 48-timmars vistelse Disneyland Paris i Marne-la-Vallée. De Vendee är full av flera utomhusaktiviteter, inklusive båtturer in poitevin-kärret. Perigord är också ett perfekt resmål för en familjevistelse, både kulturellt med besök av befästa slott eller förhistoriska grottor och på en sportslig nivå genom de många möjligheterna till vandring eller cykling.

poitevin träsk
Poitevin Marsh ©Daniel BRACCHETTI / Flickr

Vart ska man åka som ett par?

Det är dags att unna dig en romantisk semester i europeiska huvudstäder på väg ur vintertorp. I Holland, mitten av april är den perfekta tiden att beundra tulpanerna då de är som mest. Mer än sju miljoner lökar blommar på våren! Passa på att upptäcka den romantiska staden d’Amsterdam kanalövergång. Unna dig också en engelsk semester i Londonen dolce vita vistelse i Romen semester otid i Prag och tveka inte att ta nyckeln till fälten för att beundra den omgivande landsbygden, ofta i blom. romantikens höjdpunkt, Chypre även kallad ”kärlekens ö” är en idealisk destination för en romantisk tillflyktsort. Legenden säger att Afrodite, kärlekens gudinna föddes ur skummet på den plats där havet kastar sig på klipporna vid Pafos kust…

Amsterdam april
Amsterdam ©Mabel Amber / Pixabay

Idéer för en vistelse i Europa i april

Och Europa, solskenet är mer och mer markerat och temperaturerna är milda överallt. Våren sätter sig in permanent! Semesterfirare som söker värme kan börja pröva lyckan vid kusterna och medelhavsöar och unna dig en smak av sommaren på Korsika, på Sardinien, på Sicilien, på Balearerna eller i Tunisien. April är början på den perfekta tiden att besöka Portugal där landsbygden blommar. Upptäckten av Lissabon och av l’Algarve alla i söder kommer att uppfylla alla dina förväntningar. Mitten av april, missa inte Bulgarien våren eller explosionen av färger som tulpanfälten erbjuder i Holland. Festälskare, packa väskorna, riktning Sevilla och dess April Feria som varar en vecka. Denna färgstarka festival som sevillianerna efterlängtat är ett rent ögonblick av glöd där parader i traditionella andalusiska dräkter blandas med underhållning för unga och gamla. Slutligen, om du är mer ett fan av vit turism, Finland är din destination för april. Täckt i ett stort snötäcke upplever Finland sin toppsäsong för vintersport!

Spanientorget i Sevilla i Andalusien
Sevilla i Andalusien © leszed.com

Vart ska man åka i april i Frankrike

Klimatet från norra Frankrike är fortfarande osäkert, men temperaturökningen gör det möjligt att upptäcka flera platser under mycket goda förhållanden. Det är fallet av Alsace och av Lorraine där du får möjlighet att närvara i slutet av månaden grodmässan i Vittel. Missa inte att besöka de blommiga städerna normandiekustensärskilt Cabourg. Från sidan södra Frankrike, förvänta dig sommartemperaturer. Segel mot Languedoc-Roussillon, fortfarande förskonad från sommarens värmebölja. Det är dags att ta reda på det Audekatharernas slott, för att promenera genom gatorna Nimes och bläddra Provence före turisternas ankomst. Dra nytta av denna lugna månad för att upptäcka Calanques från Marseille utan att drabbas av alltför höga temperaturer.

Normandie
Normandiekusten ©453169 / Pixabay

Asien, de bästa resmålen just nu

Vid den här tiden på året lider de flesta asiatiska länder av värmeböljor eftersom vi närmar oss slutet av torrperioden men utan risk för tyfoner. Så du kan enkelt gå i Kambodjaau Vietnam, i nepal för en naturlig flykt eller i Malaysia. Ditt flaggskeppsdestination? Filippinerna, en skärgård med mer än 7 000 öar, känd för sina turkosa vatten, vulkaner, grönskande risfält och frodiga djungel. Klä dig lätt för att temperaturerna inte sjunker under 34°! April är tiden för full körsbärsblomning i Japan. Under 10 dagar ser ”den stigande solens land” livet i rosa med en explosion av denna färg i landets fyra hörn.

filippinerna
Filippinerna ©lester56 / Pixabay

Vart ska man åka i Afrika i april

Maghreb drar nytta av en redan varm sol. Passa på att gå High Atlas-leden eller promenera genom soukerna från Marrakech. Solsken finns också i Kap Verde där termometern flirtar med 20°/25° såväl som in Namibia som med början av torrperioden sakta går in i sin turistsäsong. Den afrikanska flaggskeppet denna månad är utan tvekan Madagaskar, som upplever sin torrperiod där. 400 km från Afrikas kust kommer den femte största ön i världen att förtrolla dig med dess vackra kustlinje, dess vilda natur, dess nationalparker befolkade av lemurer och gästfriheten hos dess invånare. Genom att lämna Madagaskar vid denna tidpunkt undviker du regnet.

Madagaskar
En lemur från Madagaskar ©skeeze / Pixabay

Reser till Amerika i april

Kalifornien, florida, Bermudes et louisiana är särskilt rekommenderade destinationer i april. Musikälskare bör inte missa Jazz Festival av New Orleans under den sista veckan i månaden. En show full av musik och färger med invånare klädda i traditionella dräkter. Costa Rica, naturdestination par excellence, avslöjar en extraordinär miljö befolkad av exceptionell flora och fauna. Vid den här tiden på året kommer du inte att drabbas av fukt och extrem värme. Älskare av natur och vida öppna ytor, upptäck detta land av evig vår! Om du vill njuta av snön, gå till Colorados höjder och stanna i Aspen. Säsongen är perfekt!

costa rica
Costa Rica ©BelaMarie / Pixabay

Var ska man bo i Oceanien under månaden?

När årstiderna är omvända i förhållande till vårt halvklot, svalnar temperaturen i Oceanien. I Australienmed undantag för Darwin-området och Cape York-halvön, upplever territoriet milt väder. Undvik Tasmanien, svalt och regnigt. Temperaturen stiger för att lätt nå 30° i Polynesien. Den blöta säsongen börjar också närma sig sitt slut på Hawaii och igen öarna söder om Oahu som sammanför Molokai, Maui, Lanai och Kahoolawesom erbjuder gynnsamt väder för olika utomhusaktiviteter.

hawaii
Hawaii ©Michelle Maria / Pixabay

Vart ska du i vår?

Världen är full av resmål att upptäcka i denna vackra vårmånad april. Det är upp till dig att välja din enligt dina önskemål för stunden. Så berätta för oss vart ska du i vår?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *