Att se och göra i Sydney: våra 10 bästa aktiviteter!

Ofta misstas Sydney som huvudstad i Australien (när det kommer till Canberra), Sydney saknar inte charm. Dess monument, som operahuset och hamnbron är världsberömda. Njut av den varma atmosfären och stränderna, som ligger vid foten av landets största stad. Det finns så mycket att göra i Sydney att vårt val var svårt att göra… men här är det 10 aktiviteter som måste göras att testa under din vistelse!

Klättra på Harbour Bridge

Det är en av Australiens mest kända symboler, tillsammans med kängurur och operahuset i Sydney. Denna krökta båge förbinder norra delen av staden med bostadsområdet. Det blev känt med de fyrverkerier som ges där varje år. Vet att du kan få en glimt av hur den byggdes genom att gå på en liten utställning. Bättre, det är möjligt att klättra på metallkonstruktioner och uppnå en riktig bestigning av bron. En aktivitet som måste göras i Sydney!

Hamnbron
Hamnbron ©CBCK-Christine

Beundra operahuset i Sydney

Beläget i Sydney Harbour, mittemot Harbour Bridge, Sydney Opera är idag en symbol för Australiens kulturarv. Men det är han också en symbol för Australien i resten av världens ögon. Regisserad av Jørn Utzon hissar den sina segel 185 meter långa och 120 meter breda och invigdes 1973. Sedan 2007 har den varit en del av Unescos världsarv. Tveka inte att gå och se en föreställning under din vistelse!

operahuset i Sydney
Sydney Opera House ©Joseph Phillips

Se valar i Sydney Bay National Park

Denna park består av Sydney Harbour Islands, samt Fort Denison, Harbour Bridge och Operahuset. Du kommer att ge efter för charmen med dess mörkgröna vatten, såväl som för delfiner och valar som främst kan observeras från maj till september. Du är nu medveten om närvaron av en nationalpark i hjärtat av staden, som många lokalbefolkning fortfarande inte känner till!

balein Sydney
En val i Sydney Bay ©DR

Promenera genom Sydneys botaniska trädgård

Till sist en park där det inte är förbjudet att gå på gräsmattorna eller klättra i träden! Detta lilla paradis ligger i hjärtat av Sydney, i Farm Cove Cove, och täcker 30 hektar. Grundades 1816 av britternaden erbjuder dig en exotisk fauna och flora att beundra: kakaduor, ibisar och andra mångfärgade blommor kommer att överraska dig i kröken av en av de många stigarna.

botanisk trädgård kakadua
En kakadua i den botaniska trädgården ©DR

Ta en promenad i den kinesiska trädgården

Beläget nära Chinatown, denna trädgård donerades till staden för tvåhundraårsdagen av grundandet av Australien. Tillflyktsort med vattendrag och bambuskogarkommer det att vara en sparpaus under din vistelse i Australiens huvudstad.

kinesisk trädgård sydney
Sydneys kinesiska trädgård ©DR

Ta dig till skyarna vid Sydney Tower Eye

Detta är Sydneys högsta byggnad! I själva verket, Sydney Tower Eye kulminerar på cirka 305 meter. Hotellet ligger i affärsdistriktet och erbjuder en restaurang på toppen som sakta roterar på sig själv. Här är en överraskande aktivitet att göra i Sydney! Detta gör att du kan ta in staden i 360° och se upp till Blue Mountains.

Sydney Tower Eye
Sydney Tower Eye ©Terrazzo / Terrazzo

Ta en promenad nära Bondi

Börja från saltvattenpoolen och bege dig mot Coogee. Du kommer sedan att gå längs flera små stränder, inklusive den av Bondi, samt en växtlighet som fortfarande är väldigt vild. I november kan du till och med se en modern konstutställning: ”Skulptur vid havet”. Att besöka en utomhusutställning är ett måste i Sydney på din semester! Under hela promenaden mellan Sydney och Bondi beach kommer du därför att upptäcka ”Sculpture by the Sea”-biennalen. Dessa är moderna skulpturer, utspridda längs vägen. Det som är imponerande är att det finns fler än hundra!

Bondi Beach
Bondi Beach ©DR

Ha kul på Luna Park

Känns igen på sin maskot vid ingången som ler brett och vars ögon lyser så fort den öppnas, Le Luna Park är från 1935 och erbjuder alla attraktioner som gör framgången för denna typ av park. En perfekt plats för barn att koppla av efter ett besök på ett museum!

Luna Park
Luna Park framför hamnbron ©Gagliardi Photography

Gå och träffa djuren

På norra stranden av bukten, sydney zoo är värd för de flesta australiska och oceaniska arter, vare sig det är koalor, kängurur eller röda pandor. Ett annat besök att göra i Sydney: son akvarium ! Han föreslår att göra mötet av fler än många undervattensarter, från enkla barriärrevsfiskar till hajar, rockor och andra hummer. Slutligen, den Featherdale Wildlife Park är en zoologisk park som ligger i riktning mot Blue Mountains. Mindre kända än andra zoologiska parker, men det har en stor fördel: du kan närma dig alla djur, vilket kommer att glädja unga och gamla!

zoo Sydney
Le zoo i Sydney ©DR

Utforska Blue Mountains

Raviner täckta med skogar och buskar… här är Blue Mountains! De är en del av världsarvet med de vidsträckta skogarna av eukalyptus. Du kan gå igenom dem på markerade stigar som korsar den Blue Mountains nationalpark, som ligger cirka sextio kilometer från Sydney. Promenera särskilt i Three Sisters-massivet och observera Wentworthfallen eller Katoombafallen. Ett minnesvärt besök att göra nära Sydney!

tre systrar blå berg
De tre systrarna i Blue Mountains ©DR

Användbar information :

För att bättre förbereda din vistelse i Sydney, här är lite användbar information:

  • För att komma till Sydney från Paris, räkna cirka 22 timmars flygning med 1 mellanlandning. När du väl anländer hittar du taxibilar, bussar och skyttlar som serverar hotell och till och med Bondi Beach. Flygplatsen ligger cirka tio kilometer från stadens centrum.
  • De tidsskillnaden är 9h30 mer än Frankrikeså det kan ta dig några dagar att återhämta dig från jetlaggen!
  • Valutan är Dollar australien.
  • Klimat : i Sydney sträcker sig årets månader med de högsta maxtemperaturerna från januari till mars, medan vintermånaderna (juni till augusti) förblir mycket milda. Att se detaljer om det årliga klimatet.
  • Boende i Sydney är ganska dyrt men du kommer att hitta vandrarhem öppen för alla också campingplatser för små budgetar.
  • För att flytta runt i staden, använd OPAL-kortet vilket gör att du kan resa inom OPAL bussnätet. Du kan enkelt fylla på ditt smartkort och ta del av förmånliga priser.
  • Observera att du behöver en adapter för dina elektriska apparater. Spänningen är 230 V.
att göra i sydney
Skyline de Sydney ©DR

Sydneys måsten… och efteråt?

Planerar du en lång vistelse i Australien? Varför inte besöka andra stora måste-se städer som Melbourne eller Adelaide … om du inte föredrar att landa på en av de bästa stränderna i landet ? Denna landskontinent är så stor att du också kan hyr en skåpbil eller husbil från sydney, för en oförglömlig roadtrip! Så när åker du?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *