Upptäck de 10 vackraste länderna i Afrika!

Afrika har ringt dig länge, men du tvekar att komma igång? Är du otålig på att leva en fördjupning i bushen och att smaka på livet i byn? Tack vare vackraste länderna i afrika, besök exceptionella naturplatser, förundras över de storslagna landskapen och njut av att smaka på de lokala smakerna. Fyll på med mänskligheten och dela för en makalös ”hjärta till hjärta”-ögonblick med denna underbara kontinent. Kom in i en exotisk resa rik på lärande i ett av de vackraste länderna i Afrika som vi rekommenderar!

Madagaskar, en smart blandning mellan Afrika och Asien

Idealiskt beläget mellan de afrikanska och asiatiska kontinenterna, Madagaskar erbjuder resenärer en exceptionell miljö. Mellan små hörn av paradiset och typiska fiskebyar ligger den röda ön rik på fauna och flora unik i världen. Den madagaskiska atmosfären är inte att överträffa och lovar dig massor av leenden, oändliga provningar av lokala produkter och välsmakande utbyten. A stanna på Madagaskar tilltalar lika mycket för sin äkthet som för sina endemiska naturliga skönheter.

Avenue of Baobabs på Madagaskar
Avenue of Baobabs på Madagaskar © Christian

Moçambique, mellan himmelska stränder och förfäders seder

Högt ljud fantastisk kustlinje och dess fantastiska naturreservat, Moçambique ligger i framkant av afrikanska länder som vi inte glömmer. Tack vare hans speciell atmosfär med doft av äventyr, detta majestätiska afrikanska land förför resenärer. Dess magiska kust erbjuds besökare i all sin prakt och dess typiska fauna och flora förvånar naturälskare.

Moçambiques paradisstränder
De paradisiska stränderna i Moçambique © Noradoa

Marocko, välvilliga och exotiska möten i en extraordinär miljö

Vandra i en medinas gränder, låt dig ryckas med av den läckra kryddiga smaken av typiska marockanska rätter och släpp taget i dess ökenvidder. Marockoland fullt av överraskningar, charm genom sin exotism, dess kontrasterande landskap och dess fortfarande väletablerade seder. Upptäck ett av de vackraste länderna i Nordafrika och låt dig förföras av dess oaser, dess månlandskap, dess häpnadsväckande öken och dess fängslande berg.

Medinan i Marrakech i Marocko
Medinan i Marrakech © hassan bensliman

Senegal, legendariskt välkomnande och kommunikativt gott humör

Finns på portarna till Afrika söder om Sahara, Senegal lämna inte likgiltiga. Dess varierande landskap lockar och förvånar förbipasserande besökare. Mellan mangrove, baobab, täta tropiska skogar och himmelska stränder, misslyckas Senegal inte med att överraska dig. Dess speciella traditioner ifrågasätter den nyfikne besökaren lika mycket som möten stämplade med autenticitet rör honom. Välj en resa till de närmaste av män i ett av de vackraste länderna i Afrika.

Gorée Island i Senegal
Gorée Island © mariesacha

Burkina Faso, mellan naturlig skönhet och fantastiska lokala seder

Burkina, utöver dess få naturresurser, erbjuder dig framför allt möjligheten att byta med en omtänksam och generös lokalbefolkning. Upptäck dess varierade livsstil och dess viktiga seder beroende på den besökta regionen. Låt dig ryckas med av dynamiken hos dessa invånare som är lite förskonade av livet. Det är säkert att du blir inbjuden att dansa till ljudet av livlig och intensiv musik! Inte sura ditt nöje och provaberikande erfarenhet av Burkina Faso i all sin glans.

Traditionell by i Burkina Faso
Traditionell by i Burkina Faso © Philippe Prudhomme

Tanzania, en drömdestination för älskare av natur och vida öppna ytor

Lämna utan ytterligare dröjsmål för att upptäcka en region rik på traditioner och stolt över en makalös fauna. Stark av sin världskända naturreservatTanzania anses vara ett av de vackraste länderna i Afrika. Våga möta den förfäders massajstammen, flirta utan komplex med den berömda Kilimanjaro och utan att tveka överlämna dig till dina känslor när du närmar dig Ngorongoro-kratern. Vill du njuta av Indiska oceanens överdådiga stränder? Gå för en korsning till sjöss och fråga dig själv en stund Zanzibar, kryddön.

Kilimanjaro och savanndjur bland de vackraste länderna i Afrika
Kilimanjaro och den tanzaniska savannen © Tatyana_Drujinina

Namibia, mellan färgglada öknar och förfäders stammar

Södra Afrika är rikt på bevarade landskap och fantastiska kulturer. Detta hörn av världen, och särskilt Namibiavälkomnar dig för en fördjupning i steniga oändligheter och förtrollande öknar. Upplev ett lyckligt samliv bland förfäders folk och gå på jakt efter exceptionellt vilda djur. Åk på äventyr, under en solgåva året runt, på en roadtrip och i bivack, i nationalparker som du sent kommer att glömma.

Namibias vackraste land i Afrika
Elim-dynen i Namibia © Yvann K

Uganda, ett östafrikanskt land med ogenomträngliga skogar

Känd för sin frodiga skogar befolkade av gorillordess imponerande berg och dess enorma sjöar, Uganda erbjuder dig också en enkel tillbaka till grunderna. Mellan lokalt hantverk, hektiska danser, provsmakning av lokala rätter fulla av smaker och bländande natur, fascinerar detta landlockade afrikanska land resenärer. Oavsett om du letar efter äventyr, på jakt efter vilda djur som fortfarande är vilda eller lockas av kulturella upptäckter, har Uganda allt.

Uganda och dess gorillor
Uganda och dess gorillor © photocech

Lesotho, möte med de stolta ryttarna av ”Kingdom in the clouds”

Visste du att detta lilla landlockade land i Sydafrika var det enda territoriet i världen som låg i sin helhet över 1400 m höjd? Denna högt belägna region är ett av de vackraste länderna i Afrika och färdas sällan med bil, eftersom vägarna är så sällsynta. Följ honom väg för dess ryttare i alla åldrarobservera dess herdar förlorade i en fantastisk naturlig oändlighet och beundra dess gröna och ibland svindlande berg. Långt ifrån massturism är Lesotho en dröm på mer än ett sätt!

Lesotho bland de vackraste länderna i Afrika
Lesotho och dess sublima landskap © mbrand85

Etiopien, ett underbart färgstarkt land tack vare mångfalden av dess folk

Detta överväldigande land gör ingenting som de andra: från dess kalender till dess klocka genom dess alfabet, allt är unikt i etiopien. Motstå inte ropet från dess fortfarande jungfruliga natur och dess majestätiska landskap. Bläddra i hans berömda historiska platser och förundras över åsynen av dess stenhuggna kyrkor. Lev efter rytmen av dess religioner och traditioner. Detta fortfarande föga kända östafrikanska land är fullt av leenden och lovar en svindlande resa!

nationalpark i etiopien
Simien National Park i Etiopien © Radek

L’Afrika, denna kontrastrika och färgstarka kontinent, förvånar över styrkan i sina traditioner, förvånar över dess folks mångfald och förvånar över dess rika och unika natur. Fördjupa dig i detta land fullt av äventyr och lärande! Besök ett av de vackraste länderna i Afrika, prova upplevelsen utan fördomar och ta dig ur detta ögonblick av livet. Och för att vidga dina vyer, upptäck vår ranking av de vackraste länderna i världen !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *