De 10 vackraste städerna i Danmark måste du besöka

Des plus grandes villes culturelles (Aarhus, Köpenhamn, Aalborg) aux plus petits villages (Sønderho, Ærøskøbing, Svaneke), Danmark har många tillgångar som tilltalar turister från hela världen. Det idealiska är att upptäcka dessa städer till fots eller på cykel för att bli medveten lugn och mildhet att leva som regerar där. Upptäck de 10 vackraste städerna i Danmark att besöka absolut!

Århus, en stor kulturstad

Med smeknamnet ”Leendens stad” är Aarhus en särskilt dynamisk stad i Danmark. Vald Europeisk kulturhuvudstad 2017 lyser det tack vare sina många museer och i synnerhet:

  • ARoS, museet för modern konst;
  • Dess konstscen;
  • Dess små designerbutiker;
  • Dess överflöd av restauranger;
  • Dess kanaler och färgglada hus som gör det till en ”mini-Köpenhamn”.

Slutligen är en av de mest besökta attraktionerna i staden Den gamla stadenett friluftsmuseum för att promenera genom rekonstruerade gamla stan.

🔎 Sök boende om Århus | 🎟 Visa aktiviteter att göra.

Århus Gamla stan
Museet Den Gamle By i Århus ©Hans-Martin Goede

Köpenhamn, huvudstaden

Köpenhamn är Danmarks största och folkrikaste stad. Du måste absolut besöka detta huvudstad med rika färger och smaker ! Promenera genom dess gator, smaka på en kanelsnigel, fotografera de färgglada husen längs kanalerna, cykla som lokalbefolkningen och ha kul i den otroliga Tivoli. Mellan dess beundransvärda historiska monument, dess stadskonstverk och den ständiga närvaron av design, är Köpenhamn en levande stad som på ett mycket bra sätt kombinerar dåtid och nutid.

🔎 Sök boende om Köpenhamn | 🎟 Visa aktiviteter att göra.

Nyhavn Köpenhamn
Köpenhamn ©Stefan Vollrath

Aalborg, Danmarks tredje största stad

Aalborg ligger på norra Jylland, vid stranden av Limfjorden som skär över toppen av Danmark. Missa inte dessa två besök:

  • Gå till ” l’Utzon Center », den senaste designen av arkitekten Jørn Utzon, dansken som ritade det berömda operahuset i Sydney;
  • Au « Park av musik ”, du kommer att bli förvånad över att upptäcka” Sjungande träd ”. I Kildeparken sedan 1987 spelar 94 träd musiken av artisten som planterat växten.

🔎 Sök boende trist Aalborg

Aalborg Danmark
Aalborg ©Svensen

Odense, det litterära

Huvudstaden på ön Fyn, Odense är den födelseplatsen för den berömda danske sagoberättaren Hans Christian Handersen. Ett museum är tillägnat det, liksom en festival som äger rum på sommaren under en vecka och syftar till att göra denna stad i Danmark känd nationellt och internationellt. Odense förlitar sig verkligen på denna turistaspekt som för med sig magi till sin stad. På Fyns by, sväva mellan dröm och verklighet! Här får du uppleva atmosfären i de lantliga byarna som inspirerade Handersens sagor.

Odense Danmark
Gamla stan i Odense ©rpbmedia

Ribe, den äldsta staden i Danmark

Ribe grundades i början av 700-talet och är den äldsta staden i landet och även den bäst bevarade. Dess maritima förflutna var mycket rikt från medeltiden till början av modern tid. Utvecklingen av turismen på 1800-talet fick sedan staden att bevara dess historiska stadskärna. Du kommer särskilt att upptäcka den romanska katedralen i Ribe, vars konstruktion började 1150! Slutligen, ta en titt på Museum of Fine Artstidigare villa till Balthazar Giørtz, som rymmer en samling danska konstverk.

Ribe Danmark
Ribe ©Elenarts

Helsingör och dess märkliga slott

Stjärnan i Helsingör (eller Helsingör på danska) är den Château de Kronborg, ett anmärkningsvärt exempel på ett renässansslott som år 2000 listades som ett UNESCO: s världsarv. Det är också känt som ”Hamlets slott” eftersom det är där Shakespeare satte sin berättelse i början av 1500-talet. Strosa på Stengadehuvudgatan i staden, kommer du på så sätt att kombinera shopping och observation av det lokala arkitektoniska arvet.

château Kronborg
Le château de Kronborg ©a_medvedkov

Ærøskøbing, la romantique

Keps på den lilla ön Ærø i södra landet. Det är en mycket liten stad i Danmark som består av endast 942 invånare. Husen och gatorna är omsorgsfullt renoverade för att bevara sin karaktär från förr. Det äldsta huset är från 1645. Varje år gifter sig mer än 4 000 par i Ærøskøbing! De små gatorna, de färgglada husen och den hygge atmosfär som finns överallt lockar dessa par som letar efter en idyllisk och romantisk plats.

Ærøskøbing
Ærøskøbing ©Dagmar Richardt

Svaneke, fiskestad

Svaneke ligger på den paradisiska ön Bornholm och är en enkel fiskeby med tusen invånare. Du kommer att erövras av korsvirkeshus av 1700- och 1800-talen bevarade tack vare en stadsplan, samt genom sin lilla röda kyrka med ett spetsigt svart tak. Upptäck hantverkarna: glasblåsare, målare eller keramiker, för ett verkligt pittoreskt besök i denna charmiga stad i Danmark.

Swaneke Danmark
Svaneke ©Bernd

Kolding, entre port et culture

Nästan halvvägs mellan Ribe och Odense ligger Kolding, som ligger i Koldingfjorden, en hamnstad. Det erbjuder också två stora kulturella sevärdheter:

  • Koldinghus, det enda kungliga slottet på Jylland. Från grundandet på 1200-talet till idag har det genomgått flera modifieringar: fästning, kungliga residens, ruiner, museum och plats för många förhandlingar i tider av krig;
  • Trapholt, museet tillägnat dansk modern konst och design.
slott Koldinghus
Le château Koldinghus ©Ricochet64

Sønderho, le plus beau village

En liten by med 295 invånare, närvarande på ön Fanø, Sønderho har cirka 300 välbevarade byggnader med anor från främst 1700- och 1800-talen. 2011 var Sønderho röstades fram till Danmarks vackraste by. Du kommer att charmas av de röda tegelhusen med sina halmtak och sina vita rutor så typiska för danska städer. Du kommer definitivt att ha känslan av att gå i en saga !

byn Sonderho
Söndagsbyn ©Frankix

Att ta en topp 10 över de vackraste städerna i Danmark är svårt eftersom varje stad har sin egen charm i detta land vilket gör det till en ära att göra sin miljö varm och bekväm. Om du vill andra idéer för din resplan, tveka inte att lägga till dessa få städer: Kerteminde, Mariager, Faaborg, Skagen, Ebeltoft, Roskilde, Dragor, Hilleröd. Tveka inte att lämna stadslandskapet för att gå utforska landets naturliga landskap. Och för att fördjupa din kunskap om Köpenhamn, följ vår topp 15 viktiga besök att göra i huvudstaden !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *