Vilka är de vackraste byarna i Ardèche att besöka?

I regionen Auvergne-Rhône-Alpes, det finns en avdelning lite ifrån varandra, välkänd för älskare av naturområden och bidrar till en avkopplande semester. Ardèche har verkligen ett särskilt geografiskt läge som har gjort det möjligt för den att begränsa stadsinvasion och blomstra på etisk turism. Både ett naturreservat och ett centrum av historiskt intresse lockar avdelningen många besökare som letar efter en lugn plats att koppla av och återknyta till naturen. Symboler för dess diskreta prestige, många vackra byar visar sin bestämda smak för tradition samtidigt som de smälter in i ett hisnande landskap. Låt oss upptäcka de vackraste byarna i Ardèche!

Balazuc, väktare av Ardèche-traditionen

Liksom de flesta byar i regionen som har utvecklats längs Ardèche-floden, har Balazuc valt en upphöjd brant för sin etablering, för att få höjd inför stigande vintervatten. Det ryktas att byn har funnits sedan förhistorisk tid och att vi genom att gå genom dess slingrande gator skulle följa i våra avlägsna förfäders fotspår.

Det som är säkert är det den typiska arkitekturen i södra Ardèche gör ett starkt intryck på besökaren. Ankomsten till byn, genom att korsa bron, är särskilt slående och dess romanska kyrka, sober och högtidlig, misslyckas aldrig med att väcka respekt i hjärtat hos dem som närmar sig den.

Ardeche byn Balazuc
Utsikt över Balazuc © gkordus

Vogüé, en av de vackraste byarna i Frankrike

Försedd med ett konstigt namn, citeras byn Vogüé regelbundet bland de vackraste byarna i Frankrike. Vi misstänker att dess införande i förlängningen av det omgivande berget har mycket att göra med det, eftersom det ger harmoni till helheten.

Ici, natur och civilisation verkar vara en enhet. Denna naturliga layout är kopplad till ett starkt historiskt intresse eftersom denna by med rustik arkitektur toppas av ett magnifikt medeltida slott från 1100-talet. Den riktiga grädden på moset, denna ädla konstruktion har välkomnat alla lokala herrar och berättar nu landets historia genom att öppna dörrarna för nyfikna besökare.

Du kommer att vara Ardèche chateau de Vogue
Vogüé slott @ leszed.com

Vallon Pont d’Arc, naturlig arkitektur

Bland byarna i Frankrike som är förknippade med förhistoria är Vallon Pont d’Arc säkert en av de mest kända. Utforskningar av historiker har lett till många primitiva grottor, gör en verklig höjdpunkt för förhistorien som lockar många nyfikna varje år.

Vallon Pont d’Arc är dock ännu mer känd för sin berömda naturliga båge, som har gett den dess namn. Den här naturliga kanjonen, prickad med buskar som klamrar sig fast vid sidorna, är skuren sakta av det kontinuerliga flödet av vattnet i Ardèche-floden i den mjuka kalkstenen och erbjuder ett magnifikt spektakel för badare som söker friskhet i hjärtat av sommaren. Ett perfekt ställe att börja en tur med kanot och kajak.

Den ikoniska Pont D'Arc
Den emblematiska Pont d’Arc © LesZed.com

Labeaume, karaktär och musik

Uppflugen på en klippa med utsikt över vattnet i Beaume, samlar den pittoreska byn Labeaume många typiska Ardèche-hus med sina arkader och den oslagbara Virginia-rankan som invaderar deras väggar. Runt kyrkan och stora torget sträcker sig små smala gator där caféterrasserna söker skugga för att locka den trötta resenären.

Förutom att visa sin karaktär har byn Labeaume utnyttjat mängden turister som fascinerats av dess skönhet från en annan tid. Det finns många lokala hantverksbutiker men även glassbarer, restauranger och naturligtvis många besökare på sommaren, speciellt under hans klassiska musikfestival !

Ardèche medeltida byn Labeaume
Den medeltida byn Labeaume © TKphotography64

Ruoms, en obligatorisk övergångspunkt

Om de flesta av byarna i Ardèche rekommenderas för sina hundraåriga gator och den diskreta charmen i sina hus, är staden Ruoms mest känd för sin dynamik och de många aktiviteter som äger rum där. Här hittar du alla möjliga boendebekvämligheter men också många barer och restauranger att träffa människor från regionen och andra håll.

Vi uppskattar Ruoms för dess livliga lokala liv men också för dess raviner som, grävda i klippan, erbjuder flera kommunikationsvägar till mer isolerade regioner, lovar om flera upptäckter i regionen Auvergne-Rhône-Alpes.

Ardèche Ruoms besök
Besök byn Ruoms © HaraldBiebel

Saint-Montan, historien om ett eremitoffer för sin egen framgång

Enligt legenden föddes byn Saint-Montan efter installationen av en gammal eremit i regionen, på flykt från sitt hemland Picardie där precisionen i hans visioner skulle ha gett honom en kändis som han inte ville ha. Esset! Historien tycks upprepa sig sedan dess den medeltida byn, dess kullerstensgator, dess imponerande slott och dess stenhus, av vilka några är från 1100-talet, har gjort Saint-Montan till status som en av ”karaktärsbyarna i Ardèche”! Att tro att berömmelse kommer att förfölja den stackars eremiten på obestämd tid…

Ardeche besöker Saint-Montan
Saint-Montan och dess gamla stenar © gkuna

Banne, två stadsdelar och karaktär

I korsningen mellan en kalkstensslätt och de första foten av Cévennerna är byn Banne byggd på en sluttning och delad i två distinkta distrikt. Den första utvecklades kring sin församlingskyrka vars spetsiga klocktorn fungerar som en ledstjärna för vandrare som kommer från slätten. I Fort-distriktet finns ett imponerande medeltida slott som lugnt vakar över invånarna.

En länk mellan dessa två världar har det centrala torgeten fantastisk skuggig fontänperfekt för att hitta vila efter långa timmars traskande genom de omgivande kullarna.

Den vackra byn Banne
Den vackra byn Banne © Crobard

Vackra byar i Ardèche… men inte bara!

Ardèche är en separat avdelning i fransmännens hjärtan. Väktare av en bevarad natur men också av vårt lands sekulära historia, lockar regionen varje år fler och fler besökare under sina semestrar tack vare dess många saker att se eller göra. Vår tids ekologiska hänsyn bidrar till att få dess rykte att växa och placerar det nu i spetsen för morgondagens turismbro! Vet hur man reser etiskt, intressera dig för lokalbefolkningens historia och traditioner och fråga dig framför allt alltid hur du reser ansvarsfullt. Äventyret knackar bara på dörren för nyfikna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *