Resa till slaviska länder: varför åka till Ukraina?

Okänt Ukraina? Säkert. Men hans situation vid korsningen av den europeiska, slaviska och asiatiska världen, ger det många turistattraktioner. Enorma jordbruksslätter, trädbevuxna Karpaterna, södra stränder, Kiev, den tusentals år gamla huvudstaden, och Odessa, den mystiska hamnen vid Svarta havet… Varför åka till Ukraina? För att upptäcka en original destination utanför allfartsvägarna!

Kiev, shoppingens huvudstad

Oberoende sedan 1991 och Sovjetunionens upplösning, Ukraina har lidit mycket på den ekonomiska nivån under 90-talet. Europa”. Dess huvudstad, Kiev, bär logiskt sett kännetecknen för övergången till en marknadsekonomi. Det råder en atmosfär av frigörelse, av tillväxt, där älskare av shopping, lyxbutiker och köp av alla slag inte kommer att bli besvikna.

kiev
Kiev ©Pavlo Luchkovski

Religiösa monument i Ukraina

Varför åka till Ukraina och mer specifikt till Kiev? Eftersom huvudstaden också har en mycket lång historia och är en av de viktigaste städerna i den slaviska kulturen. Bevittna dess många religiösa byggnader toppade med gyllene kupoler som Lavra i grottorna i Kiev, ett ortodoxt troglodytkloster som finns med på UNESCO:s världsarvslista eller Saint Sophia-katedralen i Kiev. En annan plats som du inte får missa är Maydan Nezalejnosti-torget (Independence Square), centrum för den orangea revolutionen 2004.

eglise kiev
Kyrka i Kiev ©12019

Odessa, hamnen i Ukraina

Efter Kiev är den andra flaggskeppsdestinationen naturligtvis dess hamn, Odessa. Staden grundades av Katarina II 1794 och administrerades i början av en fransman, Armand de Richelieu (ättling till hertigen med samma namn) som gav den enn mycket fransk stil och gator i rät vinkel som i New Orleans. En promenad i den historiska stadsdelen låter dig känna denna atmosfär. Sevärda är också den majestätiska Potemkintrappan.
Odessa är också ett mecka för nattliv och många turister flockas för att gå ut till de många barerna och klubbarna i denna ukrainska stad.

Mellanlandning på Krim

För att fortsätta detta besök har besökare flera alternativ: åka till Lviv, i västra Ukraina, till Karpaterna, en bergig region som framför allt har en naturpark, eller till Krim. Denna halvö, som ligger i södra delen av landet, är en sorts slavisk Côte d’Azur. Sebastopol eller Balaklava lockar sina massor av semesterfirare varje sommar.
På Krim ligger också staden Jalta, där Stalin, Roosevelt och Churchil träffades 1945 för att underteckna avtalen med samma namn och bestämma bland annat Tysklands framtid.

chateau crimea
Slottet på Krim ©12019

Upptäck ukrainska specialiteter

Kiev, med sina många restauranger, är också den idealiska platsen att upptäcka Ukrainsk mat, starkt influerad av slavisk kultur, men inte bara… Således hittar vi borsch, en grönsakssoppa vanligtvis dekorerad med bacon, landsinspirerade rätter som galoubtsi (en kålrulle fylld med kött) eller schachliki, köttspett (fläsk eller kyckling) av orientaliska typer. Till allt detta kräver traditionen: vodka!

Varierat boende i Ukraina

För boende i Ukraina finns hotell av bra kvalitet i större städer som Kiev, Odessa eller Lviv. Boendet är lite dyrare än på andra håll i Ukraina, men du kan absolut hitta ett rum utan att bryta banken i Ukraina genom att till exempel titta i sista minuten på internet. I Karpaterna eller på Krim är det en praktisk lösning att bo hos lokalbefolkningen. Vandrarhem utvecklas också i Ukraina även om de fortfarande är begränsade till stora städer eller badorter.

Praktisk information

Vill du åka till Ukraina? För att säkerställa en lyckad vistelse gör OK Voyage dig att dra nytta av dess praktiska information och dess goda planer.

  • Turistbyrå : Ukraina-turism, platsen förukrainska turistbyrån
  • Pass och visum : Medborgare i Europeiska unionen behöver inget visum för att resa in i Ukraina. Ett giltigt pass är dock obligatoriskt.
  • Pengar och förändring : Den ukrainska valutan är hryvnian (Hr eller UAH).
  • Jet lag : Ukraina ligger i GMT+2 tidszon, så det är en timmes tidsskillnad mellan Paris och Kiev. När klockan är 12.00 i Frankrike är klockan 13.00 i Ukraina.

Transporter

  • Att ta sig till Ukraina : De flesta internationella flygen landar i Kiev. Det finns direktförbindelser från Frankrike, främst från Paris.
  • Att ta sig runt i Ukraina : Ukraina är ett stort land, genomkorsat av ett bra järnvägsnät. Tåget är därför det mest pålitliga, snabba och bekväma sättet att besöka Ukraina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *