Miniguide: allt du behöver veta innan du besöker Tyskland

Från Berlin till München via Köln eller den romantiska Rhen, Tyskland erbjuder många möjligheter till varierande vistelser. För att hjälpa dig att organisera din nästa semester har vi förberett en kort guide med viktig information du behöver veta innan du besöker Tyskland.

Varför besöka Tyskland?

Tyskland är ett land med traditioner fortesa lång historia och vem är samtidigt djupt vänd mot framtiden. Detta land mellan modernitet och autenticitet vet hur man förför sina besökare och erbjuder dem en mängd upptäckter och aktiviteter enligt deras önskemål. I Tyskland hittar du ett exceptionellt utbud av museer, charmiga små byar, autentiska landskap eller många slott. Du kan också bli förvirrad av den innovativa konsten, moderniteten och nya trender som ständigt utvecklas.

Rothenburg ob der Tauber, en vacker tysk by
Rothenburg ob der Tauber, en vacker tysk by © Boris Stroujko

Tyskland är ett land djupt fäst vid dess värderingar och du kan ta del av unika festligheter som Oktoberfest i München. Beroende på om du väljer att bo i Berlin eller München, i östra eller västra delen av landet, i en storstad eller i en mer autentisk region, din resa kommer att bli helt annorlunda. En visshet, du är inte i slutet av dina överraskningar och upptäckter i Tyskland!

När är bästa tiden att besöka Tyskland?

Den bästa tiden att besöka Tyskland är mellan maj och oktober. Du har då alla chanser att få bra väder och till och med väldigt varmt väder om du åker till södra Tyskland mitt i sommaren. Under sommartid, många tyskar utnyttjar sin semester för att upptäcka sitt land. Så räkna med att ha mycket folk på de mest turistiska platserna och kom ihåg att boka din vistelse i förväg.

Av dessa skäl rekommenderar vi månaderna Maj, juni, september eller oktober för att få ut det mesta av dina besök. Om du går till München, ölfestivalen som äger rum mellan mitten av september och början av oktober går inte att missa. Under vintermånaderna är Tyskland ett kallt land och snöfall är mycket frekventa, särskilt i öst. Vi avråder därför från att besöka Tyskland på vintern om du inte vill dra nytta av Julmarknader i december. Ja, julstämningen är mycket närvarande i Tyskland och julmarknaderna är autentiska över hela landet.

Oktoberfesten i München
Oktoberfest i München © Rawf8

Vilken budget bör du planera för din vistelse?

Han är svårt att fastställa en typisk budget eftersom det beror på många kriterier och din livsstil. Varje resenär är olika, var och en kommer att ha en budget beroende på deras ressätt. Vandrarhem eller hotell, restauranger eller picknick, museibesök eller utomhusaktiviteter, det finns lika många sätt att resa som det finns resenärer. Planera dock a budgeten lite lägre än för en vistelse i Frankrike. Kostnaden för vardagen i Tyskland är verkligen lite lägre än i Frankrike.

När det gäller boende, räkna i genomsnitt 35 eller 40 euro per person även om priserna kan vara väldigt olika beroende på årets perioder. Restauranger och barer är de platser där du kommer att se störst skillnad mot Frankrike. Priserna är uppenbarligen väldigt olika från en anläggning till en annan, men planera en genomsnittlig budget på 20 euro per person att äta i restaurangen. När det gäller kulturbesök, museer och monument är mycket billigare. Observera att priserna på kollektivtrafiken är högre men att det finns många pass för att få rabatter. I genomsnitt kan du därför räkna med en budget på 80 till 90 euro per person och dag för din vistelse i Tyskland.

Hur tar man sig till Tyskland från Frankrike?

Eftersom Tyskland är ett land som har en gemensam gräns med Frankrike är det det mycket lätt att ta sig dit när du reser. Du kan åka dit förbi bil beroende på var du bor, tågi buss eller in plan. Det finns faktiskt flera direktförbindelser som förbinder Tyskland med Paris med tåg. Du kan till exempel gå till Köln eller till Stuttgart i ca 3h30 eller till Frankfurt på ca 4 timmar.

Alla större städer i Tyskland trafikeras också av busslinjer som förbinder de olika europeiska städerna med varandra. Slutligen, om du vill resa till Tyskland med flyg, de största städerna betjänas av direktflyg från Frankrike. För att åka till Berlin, räkna cirka 1h45 flyg medan München eller Hamburg är cirka 1h30 från Paris.

Den vackra staden Hamburg
Den vackra staden Hamburg © NilsZ

Hur tar man sig runt?

I Tyskland är kollektivtrafiknätet är väl utvecklat över hela territoriet. Om du besöker stora städer såsom Berlin, München eller Hamburg, rekommenderar vi dig också att använda kollektivtrafiken för att ta dig runt. Du kan också välja cykel som används flitigt av tyskarna för att resa runt i stan. För att ta dig från en stad till en annan kan du ta tåg eftersom Tyskland har en mycket bra järnvägsnät. Oavsett om det är med ICE, som är det tyska höghastighetståget, eller ombord på ett regionaltåg, når du enkelt de största städerna i landet.

Tveka inte att teckna dagliga prenumerationer eftersom det finns biljetter som är giltiga för en dag i en region eller att dra nytta av helgbiljetter för att dra nytta av rabatter. Självklart kan du också flytta buss eller in bil. Om du kör bil, observera att vissa delar av motorvägarna inte har hastighetsbegränsningar. Det är fortfarande tillrådligt att inte överskrida 130 km/h och att vara vaksam mot gränserna på andra platser. Till sist, akta dig för föroreningskontrollzoner som finns i många större städer och tillåter inte alla typer av fordon att köra.

Vad ska man äta och dricka i Tyskland?

I Tyskland finns det många fläsk, potatis, kål och bröd inom all gastronomi. Rätterna är generellt rejäla och vi råder dig att äta i traditionella bryggerier. Första specialitet, korvar finns överallt i det tyska köket och du kan enkelt äta dem på restauranger eller på språng på gatan. Tveka inte att smaka la currywurst att tyskar gillar att äta över hela landet. Om du reser till Bayern, la weiswurst är ett måste.

Besök Tyskland och smaka på de berömda äppelstrudelna
Smaka på de berömda äppelstrudeln © yuliiaholovchenko

Som ett ackompanjemang får du inte missa klimpar som är relativt mättande dumplings gjorda av potatis. Slutligen, till efterrätt, hittar du många traditionella gräddkakor och de berömda äppelstrudel. På drinksidan, den öl är uppenbarligen Tysklands specialitet. På sommaren rekommenderar vi att du tar dig tid att ta en paus i en ölträdgård. Dessa stora ölträdgårdar erbjuder en mycket vänlig atmosfär för att dricka en öl. Slutligen, notera att det finns många bra vita viner i Tyskland och vattnet serveras nästan alltid kolsyrat.

I vilken del av Tyskland ska man bo?

Tyskland är ett stort land med många sevärdheter. Du kommer därför inte att kunna besöka Tyskland under en enda vistelse. Bayern, Berlin eller till och med Rhens stränder, du måste välj boende i den region du vill upptäcka. Generellt sett är det lite billigare att bo i den östra delen av Tyskland. Hur som helst är priserna på boende fortfarande lägre än i Frankrike.

Observera att vandrarhem är mycket populära i Tyskland och att du kan välja denna lösning utan att tveka i alla åldrar eller med din familj. Åker man under sommarperioden är tyskarna vana vid boka i god tid deras boende. Vi råder dig därför att anamma denna tradition också om du vill försäkra dig om att du har tillgänglighet i de hotell och städer som intresserar dig.

Vilka aktiviteter och sevärdheter finns att se i Tyskland?

Att besöka Tyskland kommer att ge dig en mängd platser att inte missa att upptäcka. Först och främst kan du välja huvudstad för en trendig och avantgardistisk vistelse. Under din vistelse på Berlin, se till att se Brandenburger Tor, Riksdagen, Museiön och resterna av muren på East Side Gallery. Å andra sidan kan du välja en vistelse i bayern. Mycket mer traditionellt München är också oslagbar i Tyskland med sin magnifika arkitektur, sina palats och naturligtvis sin Oktoberfest, en av de viktigaste populära festivalerna i världen.

Riksdagen i Berlin
Riksdagen i Berlin © pitsch22

På östra sidan, Dresden är en av Europas kulturhuvudstäder och en av de vackraste städerna i Tyskland med sina arkitektoniska pärlor. Närmare Frankrike, Köln är perfekt för en helg. Denna magnifika stad ligger vid floden Rhen och är känd för sin katedral som är en av de vackraste byggnaderna i landet. För en autentisk och romantisk småstad rekommenderar vi ett besök iHeidelberg. Till sist, Hamburg är en mångfacetterad stad i norra delen av landet. Mellan hamnen och det historiska distriktet välkomnar det många turister varje år i en festlig atmosfär.

Vilka är de vackraste promenaderna och vandringarna att göra?

Ett måste för naturälskare Svart skog erbjuder fantastiska promenader och magnifika landskap. Vid tur av en vandring i denna region rekommenderar vi att du besöker château de Neuschwanstein som med sin storslagna arkitektur skulle ha inspirerat Disneylands slott. I södra Tyskland, på gränsen till Österrike, kan du hitta fantastiska vandringar i bergen.

Neuschwanstein slott i Tyskland
Slottet Neuschwanstein © emperorcosar

En annan plats som du inte får missa, Rhens stränder runt Koblenz är sublima. Med smeknamnet den romantiska Rhen, är detta område bäst att upptäcka med båt eller genom att följa floden och kommer att erbjuda dig unika landskap mellan slott, vingårdar, skogar och små typiska byar. Om du letar efter en natursemester rekommenderar vi också norra Tyskland. Vid kanten av Nordsjön eller runt Kiel kommer du att upptäcka vilda landskap.

Användbar information

Slutligen, här är lite information som kommer att vara användbar för att förbereda din resa till Tyskland:

  • Turistbyrå : hitta all användbar information för att förbereda din vistelse på den tyska turistbyråns webbplats: germany.travel
  • Formaliteter : Ett giltigt identitetskort eller pass räcker för att komma in i Tyskland som EU-medborgare.
  • Språk : Tyska är det officiella språket i landet. I turistområden kan du enkelt kommunicera på engelska. Om du lämnar storstäderna kan kommunikationen vara lite mer komplicerad.
  • Förändra : Tyskland är i euroområdet. Observera att tyskar tenderar att betala för allt kontant.
  • Tips : Om skatter och service ingår i notan på restaurangen kan du lämna ett dricks som majoriteten av tyskarna, men genom att ge det direkt till servitören.

Besöka Tyskland… och sedan?

Efter att ha besökt Tyskland har du många alternativ att fortsätta dina upptäckter sedan dess landet är centralt i Europa. Beroende på var du vistas i Tyskland kan du t.ex. fortsätta till Österrikemot Danmark eller till Tjeckien för Upptäck Prag.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *