De 12 vackraste slotten i Tyskland att besöka

Tyskland är hem för ca 20 000 slott spridda över hela dess territorium. Av olika stilar, storlekar och epoker är dessa byggnader bland de viktigaste att besöka underen resa till Tyskland. Från palats i hjärtat av storstäderna till magnifika fästningar i sublima naturlandskap, hittar du slott för alla smaker. Medan du är mer för barockstil eller slott, upptäck vårt urval av de 12 vackraste slotten i Tyskland att besöka!

Slottet Neuschwanstein

Det första av de slott som måste ses att besöka, slottet Newschwanstein är en av symbolerna för Tyskland och den väsentligheter att besöka. Byggd i slutet av 19e århundradet av Ludvig II, den ligger i bayern på en stenig udde 200 meter över havet. Med sin sublima arkitektur och sin magnifika miljö i hjärtat av naturen, verkar slottet Newschwanstein direkt ur en saga. Han skulle ha inspirerat Walt Disney att rita Törnrosaslottet! Efter ditt besök, se till att ta det traditionella fotot från Marienbücke-bron.

Slottet Neuschwanstein
Le chateau de Neuschwanstein © Patryk Kosmider – stock.adobe.com

Hohenzollerns slott

Bland de vackraste slotten i Tyskland ligger slottet Hohenzollern nära Stuttgart, 855 meter högt på toppen av berget Hohenzollern. Av neogotisk stil, denna byggnad speglar perfekt inflytandet från den romantiska rörelsen i Tyskland. Om den byggdes om i mitten av 19e talet för sista gången under kung Fredrik Vilhelm IV av Preussen, är slottet fortfarande i dag ägo av linjen Brandenburg-Hohenzollern. Under ditt besök kan du också upptäcka en del av deras konstsamling samt Krona av kungen av Preussen.

Hohenzollerns slott
Hohenzollerns slott © Jens Ottoson

Slottet Nymphenburg

Till MünchenNymphenburg Palace är en veritabel palats i barockstil. Under ditt besök i slottet och dess skönhetsgalleri kommer du att upptäcka rikedomen hos furstvalarna och kungarna av Bayern. Missa inte en lång promenad i slottets enorma park och upptäck orangeriet och stallet.

Nymphenburg Palace i München
Nymphenburgpalatset i München © sonjanovak

Le château d’Heidelberg

I Heidelberg är slottet som ligger på höjden stadens symbol. Anor från 13th talet anses Heidelbergs slott en av de vackraste bostäderna med anor från renässansen i Tyskland, även om den idag har en del i ruiner. Under ditt besök, ta dig tid att observera de fantastiska detaljerna i fasadens arkitektur. Observera också att byggnaden rymmer det tyska apoteksmuseet. Slutligen, för en överblick över slottet, råder vi dig att gå till den gamla bron i Heidelberg.

Heidelberg och dess slott bland de vackraste slotten i Tyskland
Heidelberg et son château © daliu

Lichtenstein slott

Med hans neogotisk arkitekturLichtensteins slott har utsikt över byn på den schwabiska Juraplatån, 817 meter hög. Anor från 13e talet byggdes den om på 1900-talete och är känd som ”den Baden-Württemberg sagoslott ”. Detta smeknamn speglar perfekt skönheten i dess arkitektur och dess magnifika trädgård.

Lichtenstein slott i Tyskland
Lichtensteins slott © jarek106

Karlsruhe slott

Ansåg att Tyska Versailles, Karlsruhe slott ligger i hjärtat av staden med samma namn. Av stil barock, det erbjuder ett intressant historiskt besök och en hisnande utsikt från dess hålla. Observera att slottsparken är fritt tillgänglig och tillåter magnifika promenader under alla årstider.

Karlsruhe Palace på natten
Karlsruhe-palatset på natten © davidjancik

Det kejserliga slottet i Cochem

Byggd vid 11e århundradet i gotisk stil, byggdes det kejserliga slottet Cochem sedan om 19e århundradet i den neogotiska form som vi känner idag. Ligger på toppen av en kulle, det dominerar Moseldalen och erbjuder ett sublimt panorama till sina besökare.

Cochem och dess kejserliga slott
Cochem och dess kejserliga slott © Sergey Novikov

Zwingerpalatset

I DresdenZwingerpalatset med dess jardin och hans fontäner är ett bra exempel påarkitektur barock. Ursprungligen orangeriet och ett utställningsgalleri vid Dresdens hov, huset huserar nu palatset tre museer. Du kommer att kunna besöka Dresdens fantastiska porslinssamlingar, de gamla mästarnas målningsgalleri och det kungliga kabinettet för matematiska och fysiska instrument. Missa inte panorama från terrass, där du kommer att fördjupas i hjärtat av den tyska barockatmosfären.

Zwingerpalatset i Dresden bland de vackraste slotten i Tyskland
Zwingerpalatset i Dresden © Olena Zn

Slottet Charlottenburg

Finns på BerlinCharlottenburg Palace är det förra kungligt sommarresidens kungar av Preussen. Med sina enorma trädgårdar, detta slott från 1600-talete århundradet är en subtil blandning mellan barock och rokokobåde i sin arkitektur och i sin inredning.

Slottet Charlottenburg i Tysklands vackraste slott
Charlottenburg Palace © Sergey Kelin – stock.adobe.com

Ludwigsburg slott

Byggd i 18e talet, Ludwigsburg slott är ett av Europas största barockslott och är ett av de vackraste slotten i Tyskland. Under ditt besök kan du upptäcka Modemuseet, Keramikmuseet, ett enormt barockgalleri samt hertig Carl Eugens lägenhet. Unmissable, missa inte stora trädgårdar av slottet, regelbundet dekorerad för speciella evenemang under hela året.

Ludwigsburg Palace och dess trädgårdar
Ludwigsburg Palace och dess trädgårdar © santosha57

Mannheims slott

En före detta kunglig residens, Mannheim Palace är allt helt enkelt det näst största barockslottet i Europa bakom Versailles. Om en del av detta slott nu är ockuperat av universitetet i Mannheim, rymmer den andra delen ett museum som kommer att lära dig mer om furstvalarna.

Mannheim Palace bland de vackraste slotten i Tyskland
Mannheimpalatset © Klaus Büth

Sanssouci-palatset

Sanssouci Palace ligger i Potsdam och var sommarresidens för kung Fredrik den store av Preussen. Av stil rokokodenna byggnad presenterar en vacker arkitektur och trädgårdar. Om du passerar genom den tyska huvudstaden, råder vi dig att ta en avstickare till Potsdam för att upptäcka detta storslagna och eleganta palats.

Sanssouci-palatset i Potsdam
Sanssouci-palatset i Potsdam © Artur Bogacki – stock.adobe.com

« En gång om året, besök en plats du aldrig har varit förut »

Dalai Lama

Så bland detta urval av de vackraste slotten i Tyskland, vilken byggnad väljer du att besöka i år?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *