Tyrolen: dessa 10 viktiga saker att se eller göra

Tyrolen, dess alpina stugor, dess snötäckta toppar och dess folkliga traditioner … det är de klichéer som vi alla har av denna vackra region. Men finns det inget annat att se i Tyrolen? Bakom dessa bilder finns det naturligtvis andra saker att utforska i detta vackra hörn av Österrike. Tyrolen är också ett land av innovation i naturens tjänst. Du kan sväva där som en örn som flyger över topparna, rusa nerför bergen med mountainbike eller karting, eller till och med äta på en gastronomisk restaurang på höjden. Låt oss tillsammans upptäcka de 10 viktiga besöken att göra i Tyrolen.

Upphetsa dina smaklökar i en höjdrestaurang

Upptäckten av ett främmande land går med nödvändighet genom dess gastronomi. Tyrolen erbjuder också möjligheten att smaka på dess specialiteter medan du njuter av en magnifik natur. Uppe på toppen av bergen kan du välja mellan ett traditionellt värdshus och en gourmetrestaurang. Ostspätzle, bacondumplings eller Apfelstrudel kan bara smaka bättre på 2 000 m höjd. Det finns inte bara saker att se i Tyrolen, det finns också saker att njuta av!

auberge Mayrhofen
Ett värdshus i Mayrhofen ©Tupungato

Förundras över Swarovski-kristaller

Hemsidan ” Swarovski Crystal Worlds » är ett magiskt besök där unga och gamla kommer att häpna. Denna storslagna utställning, som ligger i Wattens, transporterar besökare till en helt overkligt och magiskt universum med bländande skönhetsskapelser. Smyckesälskare kan mycket väl bli kära när de går in i detta nyckfulla och poetiska museum.

musée Swarovski Tyrol
Swarovski-museet ©Sergii Figurnyi

Bubbla runt sjön Achensee

Om du letar efter en vilsam och föryngrande plats, varför inte tillbringa några dagar vid stranden av sjön Achensee? Med smeknamnet ”Tyrolens hav”, ger detta stora vattenområde möjlighet att utöva nautiska aktiviteter, men också för att njuta av mjukheten i dess turkosa vatten. Simning, sysslolöshet, ångbåtsturer, välbefinnande… Det finns många saker att göra i Tyrolen, men framför allt, ta dig tid!

lac Achensee
Lake Achensee ©pic3d

Lek linvandrare på Holzgau hängbron

Tyrolen är ett vandringsland. Utöver dess hisnande landskap satsar området på imponerande strukturer, till tjänst för naturupptäckt. Om du gillar promenader är en sak att göra i Tyrolen att gå på hängbron över Höhenbach-ravinen. Kommer du att ha modet att korsa den här gångbron som är 200 meter lång och hängd 105 meter över tomrummet?

Pont Holzgau
Holzgau hängbron ©Erich

Utforska silvergruvorna i Schwaz

Om du reser som en familj, här är en sida att göra i Tyrolen med barn. Cirka trettio kilometer från Innsbruck, du går ner 800 meter ombord på ett tåg att upptäcka silvergruvorna. Dessa har utnyttjats sedan slutet av medeltiden. Ett helt tidlöst besök!

min argent Schwaz
Schwaz silvergruva ©silberbergwerk.at

Att se dig själv som Sissi på det kejserliga palatset i Innsbruck

Vem känner inte Sissi, den berömda kejsarinnan av Österrike? de Innsbrucks kejserliga palats har en lägenhet inredd speciellt för henne och hennes man. Du kan fördjupa dig i tidens atmosfär och njut under besöket av förr i tiden.

Imperial Palace Innsbruck
Le palais impérial d’Innsbruck ©haidamac

Klättra upp de 700 trappstegen till Stuibenfalls vattenfall

När modern teknik tillåter tillgång till sublima webbplatser utan att förvränga dem, vill vi ha mer! Vattenfallet Stuibenfall är det högsta i Tyrolen med sina 159 meter. För att se det på nära håll har en enorm trappa med 700 trappsteg skapats. Om du undrar vad du ska göra i Tyrolen är den här sidan ett måste!

kaskad Stuibenfall
Vid Stuibenfalls vattenfall ©Jan

Ta dig till Nordkettes backar på en mountainbike

Är du en mountainbikeentusiast? Tyrolen är gjord för dig! På sommaren är linbanor och skidliftar öppna och tillåta de mest atletiska att gå i backen. Från Innsbrucks centrum kan du alltså nå topparna i Nordkettekedjan som ligger norr om staden.

🎟 Boka din biljett till Nordkettes linbana och upptäck en ovanlig plats på en höjd av mer än 2000 meter

Nordkette Tyrolen
Nordkette © Manuel

Vandra längs Rosengartenschlucht-ravinen

På din lista över sublima naturområden att se och göra i Tyrolen, glöm inte Rosengartenschlucht-ravinen. Stigen som går längs de vackraste ravinerna i Österrike består av tunnlar nedgrävda i klippan, stentrappor, troglodytgångar. En atypisk och sprudlande show!

raviner rosenträdgårdsklyfta
Rosengartens ravin ©Andreas

Upptäck alpfaunan på Innsbruck Zoo

Oavsett om det är för barnfamiljer eller för vuxna Zoo d’Innsbruck är en av de emblematiska platserna att göra i Tyrolen. Beläget i hjärtat av Alperna, djuren som har hittat tillflykt där utvecklas i sitt naturliga utrymme. Djurparken bidrar alltså till att bevara ibland hotade arter och återinföra dem i naturen. Möjligheten att träffa djur som du inte kommer att se någon annanstans!
🎟 Boka din biljett + transport

djurparken Innsbruck
Le zoo d’Innsbruck ©markushohenauer

Användbar information

Slutligen, här är lite information som hjälper dig att organisera din vistelse i österrikiska Tyrolen:

  • Formaliteter: Eftersom Österrike är en del av Europeiska unionen krävs endast ett giltigt pass eller identitetskort.
  • Hälsa: inga formaliteter att slutföra. Du kan ta med dig ditt europeiska sjukförsäkringskort.
  • Förändra : Österrike gick med i euroområdet 1999.
  • Tyrolens turistbyrå: du hittar all användbar information på den officiella webbplatsen förTyrolens turistbyrå (på franska).
  • Att ta sig till Tyrolen: från Paris med bil tar det nästan 10 timmar att nå Innsbruck. Tyrolens huvudstad har också en flygplats som vanligtvis nås genom att göra mellanlandningar, med Lufthansa eller Austrian Airlines. En bra kompromiss är också att nå München med flyg, och sedan fortsätta med hyrbil (2 timmars bilresa) eller tåg. Denna formel är snabbare än att landa i Wien som ligger 5 timmars bilresa från Innsbruck.

Det väsentliga i Tyrolen… och efteråt?

En vistelse i Tyrolen är en mycket vacker upplevelse, men om du vill beröra all storheten i landets rikedomar, tveka inte att planera en resa genom Österrike. Om du inte har tid att utforska hela landet, schemalägg en resa till Wien. Du kommer att upptäcka en mer kulturell aspekt av landet och bli överraskad av dess överflöd. Så natur eller kultur? Vad föredrar du ?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *