Det bottenlösa hålet i sjön Covão dos Conchos

Men var rinner vattnet i sjön Covão dos Conchos?

Bekvämt inbäddat i hjärtat av naturparken Serra da Estrela, au Portugalden lac Covão dos Conchos har spökat på nätet i flera år nu. Orsaken ? En fantastisk video som avslöjar flygbilder som är minst sagt häpnadsväckande och överraskande. Du kan se dess vatten strömma kontinuerligt in ett perfekt cirkulärt hål cirka femtio meter i omkrets

Lac Covao dos Conchos i Portugal
Vid första anblicken är Covao dos Conchos en helt normal sjö

Övergång till en annan dimension eller rationell förklaring?

Det finns dock ingen övernaturlig förklaring till detta fenomen. Sjön Covão dos Conchos är helt enkelt en konstgjord sjö skapad av en nästan 5 meter hög damm. Och det här hålet är faktiskt ingången till en enorm tunnel mer eller mindre 1500 meter lång vilket gör att vattnet i floden som matar denna sjö, Ribeira das Naves, kan ansluta sig till vattnet i en lagun som ligger längre nedströms.

Covao dos Conchos sjöhål
Covao dos Conchos sjöhål

En gömd sjö 2000 meter över havet

Men låt oss inte gnälla över vårt nöje. Vi kunde verkligen observera denna nyfikenhet som föddes i sinnet på en ingenjör för mer än 60 år sedan i timmar och timmar utan att någonsin bli trötta.

Eftersom läget för sjön Covão dos Conchos är helt enkelt exceptionellt: det ligger i Serra da Estrela (Stjärnans berg) på knappt 2 000 meter över havet. Du måste därför vara ganska sportig om du vill observera detta sken av ett maskhål på egen hand och utan hjälp!

💡 För att upptäcka skönheten i naturparken Serra da EstrelaXavier (en passionerad guide) erbjuder dig ta dig på en dagsutflykt : han hämtar dig på ditt hotell och sedan kan du se Portugals vackraste naturlandskap.

Här är i alla fall en mycket ovanlig omväg och en ny väsentlig etapp in din nästa resa till Portugal ! Fortsätt din upptäckt av Portugal genom att ta en titt på vårt urval av de vackraste landskapen av Portugal i bilder.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *