Trentemoult: den mest färgstarka byn i Frankrike

Vid portarna till Nantes, en häpnadsväckande by att upptäcka absolut

Du behöver inte åka till andra sidan jorden för att upptäcka intressanta platser. I Trentemoult, vid portarna till Nantes, ger husens fasader glädje för alla besökare. Om Burano ofta citeras som en av de mest färgstarka platserna i världenden här byn har inte mycket att avundas!

En mycket färgstark gammal fiskeby

Nära Nantes, Trentemoult är en gammal fiskeby som är värd ett besök. Dess hus har färgglada fasader som påminner om byar i Norden.

Idag har fiskarna ersatts av konstnärerna och färgerna främjar verkligen inspiration. Bortom de färgglada husen är det en atypisk atmosfär som råder i dessa små gränder.

En by som får dig att se alla färger

I Trentemoult begränsas kreativiteten bara av fantasin hos de 1600 invånarna. Husens fasader konkurrerar i färg med ibland överraskande associationer, inversioner med avseende på grannhus. Allt är originellt och lugnande. Vi upptäcker nya prestationer i varje gathörn och några av dem är ibland väl dolda!

Målarburkbottnar

Förr använde fiskare bottnarna på färgburkarna på sina båtar för att täcka husfasader. Idag är fiskare sällsynta men färgerna finns kvar. Detta ger en färgkarta över den vackraste effekten att upptäcka från en gata till en annan. Lila, gul, röd, grön, turkos… Alla färger är tillåtna.

Det speciella med Trentemoult

Trentemoult ska upptäckas söder om Nantes, i staden Rezé. Denna före detta by av fiskare och sjömän var en gång en del av ett gammalt ökomplex. Från 1300-talet hade byn monopol på fiske i Nedre Loire. Verksamheten övergavs gradvis under 1800- och 1900-talen till förmån för sjöfartshandeln.

Idag, förutom sina färgglada fasader, Trentemoult har en annan nyfikenhet: jättependeln installerad på fasaden av den gamla betongfabriken. Denna pendel slår måttet på tidens gång om inte vindarna blåser mer än 70 km/h. Det stannar sedan tills det lugnare vädret kommer tillbaka.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *