Besök Togo, detta lilla afrikanska land: all information du behöver veta

Från Lomé, huvudstaden, till de torra slätterna i norr, en vistelse i Togo garanterar en autentisk och exotisk resa. Varför besöka Togo? För att ta en afrikansk resa utanför allfartsvägarna… följ guiden!

Varför besöka Togo?

Självständigt sedan 1960 upplevde Togo en period av ekonomiskt välstånd fram till slutet av 1980-talet, innan en hårdnande av regimen vid makten fram till mitten av 1990-talet. den togolesiska ekonomin återuppbyggs långsamt med huvudstaden Lomé som huvudmotor. Beläget i utkanten av Guineabukten, Lomé, med sin internationella flygplats, markerar startpunkten för en vistelse i Togo. Att njuta av landet, man måste oftast resa till norr innan du återvänder till sin utgångspunkt.

Lomé i Togo
Lome © Alida Latham/Danita Delimont

När är bästa tiden att åka till Togo?

Den goda nyheten är att detta lilla västafrikanska land kan upptäcka en stor del av året. Dess ganska tropiska klimat präglas i söder av en stark torrperiod från november till mars och en regnperiod från april till juni och från september till slutet av oktober. I juli och augusti upplever du torrt väder i kombination med en trevlig atmosfär. Klimatet i den norra delen av Togo, å andra sidan, definieras av en torrperiod från november till mars och en regnperiod från maj till oktober.

Slutligen, den bästa tiden att besöka togo som helhet är mellan november och februari. Under dessa 4 månader kommer du garanterat att möta lite regn och de varma temperaturerna är ganska uthärdliga. Från mars till april, var medveten om att temperaturerna stiger dramatiskt, innan den stora regnperioden kommer.

Om du vill besöka Togo utanför turistmassornaöverväg att åka dit mellan januari och juni. Högturistsäsongen i Togo inkluderar julimånaderna och särskilt augusti, november och december. Priserna för boende, aktiviteter och måltider skjuter i höjden beroende på dessa turistsäsonger!

Vilken budget bör du planera för din vistelse?

Att besöka Togo innebär en viss kostnad jämfört med dess grannar i Västafrika. Även om många tjänster är överkomliga och till och med billiga, kan bostäder och hyra en bil skjuta i höjden din budget.

För boende, räkna mellan 30 till 100 euro per natt beroende på din plats och perioden för din vistelse i Togo. Det säger sig självt att ju längre man kommer från de stora turiststäderna som Kara eller Lomé, desto lägre blir priset på boendet. Det är möjligt, för de mer äventyrliga, att bo hos lokalbefolkningen till oslagbara priser. Komforten är dock mer grundläggande!

Traditionell by i Kara-regionen i Togo
Traditionell by i Kara-regionen © homocosmicos

Det är inte ovanligt att smaka en komplett togolesisk måltid för mindre än 10 euro. Om du äter på språng i en aubette kostar det bara några euro. Lokala öl är mindre än en euro och bröd kostar några cent. En picknick är därför det perfekta tricket för den resenär som letar efter besparingar. Viktiga klassiska aktiviteter förblir överkomliga oavsett om du besöker parker eller monument. För att besöka Togo lugnt, planera en budget på 40 euro per dagutan biluthyrning och genom att gynna kollektivtrafik eller taxi.

Hur tar man sig till Togo från Frankrike?

För att kunna besöka Togo från Frankrike har du inget annat val än att organisera en flygtransfer. de direktflyg tar knappt 7 timmar från Paris. Om du måste göra den ena eller andra mellanlandningen förlängs naturligtvis flygtiden. Priserna som gällde för ett flyg tur och retur beror främst på vilken period du vill resa. En vistelse i juli eller augusti kommer att se priset på dina flygningar fördubblas och till och med tredubblas.

Hur rör man sig i landet?

Ett bra sätt att ta sig runt i Togo är att ta taxi som kopplar samman de olika städerna. Resenärer kan också åka kollektivtaxi eller minibuss som har fördelen av att erbjuda ett i förväg fastställt pris. Taxibilar är tillgängliga för ett rimligt pris och busktaxi, mindre bekväm med en slumpmässig start, tar dig med på ett äventyr för nästan ingenting. Tveka inte att förhandla om priset på din plats!

Om du föredrar en Biluthyrningse till att du känner dig redo för uppgiften att hantera togolesisk trafik och planera en budget på 40 euro per dag. Glöm inte, i det här fallet, att ta med ditt internationella körkort! De kollektivtrafikom du har tålamodet att vänta på dem och din komfort inte spelar någon roll, förbli ett bra sätt att leva en fördjupning och resa till låg kostnad.

Vad ska man äta och dricka i Togo?

De många etapperna som man gör under en vistelse i Togo är så många möjligheter att uppleva lokal kultur och mat. Det togolesiska köket använder mycket spannmål, såsom majs för att göra pannkakor (ablo, akoumé-deg) eller bönorbaserade preparat för att åtfölja kött och fisk. När det gäller drycker, Dricka kranvatten bör undvikas så mycket som möjligt., åtminstone utanför storstäderna. Du kan använda tabletter för att rena vatten eller konsumera drycker på flaska.

barn i togo
Barn runt en vattenpump © Riccardo Niels Mayer

I vilken del av landet ska man bo?

Även om det verkar oundvikligt när du anländer och lättare att organisera, undvika att stanna för länge i huvudstaden med risk för att tömma plånboken och missa fantastiska platser att besöka i Togo. Om du planerar en krets i landet, tänk på samhällscentra som vanligtvis ligger nära större städer. Du kan bo där utan svårighet!

Ge dig längre norrut och nå Atakpame-regionen. Därifrån blir det lätt för dig att bläddra bland de platser du måste se och besöka Togo och dess viktigaste attraktioner. Stanna runt i staden, tveka inte att flytta bort från den för att upptäcka platser fulla av autenticitet. det extraordinära Bassar regionen välkomnar dig nära Kara. Utbudet är stort för att ta emot dig i autentiskt boende nära lokalbefolkningen. Missa inte denna upplevelse!

Vilka aktiviteter och kuriosa finns att se i Togo?

När du landar i Lomé, förutom att fördjupa dig i dess otroliga brus, tveka inte att besöka den berömda ” Självständighetsmonumentet som symboliserar det togolesiska folkets emancipation. Ta chansen att promenera genom gränderna i gamla koloniala Lomé för att insupa dess intensiva historia.

Självständighetsmonumentet i Lome
Självständighetsmonumentet i Lomé © Loriaphotos

Upptäck också Kara, det här huvudstad i landet Kabiyes, och förundras över alla odlade trädgårdar vid floden. Ta dig tid att besöka deras soukalas, små hyddor med rund och typisk arkitektur. Du kan inte besöka Togo utan att vara intresserad av kulturarvet i den bergiga regionen Koutammakou och Batammariba-folkets kultur. Höga platser för fetischceremoni välkomnar dig för att lära dig mer om dessa fantastiska och mycket rika metoder. De köp far eller Takientaursprunglig familjemiljö, är små konstruktioner med halmtak förstärkta med torn.

Traditionell takienta i Togo
Traditionell Takienta © robnaw

Slutligen, missa inte, att upptäcka Kpalimé, denna fantastiska lilla stad, perfekt för att vila innan du rusar in på sina kryddmarknader. Den inbjuder dig att intressera dig för keramikers, skräddares och till och med träsnideres hantverk och kunnande. Denna plats erbjuder dig också möjligheten till vackra promenader i självständighet utanför staden.

Kpalime i Togo
Kpalimé © Alexander

Vilka besök ska göras i hjärtat av naturen?

Riktning Kpalimé, i hjärtat av den naturliga regionen Plateaux. Dess landskap är känt för att vara det vackraste i Togo. med sina gröna kullar och svindlande vattenfall. Majoriteten av den togolesiska kaffe- och kakaoproduktionen produceras där, från typiska odlingar i regionen som kan ses längs vägarna. Inte långt därifrån Berget Agouden högsta punkten i Togo och det perfekta tillfället för vandring.

Vattenfall i Kpalimé
Vattenfall i Kpalimé ©jbdodane / Flickr

Om du vill bläddra vackra sandstränder, håll dig borta från Lomé Beach. Denna del av kusten är dock intressant när det gäller underhållning och lokal folklore. De närliggande matställena och dess unika atmosfär lovar dig en färgstark stund. Denna plats kan till och med koppla av vid solnedgången. Om du föredrar en lugnare strand, tveka inte att göra det flytta till Baguida. Du hittar exceptionella stränder med kokospalmer!

stranden i Baguida
Stranden i Baguida © Britta

För att besöka Togo som det ska är det också nödvändigt att samla sina fantastiska vattenfall. Det av Agumatsa, som ligger i den lilla byn Yikpa, i hjärtat av ett bergsområde med otrolig natur, är fortfarande relativt okänt för allmänheten. Några närliggande grottor förstärker platsens unika atmosfär ytterligare. Till kvinnani hjärtat av Kpalimé-skogen och dess fantastiska skogklädda kullar, är ett trevligt litet vattenfall en idealisk plats för ett dopp i ett hisnande panorama.

Togosjön, landets främsta vattenplats, förför resenärer med några kanotturer, dess aktiviteter relaterade till vattensporter och särskilt dess demonstrationer av traditionellt nätfiske. de Keran nationalpark vill bli rik med en imponerande uppfödningsplats av djur. Denna region med savann, floder och bassänger gör resenären helt desorienterad.

Keran nationalpark
Nationalparken Kéran © TellyVision

Användbar information

Vill du åka till Togo? För att se till att din vistelse blir lyckad ger vi dig vår praktiska information och bra tips:

  • Turistbyrå : upptäck webbplatsen förTogo turistbyrå
  • Pass och visum : ett pass som är giltigt i 6 månader efter resan och ett visum krävs för att komma in i Togo. Visumet kan köpas på flygplatsen, när du anländer till Togo. Du kan också få den på ambassaden eller online innan din avresa. För att göra detta måste du ta med dina returbiljetter samt 2 passfoton.
  • Pengar och förändring : valutan i Togo är CFA-francen. Föredrar små valörer, lättare accepterade av handlare. Om du planerar en resa, var medveten om att kontantuttag från uttagsautomater inte alltid är möjliga utanför turistorterna.
  • Jet lag : 1h jetlag på sommaren och 2h på vintern. När klockan är 12.00 i Paris är klockan 11.00 i Lomé på vintern och 10.00 på sommaren.
  • Försäkran : glöm inte att prenumerera på en hemtransportförsäkring innan din avresa.
  • Vaccin : vaccination mot gula febern är obligatorisk. Vaccinationsjournalen kan också krävas vid inresa på territoriet.
  • Språk : Det officiella språket är franska. De andra två nationella språken är Ewe och Kabiyé. Totalt talas det mer än 50 språk i Togo.

Togoleserna säger att ”där hjärtat är, tvekar inte fötterna att gå”, denna känsla kommer att följa dig under hela din resa!

Att besöka Togo är att förundras över dess naturliga rikedom, dess varma välkomnande och dess väletablerade traditioner. Om du gillade upptäckten av vilda djur, prova den oförglömliga upplevelsen av en safari i en av de största afrikanska parkerna. Västafrika vann över dig? Tveka inte att förnya den afrikanska upplevelsen i den östra delen av kontinenten och våga dig på en vandring i etiopien !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *