Var kan man se Maya-tempel i Mexiko?

Yucatanhalvön, och speciellt cancun, lockar resenärer. Upprörd drömstränder mellan Mexikanska golfen och Karibiska havet, det finns många Maya-tempel att besöka under din vistelse i Mexiko. Här är vårt urval!

Mayajuvelen i Chichen Itza

Chichen Itza-templet är den stora Mayajuvelen på Yucatanhalvön, och ett av världens sju underverk. Det är den största antika staden i Mexiko. Du kommer att besöka enorma pyramider, var och en mer fantastisk än den andra. Den om Kukulcan visar all vetenskap om mayafolket: pyramiden har 365 trappsteg (ett solår), 52 paneler (ett Maya-århundrade) och 18 terrasser (som antalet månader i en tidskalender).

tempel kukulcan
Kukulcan-templet ©Tono Balaguer

Den arkeologiska platsen i Tulum

Tulum ligger på Riviera Maya och är en arkeologisk plats i en gammal Maya-stad. Byggd på en stenig udde, den dominerar det turkosa vattnet i Karibiska havet. Den stora fördelen med denna arkeologiska plats är dess läge i en naturpark med tusen rikedomar.

tempel Tulum
Templet i Tulum ©JoseIgnacioSoto

Uxmals tempel: a undra

Uxmaltemplet ligger en timmes bilresa söder om Mérida och härstammar från 200-talet e.Kr.. Varje byggnad är ett riktigt underverk. Pyramiden i Adivino, till exempel, har en oval bas, helt atypisk. De subtila utsmyckningarna, de geometriska friserna och maskerna gör denna webbplats till ett måste att besöka.

uxmal helgedom
Uxmals tempel ©Galyna Andrushko

Den imponerande Palenque

Palenque-platsen är helt exceptionell. Sträcker sig över 20 km², den är extremt välbevarad och gör det möjligt att besöka kung Pakals krypta, stuckatur bas-reliefer, men också att gå i den omgivande djungeln. Ett riktigt äventyr att leva under hela ditt besök!

Palenque Mexiko
Utsikt över Palenque ©jkraft5

Ruinerna av Mayatemplet i Muyil

Ligger cirka tjugo kilometer från Tulum, platsen består av två arkeologiska komplex, varav endast ett är öppet för allmänheten. Omgiven av frodig natur är den bästa tiden att besöka den vid öppningen, tidigt på morgonen, när solens strålar tränger in genom växtligheten för att lysa upp Mayatemplen. En magisk vision kommer då att erbjudas dig!

Virtuell muyil
Mayatemplet i Muyil ©Leonid Andronov

Webbplatsen Maya d’Ek-Balam

30 km norr om Valladolid, Mayaplatsen Ek-Balam har bara studerats av forskare sedan 1990-talet. Dess särdrag ska vara särskilt välbevarad. Du kommer hitta sublima skulpturer och byggnader med genialisk arkitektur speciellt templet som är väldigt vackert. Om du besöker Ek-Balam en varm dag, tveka inte att svalka dig i de cenote med samma namn nära platsen.

skulpturer Ek-Balam
Skulpturer på Ek-Balam ©jkraft5

Den antika staden Coba

Cobá betyder ”vattnet som rör sig av vinden” i Maya, platsen är omgiven av två stora laguner. Beläget mellan Tulum och Valladolid, platsen för Cobá är fortfarande till stor del outforskad och föga besökt av turister. Detta arkitektoniska underverk är hem för den högsta Maya-pyramiden i Yucatan: Nohoch Mul.

förstör Coba
Ruinerna av Cobà ©jroberpg

Den mäktiga staden Calakmul

Den antika staden Calakmul (eller Kalakmul) ligger några kilometer från Guatemala och var en av Mayacivilisationens mäktigaste och mest välmående städer. Idag är det en mycket stor webbplats, omgiven av tät regnskog och, på grund av dess avstånd från turistområden, besöks lite av besökare. Besöket är dock väl värt en omväg och det omgivande naturreservatet är befolkad av emblematiska djur som jaguar eller spindelapa.

calakmul
Calakmultemplet ©Erwin Barbe

Maya-tempel: måste ses i Mexiko!

Mayatemplen är bland de man måste se under en resa till Mexiko. Den fascinerande historien om denna förlorade civilisation och den bevarade arkitekturen på dessa exceptionella platser kommer inte att misslyckas med att fängsla dig! Mellan två besök, tveka inte att koppla av på de fantastiska mexikanska stränderna. Redo för äventyret? Kom låt oss gå!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *