Vad ska man se runt Tain-l’Hermitage och Tournon? 10 besök som inte går att missa!

De Regionen Auvergne-Rhône-Alpes erbjuder generöst förbipasserande besökare överdådiga naturliga miljöer och spännande kulinariska och kulturella upptäckter. Tack vare sina många stigar att utforska och sina otaliga cykelvägar har denna plats blivit en oslagbar mötesplats för familjeupptäckter. Tain-l’Hermitage, med ett hisnande historiskt förflutet, är idag också känt för kvaliteten på sina vinstockar. Arkitektur- och jordbruksentusiaster kommer också att vara glada att besöka dessa charmiga byar., med ett rikt och varierat arv. Tain-l’Hermitage och Tournon-sur-Rhône väntar otåligt på dig vid kröken av en slingring av Rhône! Här är vårt urval av saker att se eller göra i området.

Gå på gångbron Marc Seguin

Ursprungligen var denna hängbro den första som skapades i Europa. Nu ombyggd, denna gångbro förbinder lätt de vackra städerna Tain-l’Hermitage och Tournon. Kom ihåg att stanna där ett par ögonblick för att observera denna arkitektur, men också den intressanta utsikten.

Marc Seguins gångbron mellan Tain och Tournon
Marc Seguins gångbron mellan Tain och Tournon © LesZed

Vandra på vägen till Sentier des Tours

Ett bra sätt att se de två tornen med utsikt över staden Tournon-sur-Rhône är att ta tornens spår. Njut av den majestätiska utsikten på dessa fantastiska turer och unna dig en familjeutflykt vilket definitivt är värt ett besök. Andra vägar korsar detta region av vingårdar och låter dig njuta av en fantastisk utsikt.

The Tower of the Virgin (Towers trail)
Jungfruns torn (Towers trail) © LesZed

Trampa lätt på ViaRhôna-cykelvägen

Med en avgång belägen runt Genèvesjöns strand för att försiktigt och långsamt nå Medelhavet, ViaRhôna cykelbana glädjer cykelentusiaster. Upptäck, tack vare dessa anlagda stigar, exceptionella panoramabilder runt Tournon och Tain-l’Hermitage. Ta denna milda väg med familj eller med vänner för en stund av oöverträffad delaktighet och kors och tvärs mellan fruktträdgårdar och vingårdar.

ViaRhôna på cykel (eller handcykel)
La ViaRhôna en vélo (ou en handbike) © LesZed

Upptäck chokladens värld och hemligheterna bakom dess produktion

Den interaktiva kursen i stad av choklad Valrhona i Tain l’Hermitage lämnar ingen oberörd och dess många aktiviteter tilltalar både unga och gamla. Medan gourmeter kommer att njuta bokstavligen och bildligt, kommer de nyfikna att bli glada att utforska detta läckra universum.

Chokladens stad i Tain-l'Hermitage
Chokladens stad © FlorianB26

Förundras över Pierre Palué-museet

Tain-l’Hermitage består av flera privata museer och mycket uppskattad. Denna stad bär konst i allmänhet i sitt hjärta. Efter att ha besökt Maison de l’Oratoire, ta lite kvalitetstid på museet som visar verk av Pierre Palueberömd fransk målare, och hans samtida, konstnärer från New School.

Njut av en provsmakning i Chapoutier-källaren

Beundra a exceptionellt kunnande och smaka kvalitetsviner tack vare det vänliga och generösa ackompanjemanget av M. Chapoutier. Men det är inte allt ! Varför inte besöka vingård med cykel eller till fots och delta i initieringsworkshops? Upptäck en ny levnadskonst och omfamna den med entusiasm.

Chapoutier källare i Tain l'Hermitage
Chapoutier källare i Tain l’Hermitage © LesZed

Följ Belvedere-rutten

Denna krets tillåter cirkulation i Eremitagevinets vagga. Slingra sig enligt Rhônes fantasier, följ små autentiska stigar och njut av varje ögonblick framför oförglömliga panoramabilder. Detta gå genom vingårdarna kommer inte att lämna dig kall. Ta dig tid och ha kul!

Vinvägen i Tain l'Hermitage
Vinvägen © Unclesam

Ät lokala produkter på marknaden

Varje lördag väntar Tain-l’Hermitage-marknaden på dig för en färgglad lokal fördjupning. Dra nytta av detta dopp i en livlig vardag för att smaka på exceptionella lokala produkter som olja, honung och några ostar. Under sommaren, njut också av nattmarknaden och främjandet av unikt lokalt hantverk. Animationerna saknas inte, njut av detta ögonblick!

Res tillbaka i tiden med Train de l’Ardèche

Tack vare denna unika expedition ledd av en ång lokupptäck de oanade landskapen i Gorges du Doux tack vare Ardèche tåg. Välj din typ av vagn, från cykelbil till första klass, och ta din plats i förr i tiden. Under hela året, också dra nytta avtillfälliga evenemang med olika teman för din största lycka och för att tillfredsställa din nyfikenhet.

Ardèche-tåget
Ardèche-tåget © LesZed

Njut av ett dopp runt Tain-l’Hermitage

Flera badplatser glädja älskare av sysslolöshet. Under sommaren är ett uppfriskande dopp efter en dag av upptäckter ett måste. Passa på att upptäcka närliggande sjöar och simma med din familj. Nöje garanterat! Glöm inte din picknick för att fullända denna stund av avkoppling.

Vernets sjö
Vernets sjö © LacDesVernets

Användbar information

Slutligen, här är lite information som kommer att vara användbar för att organisera din vistelse runt Tain-L’Hermitage eller Tournon:

  • Kommer dit: tillgången till dessa pittoreska städer underlättas av den kollektivtrafik som betjänar dem. Det är verkligen ganska lätt att nå Tain-L’Hermitage och Tournon-sur-Rhône med buss eller tåg från många platser i Frankrike. Med bil kan inget vara enklare, städerna ligger i utkanten av Autoroute du Soleil.
  • När ska man gå: Även om Tain-l’Hermitage och Tournon-sur-Rhône kan besökas året runt, är sommar- och vårperioderna att föredra för att dra nytta av väder anpassat efter dina önskemål.
  • Fluvial turism: om det är intressant att besöka Tain och Tournon till fots och på cykel för att försiktigt njuta av platsen, Fluvial turism ger dig ett annat mycket intressant perspektiv. Att upptäcka !
  • Turistbyrå : jagArdèche Hermitage Tourism erbjuder möjlighet att under sommaren leva både gourmetupplevelser och aktiviteter tillägnade de yngsta. också gärna upptäck omgivningen elcykel, den här originalversionen blev en stor framgång. Du kommer inte få slut på idéer för att hålla hela familjen sysselsatt tack vare deras kloka råd.

De måsten i Tain-l’Hermitage … och efter?

Du blev kär i Tain-l’Hermitage och Tournon-sur-Rhone och aktiviteter att göra där? Varför inte förlänga din vistelse med ett besök på regionens måsten Auvergne-Rhône-Alpes ? Oavsett om du föredrar det Kulturbesökobservationen av naturliga skönheter eller koppla av i fullständigt lugn, detta hörn av Frankrike har allt för att tillfredsställa dig. För att fortsätta din utforskning av platsen, besöka Ardèche kommer också att ha många överraskningar i beredskap för dig och du kommer att bli förtrollad av alla underverk inom räckhåll!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *