Våra 15 viktiga besök att göra eller se på södra Korsika!

separat region, Corse besitter många underverk att erbjuda besökarna. För det första en exceptionell kustlinje : kuster av röda stenar, kantad av ett turkost hav med karibisk luft. Det finns städer med fascinerande historia och badorter i mänsklig skala. Inåt landet är atmosfären väldigt annorlunda. De uppflugna byarna titta direkt från ett vykort. Likaså, floder och sjöar berg kommer att förvåna dig. Vad ska man göra på södra Korsika? Följ ledaren !

Upptäck Ajaccio

Napoleons födelseplats, Ajaccio är en gammal genuesisk stad med charmiga smala gator, som oundvikligen påminner om grannlandet Italien. Det är hem för många museer som kommer att lära dig om regionens historia. Och för att smaka på de lokala specialiteterna är marknaden idealisk, en fest för ögonen och smaklökarna!

Ajaccio på södra Korsika
Ajaccio © evannovostro

Ta båten till Sanguinaires Islands

Beläget utanför Ajaccio, har de sitt namn att tacka den otroliga färgen på deras stenar, särskilt imponerande vid solnedgången. Består av 4 öar, skärgården är ett paradis för älskare av sysslolöshet och snorkling. Och om du är på resande fot går stigar genom öarna och låter dig observera många arter av sjöfågel. Rådfråga båtavgångar.

De blodtörstiga öarna
De blodtörstiga öarna © Laura

Gå upp till Bonifacio

Byggd på sidan av en klippa, Bonifacio förvånar besökare från hans extraordinära situation. Genom att dominera Medelhavet kan du till och med se Sardiniens kuster i bra väder. Rik på ett tumultartat förflutet, staden har ett intressant historiskt arv inklusive höga vallar, befästningar, samt trappuppgången till kungen av Aragon, huggen in i klippan. Ett viktigt besök att göra på södra Korsika, och igen bästa utsikten från havet.

Bonifacio och dess klippor
Bonifacio et ses falaises © Freesurf

Ta det lugnt i Porto-Vecchio

Epicentrum av korsikansk turism, Porto-Vecchio imponerar eftersom det har allt man kan förvänta sig av perfekt semester : en stadskärna fylld av charm som lätt kan upptäckas till fots, en livlig hamn där det är gott att ta en drink på terrassen och oändliga gyllene sandstränder… Och för den som är på resande fot finns det många aktiviteter att göra i Porto-Vecchio (kajaker, via ferrata, bateau, vindsurfing etc.)

Plages de Porto-Vecchio
Stränderna i Porto-Vecchio © David

Ta in Calanques de Piana

Klassad som världsarv av UNESCO, besöket av bäckarna i Piana ska göras på södra Korsika. Du kan beundra imponerande röda granitblock skulpterad av tiden, flyter in ett hav av genomskinliga vatten. En show av stor skönhet och en oförglömlig båttur (jämföra utflykter) !

Calanques de Piana på södra Korsika
The Calanques of Piana © Eva Bocek

Tidsresa i Sartene

Utmärkt av autenticitet är Sartène ett måste på södra Korsika om du vill upptäcka en annan aspekt av denna extraordinära kultur. Hängande på en klipphällbyn byggdes i granit, vilket accentuerarunik atmosfär av dessa platser där traditioner är väl förankrade.

Byn Sartène på Korsika
Byn Sartène © fannyes

Bo på Propriano

Inbäddat i hjärtat av Valincobukten, badorten Propriano har allt: en hamn där lokalbefolkningen och besökare umgås, slingrande gator kantade av butiker och saftiga restauranger, en fantastisk kustlinje… där du kan träna många sjösportutan att glömma de närliggande bergen som inbjuder dig att promenera. Se alla aktiviteter runt Propriano.

Propriano strand
Propriano beach © bikemp

Navigera mellan Lavezziöarna

Paradiset och bevarat, detta naturreservat ska göras på södra Korsika. Den är sammansatt avhundra öar som är hem för många djur- och växtarter. Ett riktigt paradis för dykare, havsbotten är otrolig! För att beundra dessa underverk, gå till hamnen i Bonifacio eller Porto-Vecchio, flera formler kommer att erbjudas dig enligt dina önskemål.

Lavezziöarna
Lavezziöarna © B.Bouvier

Vandra till Monte Gozzi

Monte Gozzi dominerar Ajaccio-dalen och imponerar med sin storlek och färgen på sina klippor. Tillåt 3 timmars rundvandring på en stig som slingrar sig i mitten av maquis. På toppen kommer dina ansträngningar att belönas med en hisnande utsikt över bukten och Lavabukten!

Solnedgång på toppen av Monte Gozzi
Solnedgång på toppen av Monte Gozzi © p_migas

Att tro att du är i Grekland på Cargèse

Tidigare grekisk koloni, Cargèse a su bevara traditioner och byggnader som ärvts från denna närvaro från 1600-talet. Efter att ha besökt hans kyrka, ta en titt på brevlådorna: flera familjer har fortfarande ett grekiskt namn! Ett häpnadsväckande och exotiskt besök att göra på södra Korsika.

Cargèse på södra Korsika
Cargèse © Tof Locoste

Dyk ner i Polischellu vattenfall

Är du trött på stranden och sanden? För en förändring av landskapet, bege dig till de fantastiska Polischellu-vattenfallen. Efter en kort promenad bland ormbunkarna kommer du att upptäcka en rad naturliga poolerfylld med kristallklart vatten där det är gott att svalka sig! För entusiaster: det är också möjligt att öva canyoning uppströms.

Vattenfallen i Polischello
Vattenfallen i Polischello © Baptiste

Beundrare vid Rondinara bad

vald flera gånger vackraste stranden i Frankrike eller till och med Europa, Rondinarabukten erbjuder ett fantastiskt panorama: perfekt cirkulär till formen, den skyddar en vit sandstrand kantad av turkost vatten värdig en polynesisk lagun. Lägg ner handduken och njut av miljön!

Vid det vackra Rondinara-badet
Vid det vackra Rondinara-badet © Martin

Ta en promenad i Ospédale-skogen

Om du letar efter en naturlig plats att göra på södra Korsika, är denna skog idealisk. Beläget nära Porto-Vecchio, innehåller det en vacker sjö, stängd av en damm. För att upptäcka platserna, många vandringsleder är lämpliga för alla, från de mest atletiska till familjer med små barn.

Ospedalesjön
Ospedalesjön © Adrien Baud

Besök Scandola naturreservat

Enda möjligheten att upptäcka denna extraordinära plats, integrerad i den regionala naturparken på Korsika: ta en båt ! Under promenaden, du kommer att blåses bort av de naturliga underverken platser : Fantastiska landskap, många djur, mystiska grottor… Vissa byråer erbjuder att kombinera besöket med en snorklingpaus. Tveka inte, havsbotten är mycket välbevarad!

Scandola naturreservat
Scandola naturreservat © photolook

Besök byarna Alta Rocca

Om du vill fly kustens turistrikedom, ta en liten roadtrip i Alta Rocca. På vägen kan du beundra maquis-landskap och steniga nålar, men framför allt otroliga byar. Byggd på bergssidan, de symboliserar den korsikanska själen. Möjligheten att ta mycket trevliga pauser genom att strosa genom de skuggiga gränderna, eller smutta på en mycket färsk citronsaft.

Levie, en by i Alta Rocca
Levie, en by i Alta Rocca © laugrim16

Det väsentliga på södra Korsika… och efteråt?

Faire en resa till skönhetens ö kommer säkert att märka ditt sinne eftersom dess kultur och landskap är otroliga. Många aktiviteter ska göras på södra Korsika, men om du har tid, ta en tur till norra delen av ön, som också är full av underverk, som Kap Korsika. Och för att förbereda din vistelse väl, läs vår rådsartikel. Känner du till andra outforskade pärlor i regionen? Dela dem gärna i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *