Vilken är den vackraste stranden i södra Frankrike? Här är vår topp 8!

Om söder charmar resenärer med sin bländande sol, dess blå himmel och dess blommiga dofter, den gläder också besökaren med skönheten i dess mångsidiga och varierade kust. Oavsett om du föredrar den vilda atmosfären i en isolerad vik på Côte d’Azur, de långa vita sandstränderna så långt ögat når i Languedoc-Roussillon, eller det kristallklara turkosa vattnet, kommer du oundvikligen att hitta din lycka i denna del av Frankrike. Upptäck den vackraste stranden i södra Frankrike och koppla av utan komplex i denna otroliga miljö!

Côte d’Azurs exceptionella kustlinje och dess förtrollande stränder

De Rivierakusten så populär bland semesterfirare sträcker sig från Cassis till Menton. Denna viktiga vidd är beströdd med fantastiska bäckar, oväntade vikar och himmelska fina sandstränder.

Mala-stranden i Cap d’Ail

Detta vik med klart blått vatten är absolut vacker och kan bara förvåna besökare. Dess svåra åtkomst gör det ännu mer önskvärt. Ta ditt mod i båda händerna och möta denna trappa för att bli förvånad. Det är att upptäcka och njuta av detta skatt mitt på klipporna är välförtjänt!

Mala Beach
Mala Beach © Bartholomew

Garoupe-stranden i Antibes

Oavsett om du vill promenera i det kristallklara vattnet på denna strand eller njuta av en loopvandring fantastiskt, du kommer inte bli besviken. Oavsett dina önskemål, glöm inte att förbereda en picknick med lokala produkter för att fullborda din dag av avkoppling och sysslolöshet.

Plage de la Garoupe, en strand i södra Frankrike
Garoupe-stranden © dominique

Bussstrand i Roquebrune-Cap-Martin

Denna ursprungliga vik, full av blommor och genomsyrad av historia, välkomnar både dagsturister och stamgäster. För att komma fram till detta vidd av småsten, gå ner för en brant trappa. Denna ansträngning låter dig njuta av en lugn och trång plats. Besök skjul av arkitekten Le Corbusier innan du lämnar och lär dig mer om hans resa.

Bussstrand sett från himlen
Le Buse-stranden sett från himlen © SNAB

Pyrénées-Orientales kustlinjes sublima och fridfulla miljö

De konfidentiella vikar vid Vermeillekusten och dess sandstränder glädjer unga och gamla. Letar du efter ett ställe att njuta av havet i lugn och ro? Upptäck de bästa stränderna på denna ibland underskattade kustlinje.

Viken Paulilles i Port-Vendres

Inbäddat i en skyddad naturmiljö, viken Paulille använder all sin charm till simmare, älskare av marin fauna, såväl som för vandrare. Våga dig lite längre, undersökning en bana gjord av små stigar genom en skog av korkekar för att komma fram till platsen för det gamla slottet. Njut av ett välförtjänt mellanmål och njut av en enastående utsikt.

Anse de Paulille i Roussillon
Anse de Paulille, i Roussillon © Eurybia

Peyrefite-stranden i Cerbère

Nära den spanska gränsen gömmer sig en guldklimp att upptäcka absolut. Gå in här medelhavsvegetation i närheten, småstenen som omger denna blåaktiga miljö och Pyrenéernas skiffer som finns överallt, denna unika vik är definitivt värd en omväg. Alternativ vila och vattenaktiviteter på stranden i Peyrefite för en oförglömlig stund i fe inredning av en mycket uppskattad strand i södra Frankrike.

Peyrefite strand
Peyrefite beach © damedias

Den vilda Atlantkusten: fantastiska stränder som förvånar

Njuter du av den ibland otämjda kusten på södra Atlantkusten? Upptäck de stora tillgångarna i denna föryngrande kust och välj den vackraste stranden för att uppleva ett ögonblick av intensiv avkoppling.

Moulleau-stranden med utsikt över den sublima Arcachon-bassängen

Njut av det unika panorama av denna otroliga plats. Stanna en stund, bort från folkmassorna, för att beundra den exceptionella utsikten över mytiska dyn av Pilat. Se också i fjärran den oslagbara Cap Ferret och den mystiska Banc d’Arguin.

Moulleau-stranden i Arcachon
Moulleau-stranden i Arcachon © arcachonphoto.com

Deux Jumeaux-stranden i Baskien

De baskiska kusten är kända för att vara vild och autentisk. Denna kustlinje är en fröjd för älskare av natur, lugn och surfing. Deux Jumeaux-stranden erbjuder en fantastisk familjemiljö tack vare dessa kilometer fin sand. Denna populära plats låter alla njuta av en dyrbar stund medan de slappar av eller fyller på med adrenalin.

Deux Jumeaux-stranden i Hendaye
Deux Jumeaux-stranden i Hendaye © Barbara C

Grande Plage i Saint-Jean-de-Luz mellan havet och Pyrenéerna

Inställningen av denna del av Atlantkusten är överdådig. tänka en vacker vik förvånansvärt lugnt vatten. Lägg till några typiska och tidstypiska baskiska hus till din bild, med utsikt över imponerande gröna berg. Du får en gynnsam miljö till avkoppling och kontemplation.

Viken Saint-Jean-de-Luz
På badrummet i Saint-Jean-de-Luz © Christian Musat

La Dolce Vita på den vackraste stranden i södra Frankrike vann dig över? Upptäck idylliska platser i norr och besök till exempel 12 vackraste stränderna i Normandie. Föredrar du värmen från söder och Calanques sångaccent? Överväg att simma i en av de bästa stränderna runt Marseille.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *