De 12 vackraste stränderna runt Marseille

I Bouches-du-Rhône, resor rimmar med förundran…särskilt tack vare vatten. På detta territorium finns det ingen brist på ställen att sola, blöta tårna eller till och med simma som en sjöjungfru. Så om du besöka Marseille och du behöver fräscha upp dig, kom: vi sätter segel på dessa stränder runt Marseille som är värda en omväg!

Den oövervinnelige Sormiou

I parken Calanquesdetta lilla hörn av paradiset väntar på dig. Calanque de Sormiou är en av de mest kända i Marseille, och av goda skäl. Beläget i 9th distriktet i Phocaean, erbjuder den perfekta kombinationen: hisnande landskap och stor sandstrand!

Sormiou strand
Sormiou-stranden © lamax

Katalansk strand

Närmast den gamla hamnen och en av de lättast att komma åt, som även inrymmer undervattensmuseet. Till fots eller med cykel, skoter eller buss, är denna spott av sand i slutet av den gamla hamnen den mest tillgängliga av Marseilles stränder. Simning, sysslolöshet, beachvolleyboll, udde för att beundra Medelhavet… allt du behöver göra är att njuta!

Den katalanska stranden i Marseille
Catalans beach © Bernard

Prados stränder

I Marseille, om vi pratar om La plage du Prado, är det faktiskt så 3 stränder med 3 olika atmosfärer sträcker sig 500 meter långa som är tillgängliga. Övervakade sim- och lekplatser för barn är tillgångar för föräldrar, medan tonåringar tycker om skateparken Prado vars skål är världsberömd. På Mistral-dagarna kan du beundra kitesurfareshowen till vänster om l’Escale och surfsessioner från den som fått smeknamnet ”Epluchures-stranden”. Särskilt omnämnande: Prados norra och södra stränder har etiketten Tourism & Handicap!

Prados stränder på stränderna runt Marseille
Prados stränder © mishel1989

Pointe Rouge strand

Strax efter strandparken Prado ligger Pointe Rouge. Nära den lilla hamnen med samma namn, som erbjuder många vattenaktiviteter som segling, dykning, rodd, kajakär detta idealisk strand för att se vindsurfare och kite-surfare snurra runt mistral dagar. Denna Marseille-strand uppskattad av familjer (övervakad simning på sommaren), som består av sand, är skyddad från vindarna. På kanten finns många restauranger, barer, pubar som ger förnödenheter och atmosfär.

stränder runt Marseille, Pointe Rouge-stranden
Pointe Rouge-stranden © Alexis LESAFFRE

Calanques i Méjan, Ensuès eller Niolon

I stränderna runt Marseille kan vi nämna de vackra bäckarna som, i motsats till vad många tror, ​​inte bara ligger nära Cassis. ”Blå kusten” har också några fantastiska hörn bort från folkmassorna. Perfekt för att dyka och slå sig ner vid ett bra bord i Ensues! Ett råd: från Marseille, ta tåget och njut av panoramautsikten under den 15 minuter långa resan.

Den blå kustens Calanques
The Calanques of the Blue Coast © YoF

Monkey Bay i Les Goudes

I slutet av Marseille, vid Les Goudes, bäckarna med turkost vatten ger en omväxling av landskap. Bland dessa, låt oss nämna Anse de la Maronaise, inbäddat strax före denna projektion på havet som kallas ”La Baie des Singes” (med hänvisning till restaurangen som ligger där). Efter simning, ta lite höjd genom att gå ovanför Anse till beundra ön Maire och panorama otroligt i början av Marseilles bäckar.

Apornas bukt
Apornas bukt © Mike Fouque

Saint-Estève-stranden i Frioul

Gå till stranden på en ö och utan att lämna Marseille? Segel till Friouls skärgård med båt eller havsskyttel, avgår från den gamla hamnen. Väl på ön, ta några steg för att nå stranden i Calanque Saint-Estève. Turkos och varmt vatten hela sommaren, gyllene sandstrand eller stora småstenar, det finns något för alla! Schemalägg denna exotiska dag med barnen. Stranden är övervakadlåt dig invaggas av cikadornas sång och vågornas skvalp…

Ingång till Calanque i Saint-Estève
Ingång till Calanque i Saint-Estève © Alexis BORG

Stranden vid bäcken Port Pin – Cassis

En av de vackraste bäckarna i regionen, Hans rykte är väl etablerat. Vi gör vackra vandringar innan du dyker ner i dess turkosa vatten… himmel !

Calanque of Port Pin i Cassis
Calanque of Port Pin i Cassis © chibijet

Stranden i Tahiti – ön av Pomègues av Friuli

En annan idé för ett program med en av dessa stränder runt Marseille: hoppa på en shuttle för att komma till Frioul, vandringen av de två öarnaklättra på klipporna, gå in i det andra krigets bunkrar innan du stannar på Tahitis strand för att uppdatera!

Ön Pomègues des Frioul i stränderna runt Marseille
Ön Pomègues på Frioulöarna © Paul

Stränderna i Sainte-Croix och Verdon

Bland stränderna runt Marseille, (åter)upptäck i Martigues de två stränderna La Couronne, Sainte-Croix och Verdon. De är vår barndoms strändersand, trampbåtar, beachvolleybollnät, duschar och toaletter och till och med gourmetadresser… Perfekt för familjer! Vi förstår varför TF1 gjorde det till en inspelningsplats.

Sainte-Croix-stranden i Martigues
Sainte-Croix-stranden i Martigues © granne

Beauduc strand

På stränderna runt Marseille, låt oss ta oss tid att prata om stränderna i naturparken från Camargue och det av Beauduc som påminner om landskapet vid Atlantkusten. Stora vidder av sand, vild och öde… Älskare av platser där naturen är autentisk: du kommer att vinnas över! Från Marseille, ta färjan från Barcarin till Salin-de-Giraud. Hög pilgrimsfärd för fåglar, inklusive rosa flamingo, vi njuter av showen. Här låter vinden dig prova dig fram vindsurfa du lämnar, och hästarna är legio, Men se upp för tidvattnet!

Kitesurfing på stränderna i Beauduc
Kitesurfare på stränderna i Beauduc © VV_1986

Calanque av En-Vau

Länge förblev det hemligt. Idag finns lyckligtvis bäcken En-Vau kvar otillgänglig med bil! Det nås av avdelningen 559 som går från Marseille till Cassis. Mitt emot militärlägret Carpiagne, ta vägen som går genom skogen Gardiole, fortsätt till en parkeringsplats i höjden. Sen börjar vi en kort vandring genom buskmarken.

Calanque d'En-Vau på stränderna runt Marseille
Calanque of En-Vau © thibhou

Dessa stränder runt Marseille ger helt enkelt känslan av att vara vid världens ände ! Kristallklart vatten, atmosfär, aktiviteter… allt finns för att du ska kunna ha det bra ensam, med vänner eller familj. Och du, har du några andra strandförslag att dela med oss ​​eller på saker att göra runt Marseille ?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *