Var är de 13 bästa stränderna på Sicilien?

Stämplar du av otålighet över tanken på att gå med i denna ö- och autonoma region i Italien? Låt dig ryckas med av en autentisk nedsänkning och vaggas av landets sångspråk för att börja en oförglömlig upptäckt av Sicilien. Från sin gastronomi till sin goda humor, den största Medelhavsön charmar med sina kontraster och väntar bara på att dela sina otaliga underverk med dig. Smaka inte på ditt nöje: njut, med glädje och utan måttlighet, denna privilegierade tillgång till havet och de vackraste stränderna på Sicilien. Atmosfär, sysslolöshet och frånkoppling garanteras!

1. Isola Bella-stranden i Taormina

Känt och uppskattat av alla, detta stenstrand har en av dess egenheter att tackaförtrollande ö som den är kopplad till. Att åka dit, under sommaren, i slutet av eftermiddagen, gör att du kan njuta av denna ojämförliga miljö på egen hand. Platsen är också idealisk för en promenad i skymningen under en magisk solnedgång. Det är också här som det finns ett unikt museum: regionala naturforskarmuseet.

stranden Isola Bella Sicilien
Isola Bella-stranden © katatonia

2. Sampieri Beach

Mellan kuststad och kustby, stranden i Sampieri glädjer för sin pittoreska atmosfär och dess äkthet. Dess vidder av gyllene sand omgivna av några skogsområden och tallskogar leder till foten av en gammalt tegelbruk. Ge dig in i denna ruin genomsyrad av historia med försiktighet!

Sampieri Sicile
La plage de Sampieri © Gioco

3. The Pool of Venera i Milazzo

Denna vik är idealisk för en romantiska ögonblick eller för att ladda batterierna på en plats full av sötma. Iaktta med glädje havets lugn och dess exceptionellt klara vatten. Låt dig också frestas av ett välkommet uppfriskande dopp, i full säkerhet!

Venera pool
Venera swimmingpool © pilat666

4. Forgia Vecchia på de Eoliska öarna

De vulkaniskt landskap av dessa unika öar i världen lämnar ingen oberörd. Efter din promenad i denna otroliga natur, vid foten av vulkanen Stromboli, glöm inte att njuta av en välförtjänt vila på en av de mest speciella och vackra stränderna på Sicilien. de svart sand på dess kust framhäver intensiteten av havets blå: ett sant naturskådespel!

En svart sandstrand på Sicilien
Svart sandstrand © Vasily

5. San Vito Lo Capo i Zingaro-reservatet

Denna fina sandstrand med kristallklart vatten är känd lika mycket för sin sublim utsikt över Mount Monaco än för de mystiska grottorna som är utspridda. Ta dig tid att nå fyren på den närliggande kullen för att njuta av en helt enkelt exceptionellt panorama.

San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo © 4zoom4

6. San lorenzo-stranden i Marzamemi

Om den karaktärsfulla byn Marzamemi förför tack vare sin pittoreska sida, sin gemytlighet och sina smakliga nöjen, är dess överdådiga kustlinje inte att överträffa. Ta dig tid att fråga dig själv en stund om en strand som växlar mellan stenig yta och fin sand och upptäck alla överraskningar på denna magnifika plats.

San Lorenzo i Marzamemi
San lorenzo © Roberto

7. Rabbit Beach i Lampedusa

Världsberömd, denna unika kustlinje i världen lovar dig oöverträffade promenader eftersom skönheten på platsen är oöverträffad. Detta fantastisk vikmed vatten i en anmärkningsvärt turkosblått, är inte bara en av de vackraste stränderna på Sicilien, det är också känt för att skydda sitt ekosystem. Och varför inte nå Lampedusa med piratskepp ?

Rabbit Beach i Lampedusa
Rabbit Beach i Lampedusa © Giacomo

8. Scala dei Turchi i Agrigento

Även om tillgången till denna fantastiska plats inte är inom allas räckhåll, motiverar webbplatsens skönhet de mest försiktiga. Den överraskande kontrasten mellan vita kalkstensklippor och den uttalas blått av vattnet som kommer för att diska upp där inbjuder dig att begrunda detta naturliga konstverk, badat i berättelser om pirater.

Scala dei Turchi stränder på Sicilien
Scala dei Turchi © M.studio

9. Caldura-stranden i Cefalù

En liten bit tillbaka från huvudstranden i Cefalù, som alltid är trångt, detta bukten vid den tyrreniska kusten, avtryck av lugn förtjänar uppmärksamhet. Ta dig tid att hitta en väl dold trappa som leder dig direkt till denna okänd lagun med utsikt över ett stenigt landskap. Varför inte prova ett dopp från en närliggande sten?

Hettan i Cefalu på Sicilien
Värme © IgorZh

10. Faraglioni Beach i Scopello

Listad bland de vackraste stränderna på Sicilien, är denna sträcka av fin sand värd en omväg. Under högsäsong, om publiken är för stor, tveka inte att flytta bort lite för att gräva fram andra skatter. Njut av omgivande vikar och vikar och deras steniga stränder för att ladda dina batterier långt från folkmassorna.

Faraglioni av Scopello
Scopello stackar © lenisecalleja

11. Plage de Mondello

Gnid dig med invånarna i Palermo på en av deras favoritstränder och njut av en dynamisk atmosfär. Denna fördjupning i deras dagliga liv kommer att ge dig otroliga anekdoter. Denna badort, med sin fina sandkust, är särskilt populär tack vare till berget Pelligrino och berget Gallo som ramar in det. Sportentusiast? Detta surf- och dykparadis erbjuder dig vad du behöver spendera.

Mondello stränder på Sicilien
Plage de Mondello © Aleksandar Todorovic

12. Cala Rossa-stranden i Egadiska skärgården

Upptäck en av de vackraste stränderna på Sicilien på ön Favignana. Cala Rossa har sitt namn att tacka färgen på de uthuggna stenarna vid havet vilket ger platsen en unik touch. Din ankomst med båt mot denna plats av stor skönhet kommer att förbli ingraverad i dig. Ta dig tid att förundras över åsynen av detta oförglömliga landskap!

Cala Rossa en Sicile
Cala Rossa © Davide D’Amico

13. Calamosche-stranden i Vindicarireservatet

Detta naturområde sträcker sig över flera kilometer och erbjuder dig ett varierat och storslaget spektakel. Förlora dig själv på denna kustlinje oanade fauna och flora och upptäck några historiska monument, klippavsatser och gröna vidder. Efter din promenad i denna förtrollande miljö, landa i denna skyddade vik som undkommer folkmassorna. Bli inte förvånad över att stöta på några sköldpaddsbon vars ägg kommer att kläckas under skydd.

Calamosche Beach
Plage de Calamosche © Stefano Piazza

Dolce Farniente på Siciliens majestätiska stränder inbjuder dig till en mer harmonisk livsrytm!

Lugnt i en vänlig, varm och himmelsk plats ? Upptäck Siciliens stränder utan att tveka och upplev en välsmakande stund under den italienska solen. Oavsett om du föredrar en lugn, naturlig vik eller spänningen på en lokal strand, kommer denna utsökta kust att uppfylla alla dina förväntningar. Och du, vilken typ av siciliansk kustlinje föredrar du? Fortsätt din upptäckt av Sicilien med dessa 13 platser som måste ses !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *