De 12 vackraste stränderna i Normandie för bad!

Med sina 620 km kustlinje, regionen Normandie erbjuder ett brett utbud av stränder. Från de höga klipporna i La Setreine-Maritime till långa sandstränder av Engelska kanalen, som passerar genom mytiska badorter av Calvados, utan att glömma Chauseyöarna och deras lilla luft paradis tropiskt ! Oavsett om du är mer ett fan av lugna vikar eller livliga stränder, kommer du garanterat att hitta det du letar efter. Vilka är de vackraste stränderna i Normandie? Här är vår topp 12!

1. Deauville

Denna badort ligger vid Fleuriekusten oöverträffad charm. Stränderna i Deauville, högt rankade på 1800-talet, är kantade av praktfulla korsvirkeshus och prydda med tusen mångfärgade parasoller. Du kan också promenera på de berömda brädorna, som har sett de största stjärnorna parad. De lyckliga kommer att kunna hyra en stuga, perfekt för att kunna byta om efter ett dopp i havet! Och om du låter dig lockas av en ridtur längden på stranden?

👉 Ta reda på allt som finns att se eller göra i Deauville.

Deauville-stranden i Normandie
Deauvilles berömda färgglada paraplyer © dvoevnore

2. Dragey-Ronthon

Lägg din handduk på stranden i Dragey-Ronthon gör att du kan simma medan du har en spektakulär utsikt över Mont-Saint-Michel och dess vik. Ett helt magiskt panorama, vilket gör det till en av de vackraste stränderna i Normandie! Vid lågvatten är det inte möjligt att simma, men spektaklet är ännu mer slående. Enligt dina önskemål, kom ihåg att kolla tidtabellerna…

Dragey-Ronthon
Dragey-Ronthon-stranden © Richard Villalon

3. Chausey

Beläget utanför Granville, 1 timme med båt, skärgården av Chauseyöarna är ett sant paradis. På huvudön hittar du sex vita sandstränder, kantade av turkost vatten. Här finns inga bilar… huvudaktiviteterna är därför sysslolöshet och bad i lagunen! En riktig vykortsmiljö som kommer att avslöja sin charm igen på kvällen, när du tar returfärjan.

Chausey Island Beach i Normandie
Chausey © KaYann

4. Mielles stenstrand

I motsats till vad dess namn kan antyda, är stranden Galets des Mielles en otrolig vit sandstrand ! Det ligger mellan Saint-Germain-sur-Ay och Portbail, i departementet Manche. Du måste ta en charmig stig som slingrar sig mellan sanddynerna för att komma åt detta vidsträckt vildmark. Det räcker med att säga att lugnet kommer att finnas där!

5. Omaha Beach

Bland stränderna i Normandie, vissa är präglade av historien eftersom de var platsen för Landning, 6 juni 1944. Detta är fallet med den berömda Omaha Beach, i Calvados. Domineras av imponerande klippor, det är helt suveränt med sand så långt ögat kan se där en vanlig dyning bryter. Och mellan två havsbad kan du gå och ge dig ut i de gamla bunkrarna, där du kan lära dig att en sandyachtsession.

Omaha Beach en av stränderna i Normandie
Omaha Beach © Pecold

6. Vauville vik

Viken i Vauville är en unik naturplats, bildad av en 11 km lång strand, sanddyner och ett sötvattenkärr där mer än 150 fågelarter lever. Från stranden har du en god chans att kunna se delfiner, och även gråsälar. En idealisk plats att ta ett havsbad omgiven av natur och känna sig ensam i världen!

Vauville-viken
Vauville Cove © photolook

7. Etretat strand

Epinal bild av regionen, sträcker sig stranden Étretat vid foten av berömda klippor taggiga, särskilt fotogena vid solnedgången. Ett bra ställe för en picknick en sommarkväll! Vid lågvatten, ta GR21, som går längs kusten, du kan sedan komma åt många små stränder Normandie, otillgänglig resten av tiden. Och om du passerar iciöverväg att gå att upptäcka de fantastiska trädgårdarna i Étretaten av de vackraste trädgårdarna i Normandie.

Étretat-stranden i Normandie
Étretat beach © thieury

8. Carolles Beach

Populär och familjevänlig är Carolles strand märkt med blå flagg, som premierar de insatser som kommunen gör för att bevara miljön. Vid foten av en relief helt i kurvor och dominerad av Vauban-hyddan, stranden är fantastisk och lämpar sig perfekt för havsbad i en privilegierad miljö. Den kustnära vandringsleden erbjuder också stora möjligheter till promenader i närområdet.

Carolles strand i Normandie
Carolles strand © Richard Villalon

9. Hermanville Beach

Den nästan 2 km långa stranden Hermanville ligger vid Nacres kust, cirka femton kilometer från staden Caen. Genom sin stora vidder av sand, du kommer inte bli störd av världen! På sommaren kan du enkelt simma vid högvatten, medan lågvatten är idealiska för att träna strandfiske. Under lågsäsong kommer du att ha möjlighet att unna dig segling eller ridning.

Hermanville strand
Hermanville beach © E.Grasselly

10. Potiniere Beach

Potinière Beach ligger i staden Barneville-Carteret, i departementet Manche. Det är verkligen en av de vackraste stränderna i Normandie med sina utsikt över ön Jersey. Den är formad som en hästsko, vilket ger den varmare vatten än någon annanstans I regionen. En viktig tillgång för kyliga människor som vill plaska!

Potinière strand
Potinière beach ©Stefan Klaas / Flickr

11. Linden Beach

Tilleul beach, även kallad Antifer beach, ligger nära Etretat, i Seine-Maritime. Innan du kan lägga ner din handduk måste du tjäna den! Du kommer att behöva gå cirka trettio minuter på en stig mitt i naturen, väldigt trevligt. När du väl anländer väntar ett fantastiskt landskap på dig: en strand av små runda småsten polerade av tidvattnetomgiven av höga klippor.

Lime Beach Normandie
Linden Beach © hassan bensliman

12. Cabourg Beach

Cabourg-stranden är känd för sina stugor och för promenaden Marcel Proust och är en av de vackraste i regionen. För att skydda dig från vind och sol, du kan hyra ett tältparaply, mycket på modet under Belle-Époque, men fortfarande väldigt närvarande. Och för de mer äventyrliga är det också en perfekt plats att börja en lektion i kitesurfing.

Cabourg strand
Cabourg stugor © fr6nck

De vackra stränderna i Normandie… men inte bara!

För att kunna få ut det mesta av stränderna i Normandie, läs vår artikel om de 12 bästa Airbnb-uthyrningarna I regionen. Du kan också passa på att upptäcka de 13 vackraste byarna : charm och autenticitet kommer att finnas där !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *