Här är 10 lyxiga skidorter i Alperna!

Drömmer du om vintersporter, trästugor, fonduer vid brasan, milsvid pudersnö? Men allt detta i en elegant och exceptionell miljö? Vi har gjort en rundtur till de lyxiga skidorterna i Alperna. Här är våra 10 favoriter!

Courchevel: excellens i 60 år

Det finns ingen brist på exceptionella hotell och högkomforta bergsstugor i Courchevel. Vi hittar där de mest lyxiga och charmiga hotellen i de franska alperna. Tjänsten är uppenbarligen oklanderlig, en stor tillgång efter en hel dag med att åka i backen! Fondue, raclette, tartiflette, berthoud, departementen i Savoie och Haute-Savoie är kända för sina traditionella ostrecept.

Fyrverkerier i Courchevel
Fyrverkerier i Courchevel © Xavier.D

Top-of-the-range restauranger visar också tryffel, pilgrimsmusslor, hummer på menyn, kort sagt… tillräckligt för att tillbringa läckra vinterkvällar! I backen kommer du inte att bli överträffad: 150 kilometer pister för alla nivåer, betjänad av 62 skidliftar. Anläggningen och dess byar är en del av det största skidområdet i världen: Les Trois Vallées. Grandiosa panorama garanterat, två backar från Mont Blanc!

Chamonix: den traditionella och diskreta resorten som förför kändisar

Denna franska lyxiga skidort är känd för sin varma atmosfär. Men prestigefyllda kunder är legio att svära vid Chamonix och dess rustika atmosfär. Mellan väletablerade traditioner och nya accepterade trendererbjuder detta skidområde en magnifik utsikt över Mont Blanc.

Chamonix bland de lyxiga skidorterna i Frankrike
Chamonix © santosha57

De pittoreska gågatorna i Chamonix kontrasterar mot de lyxiga butikerna. Vidare, det överdådiga boendet som erbjuds är också original. De många aktiviteter erbjuds i Chamonix och runt Mont-Blanc glädje entusiaster som återvänder dit varje år!

Méribel: mellan skidsemesterns autentiska charm och 5-stjärniga hotell

Detta skidområde känt för alla är en av de mest kända lyxiga skidorterna för moderniteten hos deras utrustning. Stjärnhotellen på denna överdådiga semesterort är glädjen för kändisar och det internationella jetsetet, älskare av snöiga nedfarter. Mellan charmen med platsen, panoramabilder så långt ögat kan se, kvaliteten på de tjänster som erbjuds och anläggningarnas rykte, vinner Méribel alla röster!

De överdådiga stugorna i Méribel
Meribels överdådiga stugor © christian leynaud

Val d’Isère: den perfekta lyxskidorten för en exklusiv kundkrets

Vi presenterar inte längre denna lyxiga skidort! Med sina hundratals skidbackar ligger detta område i Alperna kan vara stolta över sin infrastruktur. Hans karaktärsby kontrast till vissa exceptionella palats och exceptionellt boende. De stjärnmärkta restaurangerna gläder gourmeter medan den unga gyllene generationen njuter av att festa i en av barerna på denna berömda skidort. Om festligheterna är många där, saknas inte platserna för avkoppling och prestige, som spaanläggningar.

Val d'Isères sluttningar i Savoie
Backarna i Val d’Isère i Savoie © savoieleysse

Avoriaz: ”skogens skönhet”

Det speciella med Avoriaz på vintern är att vara en helt skidstad: vägarna förvandlas till spår och för att återvända till stugan är det bara att låta sig glida! I avsaknad av fordon övergår stationen till gigantisk lekplats: snögubbar, kälkelopp och snöbollskrig glädjer barn och deras föräldrar!

Avoriaz bland de lyxiga skidorterna i Frankrike
Avoriaz © morgan-tiphagne

Orten Avoriaz, helt i trä, passar perfekt in i miljön, särskilt på vintern när snön täcker taken. Hon är en del av dessa stationer berömdes för sin ekologiska insats ! Hotellen och stugorna i Avoriaz är mysiga och bekväma, med dekorationer direkt inspirerade av bergen. Betydande fördel: höjden garanterar permanent snötäcke under alla tider av säsongen.

Val Thorens: ta till skyarna för att njuta av en lyxig vistelse

Den hisnande panoramautsikten över Alperna som denna lyxiga skidort erbjuder glädjer alla. Detta skidområde, som ligger en höjd på 2 300 meter besöks av en ganska exklusiv kundkrets och av en majoritet av erfarna idrottare.

Val Thorens resort
La station de Val Thorens © Elisa Locci

Boendet som erbjuds sträcker sig från bekväma designbostäder till 4- till 5-stjärniga hotell. De afterski-aktiviteter hyllas av stamgästerna som är fulla av beröm för sina många restauranger och spa. Val Thorens ligger inte efter vad det gäller festlighetskalender.

La Clusaz: förtrollande och majestätisk miljö för en berömd skidort

Denna skidort i Alperna är känd för sina privat hotell och dess unika charm. Detta skidområde inbäddat i överdådiga alpängar har gjort sin unika bergiga miljö till sin främsta styrka. Arkitekturen i La Clusaz är rik på växling av stjärnigt boende och lyxiga stugor. Dess smak för hög gastronomi ska understrykas och dess exceptionella bord ska prisas utan återhållsamhet.

La Clusaz bland de lyxiga skidorterna i Frankrike
La Clusaz © savoieleysse

Megève: Mont Blanc, granar och vida öppna ytor

I Megève rekommenderar vi de lyxiga stugorna, vid foten av backarna, charmiga små mysiga bon för att tillbringa vinterkvällarna varma. Snowboardåkare är bortskämda: anläggningen har en snöpark med ljudsystem, med halfpipe, bord, pyramider, kvart och minimogulstadion.

Megève, i Alperna
Megeve © Samuel B.

Men tro inte att skidåkning och snowboard är de enda aktiviteterna i Megève. Det finns också golf på snö, polo på snö, skridskoåkning, medan snöskor och hundspann får dig att upptäcka ett annat ansikte av de franska alpernavildare, vitare än vit!

Tignes: ett exceptionellt panorama som tilltalar personligheter och toppatleter

Denna lyxiga skidort i Alperna efterliknas. Många kändisar kommer tillbaka varje år för att dra nytta av dess prestigefyllda bostäder och dess imponerande hotell, med hisnande panoramautsikt. Detta skidområde tilltalar även sportentusiaster som uppskattar förnyelsen av backarna och deras anpassning till nya glidande trender. Om gastronomi och lyxshopping inte tillåter denna resort att verkligen sticka ut, är det festlig sida lämnar ingen oberörd.

Tignes skidort
Tignes skidort © Delphotostock

Alpe d’Huez: perfekt för ett exklusivt möte i backen

Föga överraskande finns denna destination kvar platsen för årliga möten för världspersonligheter. Kvaliteten på dess infrastruktur tillfredsställer älskare av pudersnö och glidning, medan rykte om sina gourmetrestauranger inte längre ska göras. Denna lyxresort är också känd över hela världen för sin berömda klättring av Tour de France.

Semesterorten Alpes d'Huez
Semesterorten Alpes d’Huez © Rostichep

Efter att ha turnerat i de lyxiga skidorterna i Alperna, varför inte upptäcka de bästa franska och utländska skidorterna ? Där kan du träna längdskidor, men även testa nya vintersportträningar, ofta extrema !


Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *