Vilken region ska du besöka i Spanien under din vistelse? Följ ledaren !

Spanien består av 17 autonoma samhällen och är ett mångfacetterat land. Från Pyrenéerna i norr, till drömöarna, som passerar genom 8 000 km kustlinje och städer som är så olika varandra… landet har otroligt många attraktioner för resenärer. Vilken region att besöka i Spanien? Här är de i detalj!

Galicien

Galicien ligger i hjärtat av Gröna Spanien en region av frodig vegetation. Vandringsentusiaster kommer att vara i paradiset eftersom möjligheterna till promenader är många. Bland dem, de berömda vägarna till Compostela, som leder till den vackra historiska staden Santiago de Compostela, samhällets huvudstad. I norr erbjuder kusten spektakulära landskap tack vare sin imponerande klippor. De är prickade här och där med hemliga stränder och charmiga fiskebyar, där du kan njuta av en skaldjursfat.

Katedralernas strand i Galice
Katedralernas strand i Galice © lunamarina

Asturien

Vilken region ska man besöka i Spanien för att undvika massorna av sommarturister? Åk till Asturien! Du kommer att upptäcka ett naturligt resmål, där praktfulla gröna dalar tävlar i skönhet med en vild kustlinje. Med sin lugna och lantliga atmosfär är detta en möjlighet att göra en avkopplande vistelse samtidigt som du gör kulturbesök, som de förromanska kyrkorna, mellanlandningsbyarna på vägen till Compostela eller till och med de förhistoriska grottorna dekorerade med hällkonstverk. På stadssidan, missa inte en resa till Oviedo, Gijón och Avilés.

Somiedo naturpark i Asturien
Somiedo naturpark i Asturien © Ricardo Algár

Aragon

Den största attraktionen i Aragonien är den extraordinära nationalparken Ordesa och Mont Perdu, som ligger i Pyrenéerna. Dess storslagna landskap förtjänar flera dagars besök : djupa kanjoner, vattenfall, vakttorn… du kommer att bli förvånad! Denna drömmiljö erbjuder många möjligheter till sportaktiviteter och utomhusäventyr, som skidåkning eller vandring. För historieälskare har regionen vackra byggnader: kloster, slott, basilikan Nuestra Señora del Pilar… tillräckligt för att tillfredsställa alla dina önskningar!

👉 För att gå vidare: 15 saker att göra i Aragon, norra Spanien

Loarre slott bland de regioner att besöka i Spanien
Loarre slott © bbsferrari

Katalonien

Om du inte vet vilken region du ska besöka i Spanien, börja med den som ligger närmast Frankrike och den mest varierande. Katalonien förenas alla ingredienser för en lyckad semester : de fantastiska stränderna i Costa bravaden fantastiska Barcelonade berömda målarna Gaudí och Dalí vars museer du kan besöka, flera UNESCO: s världsarv, samt ett bergigt inland, perfekt för vandring eller utövande av vintersport.

👉 För att gå vidare: De 13 viktiga besöken att se eller göra i Katalonien

Tossa de Mar i Katalonien
Tossa de Mar i Katalonien © pillerss

Kastilien-La Mancha

En fantastisk kombination av natur och kultur, denna spanska region blev känd genom äventyren av den berömda romanhjälten Don Quijote från La Mancha. I detta stora inre territorium hittar du hisnande städer, såsom Cuenca eller Toledo, känd för sin katedral och sin alcazar. Regionen har också flera arkeologiska parker, vittnen till parietal konst, samt naturreservat och parkerförstora inte Las Tablas de Daimiel et Cabañeros.

Don Quijotes kvarnar i Consuegra
Don Quijotes kvarnar i Consuegra © PUNTOSTUDIOFOTO Lda

Valens

Valencias kommun har allt för att behaga : en oändlig kust längs vilken du inte kommer att ha några problem att hitta en nästan öde strand, även mitt i sommaren. Men också ett kuperat, till och med bergigt inland, som lever i takt med skyddsfesternas rytm, och naturligtvis staden Valencia. Ta dig tid att promenera genom gågatorna i stadens centrum för att beundra de olika monumenten innan du stannar till vid Mercado Central för att smaka på lokala rätter.

👉 För att gå vidare: Vad du ska besöka och vad du ska göra i Valencia: våra resplanidéer

Den vackra staden Valencia
Den vackra staden Valence © BRIAN_KINNEY

andalusien

Den andalusiska regionen är en rik arvtagare till ett tumultartat förflutet hisnande vacker. På stadssidan finns det mytomspunna SevillaCordoba och Granada som döljer verkliga arkitektoniska skatter som t.ex det sublima Alcazarpalatset, men också en unik atmosfär, speciellt på kvällen när du sitter på terrassen kommer att höra en känsla av flamenco. Andalusien är också omväxlande landskap, med byar i örnbon och enorma stränder där det är bra att koppla av. Ett perfekt resmål för en familjeresa.

👉 Ta reda på mer: 5 argument som får dig att vilja resa till Andalusien

Spanska trappan i Sevilla
Spanska trappan i Sevilla © silver-john

Castille-et-Leon

Är du på väg till Portugal och vet inte vilken region du ska besöka i Spanien? Kastilien och León erbjuder ett urval av miljöer för att tillbringa några dagar. För det första finns det tre fantastiska städer, listade som världsarv : Ávila, Salamanca och Segovia. Sedan, på natursidan, nationalparken Picos d’Europe, perfekt för vandring eller cykling.

Staden Segovia
Staden Segovia © zigee

Baskien

Liksom sin franska motsvarighet har spanska Baskien en stark identitet, makalös gastronomi och praktfulla landskap. Vilda stränder, naturparker, biosfärreservat, flera stigar på Camino de Compostela… det finns mycket att göra! Och för en originell stadsresa, gå till Bilbao : slå dig ner framför ett fat med pintxos, baskiska tapas, innan du går en promenad det oslagbara Guggenheim-museet.

Bilbao och Riberamarknaden
Bilbao och Riberamarknaden © dudlajzov

Kantabrien

Kantabrien ligger också i Gröna Spanien och är en region med många förhistoriska grottor. Det mest imponerande är Altamira, som har fått smeknamnet ”klippkonstens sixtinska kapell”. längs med kusten, ett sextiotal stränder väntar på dig för en avkopplande och ledig vistelse. Och vill du ta en riktig välmåendepaus, boka en semester eller en spabehandling kan du tipsa om det!

Langres strand i Kantabrien
Langres strand i Kantabrien © Charles LIMA

Rioja

Betyder detta namn något för dig? Om du någonsin har hört talas om Rioja, är det säkert för kvaliteten på dess viner. Dessutom vimlar vingårdarna i denna lilla region i norra Spanien av idéer för dig att stanna där för några dagar: ridning, luftballongflyg, 4×4-turer … och naturligtvis provsmakningar! Förutom vingårdarna erbjuder regionen varierande panoramabilder : Medelhavsskogar, höga berg och städer genomsyrade av historia som Logroño eller Santo Domingo de la Calzada.

Riojas vingårdar
Riojas vingårdar © Noradoa

Navarra

Vilken region att besöka i Spanien för en resa till naturen? Navarra kommer att överraska dig med sina mycket kontrasterande landskap: frodiga skogar från Irati-skogen till norr, öken- och månlandskap från naturparken Bardenas Reales i söder, kvarnarna som verkar direkt ur en film och de sublima medeltida byarna. Här är vandring den mest utövade aktiviteten, eftersom möjligheterna är många. Och för att återta civilisationen, gå till Pamplonaden vackra regionala huvudstaden.

Bardenas öken i Navarra
Bardenasöknen i Navarra © robcartorres

Madrid

Regionen Madrid omfattar den spanska huvudstaden och dess omgivningar ett paradis för älskare av kulturbesök. Bland stadens måste-se är: ”Konsttriangeln” som samlar Pradomuseet, Centro de Arte Reina Sofía och Thyssen-Bornemisza-museet, det kungliga palatset och Plaza Mayor. I det omgivande området, missa inte städerna Aranjuez, Alcalá de Henares och San Lorenzo del Escorial, alla förklarade världsarv, samt de charmiga byarna som strövar på landsbygden.

👉 Hitta alla våra artiklar om Madrid

Madrid, Spaniens huvudstad
Madrid, Spaniens huvudstad © dimbar76

Extremadura

Denna region ligger i norra Andalusien och erbjuder ovärderliga tillgångar för semester utanför allfartsvägarna : fantastiska historiska städer som Mérida och Cáceres, magnifika naturområden, särskilt i nationalparken Monfragüe och i Jerte-dalen… utan att glömma en av de bästa skinkorna i Spanien, den i Dehesa de Extremadura.

En romersk bro i Merida
En romersk bro i Mérida © Jorge Alves

Balearerna

Ces paradisöar är ett resmål att föredra om du inte vet vilken region du ska besöka i Spanien, men du vill vara säker på att bli desorienterad. mallorca, Menorca, Ibiza… så många namn som får dig att drömma! På pricken, Det finns något för alla smaker : en sprudlande natur som främjar vandring, vikar med genomskinliga vatten befolkade av mångfärgade fiskar, autentiska städer och byar, som påminner om förr i tidens Spanien, och naturligtvis klubbarna där man kan festa till slutet av natten!

👉 Hitta alla våra artiklar om Balearerna.

En vacker vik på Ibiza
En vacker vik på Ibiza © PhotoKD

Murcia

Denna region i södra Spanien är känd för sitt stora utbud av marina spa. En av de mest eftertraktade är El Mar Menor där du kan ta lerbad och njuta av fördelarna med dess hypersalina vatten. Om du bara vill sola och bada är kustlinjen viktigt otaliga vikar och vita sandstränder magnifik.

Cape Palos i Murcia
Cape Palos i Murcia © truekit

Kanarieöarna

De sju öarna i Kanarieöarna är klassificerade som ett biosfärområde och har fyra nationalparker. Det räcker med att säga att om du vill tillbringa en semester i en exceptionell naturmiljö, du kommer att bli serverad! Från vulkanerna på Lanzarote till de dynkantade stränderna i Fuerteventurapasserar genom skogarna i La Palma och den anmärkningsvärt bevarade havsbotten i skärgården, allt finns att spendera en oförglömlig vistelse !

👉 Hitta alla våra artiklar om Kanarieöarna.

Lanzarote på Kanarieöarna
Lanzarote på Kanarieöarna © lunamarina

Vilken region att besöka i Spanien?

Följ dina önskningar och ge dig av för att utforska detta fantastiska land som erbjuder allt en rad landskap och eventuella aktiviteter! För att hjälpa dig att förbereda din resa, tveka inte att läsa våra artiklar om de 14 vackraste städerna i Spanien och de tillägnad varje region. Du vet och har upptäckt nuggets? Ge oss dina tips i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *