Spanien eller Italien: vart ska man åka för en sublim semester?

Att välja mellan Spanien och Italien kommer utan tvekan att sätta dig i ett dilemma sedan dess dessa två destinationer ensamma framkallar solen, gastronomisk konst och historiska monument omöjlig att missa. För att välja mellan er, ta hänsyn till andra kriterier som kan tippa skalan och upptäck vinnaren av denna match av destinationer.

Spanien VS Italien: jämförelsekriterierna

För denna matchning av destinationer mellan Spanien och Italien, ta hänsyn till andra faktorer utöver deras respektive turisttillgångar. Ta reda på vilken destination som är bäst när det gäller klimat, levnadskostnader, vistelsekvalitet osv.

Spanienett europeiskt land som ligger på den iberiska halvön är känt för hans stränder soliga områden som gränsar till Medelhavet och dess städer som främjar stadsresor. En destination som uppskattas för sin kulturella rikedom, Spanien är också uppskattad för sina ”långsamma städer” som kräver avkoppling..

Comosjön
Comosjön, Italien © daniele buch

Italien, av mångfalden av dess landskap, förför resenärer och turister oavsett deras passioner. Om älskare av upptäckter kommer att njuta av att besöka den ”eviga staden” och dess historiska monument, älskare av semester i solen kommer att bli bortskämda med val bland de vackraste stränderna i Italien. Detsamma gäller för dem som gillar att njuta av den uppiggande luften i bergen i norra Italien.

Vilket land ska man välja efter klimat och väder?

Det mest välkomnande landet när det gäller klimatet är det vars klimatförhållanden tillåter det att dra nytta av det största antalet ljusa och trevliga dagar, för en urban semester.

Behagligaste väder: Spanien och Italien

Det geografiska läget för dessa två europeiska länder ger dem behagliga klimatförhållanden, praktiskt taget året runt. Faktum är att vädret i södra Spanien kan konkurrera i storslagenhet med vädret i södra Italien, där solen regerar en stor del av året. På samma sätt har dessa två destinationer geografiska regioner där klimatförhållandena inte är särskilt bra. Medan vintrarna i den italienska alpregionen är hårda, kännetecknas sommarsäsongerna i centrala Spanien av hög värme. Därför kan klimatförhållandena, beroende på årstiderna och de destinationer som väljs i varje land, visa sig vara särskilt behagliga eller ogynnsamma för utomhusaktiviteter.

Vilket land ska man välja enligt priset på flygbiljetter?

Priset på de billigaste flygbiljetterna under låg- och högsäsongen för turister fungerar som en jämförelse för att hitta den föredragna destinationen.

Det billigaste genomsnittliga priset tur och retur: Italien

I allmänhet, priserna på flygbiljetter tur och retur till Italien, från de största franska städerna, gör att du kan spara några tiotals euro, jämfört med de för Spanien. Som ett resultat, för dem som har en ganska begränsad resebudget och som vill åka till den mest lättillgängliga destinationen, är Italien den föredragna destinationen.

Rom, den eviga staden
Rom, Italien © Sean MacEntee

Resmålet att välja enligt din budget

Genom att ta hänsyn till levnadskostnaderna under vistelsen är det möjligt att avgöra vilket land som är mest tillgängligt med en rimlig resebudget.

Det billigaste landet: Spanien

Spanien är ett ekonomiskt resmål om vi hänvisar till den dagliga kostnaden. Budgetresenärer kommer att kunna dra fördel av de överkomliga priserna på vandrarhem eller små hotell. De kan också äta i tapasbarer, mycket populära i Spanien, men som låter dig äta gott, samtidigt som du sparar på cateringbudgeten. Om kostnaderna för boende är praktiskt taget identiska mellan dessa två destinationer, gör kostnaderna för catering skillnaden, eftersom restauranger är dyrare i Italien.

Livskvalitet: hälsa, säkerhet, föroreningar

Vilken destination bör gynnas när det gäller välbefinnande: Spanien eller Italien? För att få svaret, titta bara på frågorna om säkerhet, hälsa och luftkvalitet.

Det är bra att bo i Spanien

Överlag är det bra att bo i Spanien jämfört med Italien. I själva verket, luften i spanska städer är mindre förorenad att man andas i italienska städer. Och även om dessa två destinationer inte är immuna mot förekomsten av småbrottslingar och ficktjuvar, är gatorna i spanska städer relativt säkrare. Detsamma gäller kvaliteten på sjukvården. Tydligen är den medicinska infrastrukturen i Spanien, som drivs av kompetent personal, bättre utrustad än den i Italien.

Sevilla
Spanientorget, Sevilla, Spanien © Carlos ZGZ

Vilket land att välja enligt resenärers åsikter: Spanien eller Italien?

Om du fortfarande har svårt att bestämma dig kan du också lita på åsikterna från resenärer som har upplevt en lyckad vistelse i Italien eller Spanien.

Resenärer föredrar Spanien och Italien

Vi kan förvänta oss att åsikterna är delade när det gäller valet mellan Spanien och Italien. Och av goda skäl, dessa två destinationer erbjuder turister attraktioner och aktiviteter som tillåter dem att tillbringa oförglömliga stunder. Men om entusiaster av arkitektoniskt arv och arkeologiska upptäckter flockas till Italien, älskare av kulturella upptäckter som Féria de Sevilla välj Spanien.

Vilket resmål att välja för en helg eller en vecka: Spanien eller Italien?

Vilket resmål att välja beroende på tiden du har: Spanien eller Italien? För att svara på det behöver du bara hitta vilka aktiviteter du ska göra under denna tidsperiod.

För en romantisk helg, föredrar Italien

Rom, Florens, VenedigMilano är alla romantiska resmål som är perfekta för romantiska semesterresor under en helg.. Det är därför Italien vinner priset för den perfekta destinationen för en romantisk helg. Faktum är att dessa italienska destinationer bidrar både till föryngring och för intimiteten i en tête-à-tête på en bra restaurang.

För en vecka, föredrar Italien och Spanien

De kulturella och historiska platserna, museerna och de olika typerna av utomhusaktiviteter som kännetecknar dessa två resmål gör att du kan variera nöjena. Därigenom, semesterfirare kommer inte att ha tid att bli uttråkad, även för en vistelse på en vecka eller mer. Både Italien och Spanien är bundna, eftersom de är resmål som tilltalar både vuxna och barn.

Venedig, Italien
Venedig, Italien © Peter Voerman

Vilket land att välja, beroende på de intressanta platserna att besöka?

Framgången för en vistelse baseras på kvaliteten på boendet men också på mångfalden av de aktiviteter som ska göras. Så, vilket land är den mest attraktiva, kulturella upptäcktsfrågan: Spanien eller Italien?

Landet med flest UNESCO-platser: Italien

Med 55 platser, inklusive 50 kulturella och 5 naturliga, är Italien oslagbart när det gäller UNESCOs kulturarv. I själva verket, 6 av de 55 Unesco-platserna och monumenten i Italien finns i Rom. Och i Milano kommer du att ha möjlighet att upptäcka ”Chiesa di Santa Maria delle Grazie”. Byggnaden inrymmer Nattvarden, målad av Leonardo da Vinci. Till detta kommer historiska och/eller religiösa byggnader som Castel del Monte, i PugliaPiazza del Duomo i Pisa i Toscana, Venedig och dess lagun och många fler.

Det mest kulturella resmålet: Spanien och Italien

Även om Italien har många platser av kulturell karaktär, kommer kulturälskare definitivt inte att bli besvikna över Spaniens utbud. Det är kl Madrid som vi kan upptäcka Pradomuseet som rymmer mer än 8 000 målningar, det är det största konstgalleriet i världen. Likaså är Reina Sofia-museet platsen att inte missa för att beundra den berömda ”Guernica” av Picasso. Barcelonalandets andra främsta konstcentrum, erbjuder också bländande arenor som har mer samtida samlingar från både inhemska och utländska konstnärer.

Ibiza, destination festligt
Santa Eularia Ibiza, Spanien © Bradclin Photography

Det festligaste resmålet: Spanien

Festliga resmål, som t.ex Ibiza på Balearerna, är kända bland unga människor som älskar fester och nattlig underhållning. Till detta läggs Feria de Seville, som är en av de spanska festivalerna man inte får missa. Detsamma gäller Stilla veckan, San Fermin i Pamplona, ​​La Tomatina de Buñol eller till och med karnevalen i Santa Cruz de Tenerife, som anses vara den näst mest populära karnevalen i världen efter den i staden Rio de Janeiro.

Så vilket är ditt val: Spanien eller Italien?

Om Italien är en destination som inte får missas för älskare av arkitektoniskt arv, historiska platser och monument, kommer Spanien att blända älskare av semester vid havet och festdeltagare. Hur som helst är Spanien och Italien en del av de vackraste länderna i Europa : så du kan gå dit med slutna ögon! Nu när du har alla kort på handen, det blir lättare för dig att välja mellan Spanien och Italien. Så, vilket land kommer du att utse som vinnare av denna match av destinationer, med hänsyn till dina egna urvalskriterier? Oavsett vad du föredrar är vi nyfikna på ditt val, så dela det i kommentarerna.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *