15 resmål för att njuta av solen året runt

Semestern närmar sig och du drömmer om att åka till solen för att ladda batterierna? Saknar du idéer om resmålet att välja? Den här artikeln är gjord för dig!

När det äntligen är dags för semester på vintern räcker det vanligtvis med en kort titt i spegeln för att förstå hur mycket vi saknar solen. Inga fler grå himlar tunga av regn, det är dags för stranden, varma strålar och solbränd sysslolöshet! Det återstår att välja resmål. För att göra detta, följ guiden!

Kap Verde, ett paradis och en historia

Ett stenkast från Senegals kust uppfyller Kap Verdes skärgård alla förutsättningar för turister som vill fly från sitt dimmiga klimat att gå ut i solen. Här sjunker aldrig temperaturen under 20°C och stränderna längs kusten är en fröjd för älskare av sysslolöshet vid havet. Dessutom har detta land en rik historia som ger sitt folk en karaktärsstyrka och en gästfrihet som uppskattas mycket av semesterfirare.

Mindelo
Mindelo, en viktig mellanlandning på din resa till Kap Verde / © iStock – jalvarezg

Seychellerna, ett oslagbart resmål i solen

Vem har aldrig hört talas om Seychellerna? Själva symbolen för en resa till solen, de 115 öarna som utgör skärgården uppvisar allt det fina med en vykortskliché. Tropiska träd som distribuerar sina frukter efter behag, bevarade vita sandvikar, charmiga hotell med alla bekvämligheter: det här är de perfekta ingredienserna om du vill organisera ditt Seychellerna smekmånad och njut av en oförglömlig vistelse i en idyllisk miljö. Skärgården är en dröm som ändå kommer att kräva tidig bokning eftersom platserna är dyra året runt!

seychellerna
Les Seychellerna ©Vitalii Ustymenko / Unsplash

Marrakech, kultur och charm

Om Marrakech kan vara bullrigt och tröttsamt under sommarmånaderna, är det särskilt välkomnande under de andra säsongerna. Korsvägar mellan arabiska och berberkulturer hittar du lyxiga riader, livliga souker och månghundraårig arkitektur, som kommer att pricka dina promenader under en ständigt närvarande gudsstjärna. Med sin frestande gastronomi och dess många aktiviteter, Marrakech är en av de mest populära soliga destinationerna, och dessutom till ett lågt pris!

souk marocko
Souken ©Neverlan / Pixabay

Dubai, resan till modernitetens sol

För den som önskar ge dig av i solen under modernitet och lyx, Dubai är verkligen den perfekta staden. Badad i solens strålar året runt skyndade huvudstaden i emiratet med samma namn att dra fördel av denna oväntade himmel för att göra turismen till en av pelarna i dess ekonomi. Det råder ingen brist på exklusiva hotell och lyxbutiker och de storhetsvansinne som upprätthålls av regeringen visar fantastiska arkitektoniska prestationer. Vi tänker på den konstgjorda ön Palm Island och dess många turistkomplex, där nautiska och andra aktiviteter säkerligen kommer att locka turister som letar efter en bekväm destination i solen!

Palmen i Dubai
The Palm © Christoph Schulz / Unsplash

Kanarieöarna, gå till solen om några timmar

Genom att flyga från en europeisk huvudstad som Paris tar det bara några timmar att nå ett litet paradis där vädret alltid är fint. Öarna som utgör Kanarieöarna tävlar i skönhet och charm, så mycket att de alltid har lockat resenärer. Berbernavigatörer, antika greker eller fräcka hippies, alla fascinerades av attraktionskraften i skärgården som idag åtnjuter ett stort internationellt rykte, framför allt tack vare dess naturliga skönhet och dess känsla av att fira.

Kanarieöarna
Les Îles Canaries © Canary Ride / Unsplash

Phuket, flaggskeppsdestinationen i Fjärran Östern

Både patronymen för ön och dess största stad, Phuket har blivit en myt för älskare av solresor. Dess geografiska läge gör att den kan njuta av fantastiskt väder året runt och begränsar också effekterna av monsunen som ibland kan vara förödande i andra provinser i Thailand. Här, kustturism är en religion som utövas av alla och nautiska aktiviteter, nattliv och världens förtrollning finns överallt. En vaken dröm för älskare av asiatisk kultur.

Mai Khao Plage
Mai Khao © Michelle Maria / Wikipedia, den fria encyklopedin

Tahiti, en resa under blå himmel till surflandet

Den största av öarna i Franska Polynesien är en nyckeldestination för turister som letar efter lite värme och mjukhet. Staden Papeete är hem för den enda internationella flygplatsen i regionen och är därmed porten till regionen. Och vilken dörr! Tropiskt solsken, charmig lokalbefolkning, förtrollande lokala seder och naturen lika stark som den är bländande, kommer du att bli kär i stället. Och om du är en surfare har du precis kommit in i paradiset…

Tahiti, surfingens ö
Tahiti, surfingens ö © fabe collage / Unsplash

Death Valley, en dödssol för en drömresa

En annan plats och andra seder. Här är livets sötma inte riktigt målet med resan. Att besöka Death Valley är som att gå på månen. Naturens brutalitet kombineras med solens styrka för att skapa en värld där ensam människa inte skulle ha någon chans att överleva. Men vi blir fascinerade när vi upptäcker dessa stenblock skulpterade av årens tyngd och tålmodiga vindar som regelbundet piska regionen. Helikopterflyg rekommenderasperfekt för att ta fullt mått av platsens majestät.

Den ikoniska Death Valley
Den ikoniska Death Valley © René Holst / Unsplash

Rio de Janeiro, solen i hjärtan

I Brasilien är solen en del av invånarnas kultur, i en sådan utsträckning att den har kommit in i hjärtan och seder. Bevisas av den alltid glada aktiviteten i Rio, där fester, karneval eller flera tillfällen att ha kul är legio. Besök Copacabana eller Ipanema och du kommer att se hur brasilianska män och kvinnor vet hur man leker med sina kroppar på stränderna. Från toppen av Corcovado är det en lugnare men inte desto mindre underbar syn. Du kommer sedan att observera staden och bukten och förstå varför de portugisiska navigatörerna bestämde sig för att grunda en koloni på dessa marker.

Under solen i Rio de Janeiro
Under Rio de Janeiros sol © Davi Costa / Unsplash

Mauritius, ett vägskäl av flera kulturer

Beläget inte långt från Reunion och Madagaskar, har Mauritius befunnit sig vid korsningen av afrikanska och asiatiska kulturer i årtusenden. I och med koloniseringen lades västerländsk kultur till och bildade på så sätt ett folk med de mest varierande inflytanden på planeten. vulkanisk i naturen, Mauritius erbjuder flera möjligheter att ta en tur till solen mitt i naturen att besöka dess underverk. Glöm inte att också vända dig till havet, dess korallrev är ett av de vackraste i Indiska oceanen.

Mauritius
Mauritius © Dan Freeman / Unsplash

Sicilien, en solig, gastronomisk och traditionell destination

Sicilien är föremål för många fantasier om livet på landet. Driven av italiensk-amerikanska invandrares filmer och kultur har ön kunnat dra fördel av sina berättelser, som har försett den med en speciell dragningskraft till turister från hela världen. Dessutom har platsens råa skönhet och styrkan i den lokala naturen, symboliserad av Etnas vulkaniska aktivitet, format en rik och komplex kultur där traditionen lever vidare och där tiden tycks flyta långsammare än någon annanstans. En destination i solen direkt ur en annan värld mindre än tre timmar från Paris.

Den charmiga lilla staden Ragusa på Sicilien
La petite ville charmante de Ragusa, på Sicilien © Pixabay – TooMuchCoffeeMan

Cancun, resan till solen under den eviga festens beskydd

För älskare av vilda fester är Cancún utan tvekan ”the place to be”. Staden Yucatan i Mexiko har blivit populär av de stora amerikanska studentfesterna och har nu ett världsomspännande rykte för massturism. Här, hela miljön är utformad för att behaga sinnena och tillfredsställa önskningar den mest intensiva. Färgglada cocktails, himmelska stränder och rytmisk musik kommer att sätta tonen för en spännande, festlig och rolig resa.

Under Cancuns sol
Under Cancuns sol © David Emrich / Unsplash

Kuala Lumpur, njut av värmen i Malaysia

Sydostasien har varit en ledande destination för backpackers i flera år, men det är också en region med stark ekonomisk utveckling. Den malaysiska huvudstaden, ibland smeknamnet ”Silicon Valley”, är baserad på ett behagligt tropiskt klimat och en riklig aktivitet för att vara värd för alla typer av stora evenemang. Dess bil-Grand Prix, dess religiösa byggnader och dess traditionella kultur bildar duken av en attraktiv stad där månghundraårig tradition och modernitet kombineras i en perfekt förening för semestern.

Kuala Lumpur i Malaysia
Kuala Lumpur i Malaysia © Walkerssk / Pixabay

Peru, när solen badar kultur

För de som letar njutningen av bra väder utan att försumma glädjen med kulturella upptäckter, Peru är ett idealiskt resmål. Att besöka Machu Picchu under de betande strålarnas välvilja är en unik upplevelse som för oss tillbaka till människans prekära tillstånd samtidigt som vi minns att hon är kapabel att störta berg. I Lima kan du promenera genom staden och njuta av dess tusenåriga arkitektur där inkacivilisationen har visat den fulla omfattningen av mänskligt geni.

Upptäck Machu Picchu, Peru
Upptäck Machu Picchu, Peru © Pixabay – skeeze

Grekland, Solens nationella tempel

När du vill åka iväg för ett himmelskt klimat utan att förirra dig för långt från Paris är Grekland självklart. Här har gudarna alltid skyddat människorna och erbjudit dem en idealisk miljö för civilisationens utveckling. Från huvudstaden Aten till de otaliga öarna som täcker dess territorium, kommer du att dra nytta av Apollons välvilja som kommer att vägleda dig från de vackraste monumenten i Europa till de branta vid foten av stränder som bevarats från turistströmmen.

Navagio Beach, Grekland
Navagio Beach, Grekland

Välj din destination väl

Att välja ett soldränkt semestermål är en prioritet för många turister. Världen är vidsträckt och kryllar av flera platser där vädret är fint och bidrar till vila och avkoppling. Asien, Afrika, Europa och Amerika har alla ett hörn av solsken att erbjuda, allt du behöver göra är att välja! Så vilken av dessa destinationer gillar du mest?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *