12 viktiga saker att göra i södra Alperna på sommaren!

Under termen ”Södra Alperna”, vi talar om ett stort område, som omfattar hela Alpes de Haute-Provence samt en stor del av Hautes Alpes och Alpes Maritimes, men också en del av Drôme, Var eller till och med nordöstra Vaucluse. Det räcker med att säga att om du inte vet vad du ska göra i södra Alperna under din nästa sommarresa, vi har många idéerlistade i följande stycken!

Vila på stranden av sjön Allos

I hjärtat av nationalparken Mercantour son till Allos är slående vacker. Den största naturliga sjön i Europa är verkligen en idealisk tillflyktsort för dem som vill fly civilisationens stress. Vi älskar tystnaden som råder på dess stränder, den extremt mångfaldiga faunan och floran och framför allt platsens lugna magi som, enligt vår uppfattning, gör den till en av platserna att göra i södra Alperna när sommaren kommer. Det är dessutom en av våra favoritsjöar i Frankrike.

Allos sjö att göra i södra Alperna på sommaren
Allossjön © Florian Villesèche

Ta en promenad till Oulesjön

Alla känner åtminstone till namnet den berömda Serre Chevalier resort. Varje år kommer en stor kundkrets för att ta de berömda skidbackarna för att leva intensiva upplevelser. På sommaren skulle vi dock hellre rekommendera att börja från Col du Granon och följa spåret till Oule sjön. Det turkosblåa i dess vatten borde glädja dig!

Oulesjön på sommaren
Oulesjön på sommaren © pix’AM

Beundra Saut du Laïre

Inte långt därifrån, i Ecrins nationalpark, det finns ett välkänt vattenfall för älskare av exceptionella naturskådespel. Språnget av Laire är målet för många vandrare som ger sig av från staden Prapic för en relativt lätt promenad nås från en totalt 8 km. På bara 1h30 når du en av platserna att göra i södra Alperna oavsett din smak, eftersom det är unikt!

Vandring i Prapic
Vandra till Prapic © Charlotte

Besök Les Demoiselles Coiffées

Låt oss nu gå till regionen Hautes Alpes och låt oss börja med den exceptionella platsen för Demoiselles Coiffées. Det är det faktiskt gamla moräner att det tålmodiga arbetet med erosionen har formats för att ge dem denna ovanliga form, som påminner om unga flickor som bär sina hattar. Ett måste att besöka för alla som besöker Serre-Ponçon-regionen!

Den geologiska platsen för Demoiselles Coiffées
Den geologiska platsen för Demoiselles Coiffées © IMAREVA

Dyk ner i gruvorna i Vallon d’Argent du Fournel

Fortfarande i Hautes Alpesdem gruvor i Vallon d’Argent du Fournel är ett viktigt besök att göra i södra Alperna på sommaren. Först och främst såklart för att du hittar där en behaglig fräschör, men också för att platsen är en del av Vallouisedalens historiska arv. Du kan besöka dem i grupp eller på egen hand, men vad det än är kommer du att komma ut förvånad!

Besök Fournels silvergruva
Besök Fournels silvergruva © mines-argent-fournel.com

Segling på vattnet i Serre-Ponçon sjön

Sjön Serre-Ponçon är i sig ett minnesvärt besök, särskilt tack vare kontrasten mellan det rena blåa vattnet och de gröna bergen som verkar skydda den. Men det är det också en plats där du kan ha kul samtidigt som du fräschar upp diggenom att paddla kajak, paddla eller till och med segelbåt och trimaran!

Serre-Ponçon sjön att göra i södra Alperna på sommaren
Serre-Ponçon sjön © michel

Ta en tur till naturreservatet Gorges de Daluis

Riktning nu Alpes-Maritimes och den första av dess klassificerade naturreservat. På Guillaumes kommuns territorium har mer än 1 000 hektar i själva verket tilldelats naturvård, till stor del endemisk, i Gorges de Daluis. Runt typiska rödfärgade stenarlivet frodas i alla dess former och vi slår vad om att du håller med om att platsen utan tvekan är en av de vackraste platserna att göra i södra Alperna.

Daluis raviner
Daluis raviner © olivier magherini

Bläddra i Valley of Wonders

På gränsen till italienska Piemonte är Vallée des Merveilles förvisso väl namngiven. Känd för att vara en stor reservoar av biologisk mångfaldlokalerna är också hem för några vackra sjöar i skarp kontrast till landskapets strama torrhet. Leta också efter hällristningarna utspridda runt platsen, nöjet att upptäcka är värt en ansträngning, det garanterar vi!

Underverkens dal i södra Alperna
Underverkens dal © JeanMichel

Ta dig till skidorten Les Orres med cykel

Orten Les Orres är utan tvekan en av platserna att göra i södra Alperna på sommaren. de mycket bergsmiljö är särskilt en idealisk utgångspunkt för att gå på de många vandringslederna runt. Det är särskilt en populär samlingsplats för mountainbike-entusiaster tack vare de många låtarna som lagts ut för deras nöje!

Orresdalen på sommaren
Orresdalen på sommaren © Ponchy

Prova att grotta på Domaine du Dévoluy

Domaine du Dévoluy består faktiskt av två orter. Vargens kind är mer riktad till familjer, medan Superdévoluy är mer dynamisk och festlig. För älskare av orörd natur rekommenderar vi särskilt via ferrata eller stigenmen framför allt grottforskning som ger dig möjlighet att upptäcka berget från insidan.

Dévoluy att göra i Alperna på sommaren
Grottvandring i Chourum © Sébastien KOMARNICKI

Beundra det klara vattnet i Lac de Vens

Mercantour National Park är full av naturliga skönheter ! Men om det är en region att göra i södra Alperna på sommaren, är det särskilt på grund av Vensjöns skönhet. Från byns parkering kan du klättra till fristaden med samma namn och sedan njuta av en enastående utsikt medan du smakar på ett underverk av blåbärspaj. Vem säger bättre?

Lac de Vens i Alperna
Le lac de Vens © Galletto Marco

Lär dig mer om canyoning nära Puy Saint Vincent

I hjärtat av Pays des Écrins är semesterorten Puy Saint Vincent välkänd för sin flera aktiviteter att prova på sommaren. Från vandring till studsmatta, mountainbike eller meditation, här kommer du att erbjudas allt möjligt. Men vi, vad vi föredrog var definitivt canyoning. Garanterat starka sensationer och fräschör!

Puy Saint Vincent att göra i Alperna på sommaren
Puy Saint Vincent © midgardson

Det väsentliga i södra Alperna… och efteråt?

Som du säkert har märkt är det många saker att göra i södra Alperna på sommaren och framför allt väldigt olika. Tveka inte att gå tillbaka för att upptäcka norra alpernaeller hoppa av för att utforska South Region (PACA). Om du gillar detta ramverk som navigerar mellan hav och berginbjuder vi dig att besöka Languedoc-Roussillon, en annan region men med samma eklekticism. Om du tvärtom föredrar att återvända till bergen endast på vintern, här är några idéer att byta från den eviga utförsåkningen.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *