Skottland eller Irland: vilket land att välja efter dina passioner?

Mellan det historiska, natur- och turistarvet i Skottland, inklusive det berömda Edinburgh Castle, Highlands, Isle of Skye och Hebriderna… såväl som de symboliska platserna, de fantastiska naturmiljöerna och de olika aktiviteterna som gör det berömt från Irland; vi förstår varför det är svårt att bestämma sig för det bästa resmålet.

Skottland VS Irland: jämförelsekriterierna

Urvalskriterierna, baserade på turisttillgångarna, de väsentliga aktiviteterna, klimatet, levnadskostnaderna eller budgeten, samt hälsa och säkerhet för varje destination, underlättar valet mellan Skottland och Irland.

En av de ingående nationerna i Storbritannien, Skottland är särskilt känd för dess hisnande landskap och dess kulturella rikedom som dess emblematiska slott. Detta gör det till ett val för dem som älskar kultur och natur.

Som för irlanddenna fantastiska ö är oemotståndlig för sina fantastiska landskap, som Giant’s Causeway, Skelligöarna, listad som Unescos världsarvdess slott och monument samt dess kulturella och idrottsliga tillgångar.

Vilket resmål att välja efter klimat och väder?

För att bättre känna till den mest gynnsamma destinationen ur klimatsynpunkt är det nödvändigt att ta hänsyn till de klimatförhållanden som gör det möjligt att njuta av många ljusa dagar och ha trevliga vistelser.

Bästa väder: Irland

Skottland och Irland har samma klimategenskaper, eftersom dessa två destinationer är föremål för ett havsklimat, med milda temperaturer och en särskilt fuktig atmosfär, nästan året runt.

Mest Irland är något gynnat av sitt geografiska läge, eftersom golfströmmens inflytande i Nordatlanten ger den milda temperaturer, även på vintern. Därmed är vinterdagarna trevligare än i Skottland. På samma sätt är torra och ljusa dagar fler där. Det är därför, när det gäller klimat och väder, Irland är den föredragna destinationen.

Irland
Dublin, The Bachelor Walk ©Alain Rouiller / Flickr

Vilken destination ska man välja enligt priset på flygbiljetter?

Priset på de billigaste flygbiljetterna under turistsäsongen låg och hög gör det möjligt att välja mellan de två destinationerna och att välja mellan Skottland och Irland.

Billigaste snittpriset tur och retur: Irland

För en skillnad på bara två till sex euro gör priserna på flygbiljetter under lågsäsong att de två destinationerna kan rankas lika. Men under den vackra årstiden är Irland destinationen att gynnanär du har en liten budget för flygbiljetter.

Resmålet att välja enligt din budget

Det är mycket viktigt att i förväg veta kostnaderna under vistelsen, för att avgöra vilket land som ska gynnas för en lämplig resebudget Ta reda på vilket resmål som är fördelaktigt i förhållande till levnadskostnaderna.

Det billigaste landet: Skottland

Vi ser att skillnaden i budget är större för en vistelse på en eller två veckor mellan dessa två underbara resmål. Baserat på utgifter för boende, mat, transporter och aktiviteter: en vistelse i Skottland för två personer, i två veckor är mindre budgetintensiv än en vistelse i Irland.

Så på budgetsidan är det bättre att gynna Skottland, som också erbjuder många aktiviteter och intressanta tillgångar.

Livskvalitet: hälsa, säkerhet, föroreningar

Om du vill åka till en av destinationerna där livet är bra, ta reda på vilken av Skottland eller Irland som erbjuder den bästa säkerheten och det bästa hälsoskyddet.

Livet är bra i både Irland och Skottland

Irland är ett av de dyraste men mest besökta länderna i Europa, trots sitt smärtsamma förflutna; men den trygghet som för närvarande råder där främjar en trevlig atmosfär. Likaså, Skottland är bland de tio mest välkomnande länderna i världen under 2019. Och av goda skäl är människor särskilt välkomnande och säkerhet garanteras.

Vilken destination ska man välja enligt resenärers åsikter: Skottland eller Irland?

Om du fortfarande har problem med att bestämma dig kan du också lita på åsikter från resenärer som har upplevt en lyckad vistelse i Skottland eller Irland.

Resenärer föredrar: Skottland och Irland

Vi kan förvänta oss att åsikterna går isär när det gäller att välja mellan Skottland och Irland. Åsikterna från resenärer som har besökt båda destinationerna tyder på att de två destinationerna är lika, även om de inte är lika. Ja, om Skottland är tillgängligt på grund av de överkomliga levnadskostnaderna, Irland är oemotståndligt med sina fantastiska naturliga underverk som Connemara eller Cliffs of Mohers, dess kulturella attraktioner och dess festligheter som Saint-Patrick’s Day.

De som gillar att besöka ikoniska slott, fantastiskt landskap och olika sportaktiviteter föredrar Skottland.

Irland Edinburgh
Edinburgh, The Royal Mile ©Guillaume Colin och Pauline Penot

Vilket resmål att välja för en helg eller en vecka: Skottland eller Irland?

Vilket resmål att välja beroende på tiden du har: Skottland eller Irland? För att svara på det är det bättre att hänvisa till de olika aktiviteterna att göra under denna tidsperiod.

För en familjehelg, föredrar Skottland

Skotska traditioner är för vissa den enda anledningen till en kort resa. Från Edinburgh till kuststäderna tillåter en helg familjer att beundra charmen och äktheten i ett land genomsyrat av historia. Utanför västkusten, öar är bra ställen att koppla av. Du kan också åka på en utflykt i regionen Highlands.

För en vecka, föredrar Irland

Tack vare de många slotten och museerna samt de olika aktiviteterna som kännetecknar Irland är det ett av de perfekta resmålen för en vistelse på en vecka eller mer. I själva verket kommer festdeltagare och älskare av olika sportaktiviteter inte att ha tid att bli uttråkad. Valet är stort mellan golf, rugby, ridning, inte att förglömma avkoppling på stranden och i solen under sommarmånaderna.

Vilket land att välja, beroende på de intressanta platserna att besöka?

Turisttillgångarna, kulturen och aktiviteterna att göra underlättar valet mellan Skottland eller Irland. Ta bara hänsyn till dina förväntningar för att bestämma vilket land du ska besöka enligt dina passioner.

Destinationen med flest kulturella platser: Skottland

Skottland är en av de mest besökta destinationerna i Europa trots de inte alltid idealiska väderförhållandena. Förutom dess kulturella rikedomar och naturliga underverk, besökare kommer att kunna upptäcka 6 skotska platser, listade som UNESCO:s kulturarv: Saint Kilda Archipelago, Antonine Wall, Edinburgh, det neolitiska hjärtat av Orkney, arbetsstaden New Lanark och Forth Bridge.

Det festligaste resmålet: Irland

Många utlänningar kommer för att tillbringa sin semester i Irland eftersom ön har turistattraktioner och olika aktiviteter som gör att du kan ha en bra vistelse. Irland har olika kulturella intressen och sportaktiviteter som gör det känt över hela världen, som coastering, kite buggy, golf, rugby. Utan att glömma den berömda högtiden St Patrick’s Day, firas över hela ön i 5 dagar. Så de som gillar festligheterna kan komma till Irland för att ha det trevligt.

Irland, Connemara
Connemara ©Olivier Issaly / Flickr

Så vilket är ditt val: Skottland eller Irland?

Med tanke på urvalskriterierna och dina förväntningar vet du nu vilken destination som tilltalade dig mest! Irland är ett måste om du brinner för kulturella upptäckter, festligheter och sportaktiviteter. Skottland är värt en omväg för att kombinera kulturbesök med avkoppling och föryngring i mytomspunna regioner som höglandet. Och du, vad är ditt val? Berätta för oss i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *