Upptäck skidåkning i Marocko, byte av landskap garanterat!

Med sina bergskedjor i Mellan- och Högatlas erbjuder kungariket en unik möjlighet att åka skidor i exotiska miljöer! 6 skidområden väntar dig, inklusive den mest kända: Oukaïmeden. Ligger 80 km från Marrakechkommer denna High Atlas-resort att låta dig åka skidor i Marocko och njuta av vintersporter under den afrikanska solen!

Varför välja att åka skidor i Marocko?

Vi har turen i Frankrike som har flera skidområden. Men för en total förändring av landskapet, inget bättre än att åka skidor i Marocko. Det är sant att detta inte är den första platsen som kommer att tänka på när vi förbereder vår vintersemester. I alla fall, med sina stationer som kulminerar på höga höjder och som säkerställer snötäcke under vinterperioden, är det en favoritdestination.

skidåkning i Marocko
Skidåkning i Marocko ©simon music Paris / Wikipedia Commons

Skidområdena förblir i mänsklig skala, ett tjugotal pister. Aktiviteterna som erbjuds är varierande: alpin skidåkning, längdskidåkning, snowboard, pulka, vandring och det är till och med möjligt att rida i snön. Vissa orter erbjuder även skärmflygning och hängflygning! Vad som verkligen gör det bästa av din semester. Dessutom drar du nytta av sublima panoramabilder. Och då se uthyrningsutrustningen med på baksidan av en mula, vilken omställning! Du kan också njuta av en tajine vid foten av backarna och beundra utsikten.

snö i Marocko
Ridning ©antriksh kumar / Pixabay

Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare så hittar du på varje skidområde, backar anpassade efter din nivå. Förutom, om du vill ta lektioner är det fullt möjligt. Och eftersom de flesta marockaner talar franska kommer det inte att finnas någon språkbarriär.

Mellanatlasen, marockansk skidåknings vagga

Det var på 1930-talet som skidåkningen föddes i denna region. Under impuls av en fransk skidåkare från Alperna, den första skidskolan i Marocko samt skidklubben Meknes och Azrou skapas. Det är då staden Ifrane, även kallad ”Marockanska Schweiz”, som i allmänhet välkomnar turister.

Ifrane Marocko
Ifrane ©Vispec / Wikipedia

På grund av det relativa snötäcket föredrar många turister ta sig till Michlifen ligger en timmes bilresa från Ifrane. För att komma dit ”måste du följa den oavbrutna raden av bilar på den enda vägen”. Du kommer då till hjärtat av en gammal krater med exceptionellt vackra skidbackar. Skidliftar och dragliftar smälter samman i de enorma cederträskogarna. Här är hotellinfrastrukturer av god kvalitet (restauranger, diskotek) fortfarande något begränsat i antal, det är därför viktigt att boka i förväg.

michlifen maroc
Michlifen ©AmineTaza / Wikipedia Commons

The High Atlas, snö hela vintern

Detta massiv som domineras av Toubkal (4164 m) är den högsta punkten i hela Nordafrika. Berberna kallar det ”berget av berg”. Mindre än 80 km från Marrakech (knappt en timme med bil), är Oukaïmeden station, ovanför slätten Haouz. Denna exceptionella plats för vintersportentusiaster är den bäst utrustade i kungariket. Marocko har därför valt att organisera sina nationella skidmästerskap och CAF (Franska alpina klubben) för att sätta upp sin mycket stora stuga där. Många skidliftar och skidliftar, blå, gröna, röda och svarta pister såväl som en kommersiell infrastruktur, det är allt du kan hitta på ”Ouka”.

Oukaimeden skidor
Oukaïmeden ©hibatallah Badreddine / Wikipedia Commons

Snötäcket på stationen är i genomsnitt 120 dagar per år. Vilken fröjd att åka skidor på morgonen på de snötäckta sluttningarna av High Atlas och att sola sig på eftermiddagen i dess soliga pool i Marrakech! Flera researrangörer erbjuder offpistbanor under flera dagar för att upptäcka detta extraordinära massiv genom att surfa eller åka skidor.

Förbered din vistelse

Det är bra, du har bestämt dig för att åka skidor i Marocko? Nu måste du förbereda din vintersemester!
För detta måste du tänka på:

  • Boka din tur och retur med flyg
  • Ha ett giltigt pass
  • Boka ditt boende i god tid
  • Tillhandahåll kläder för snön (skidbyxor, handskar, mössa, fleece, afterski, vattentät kappa, mask, etc.)
  • Säkerställa ha sjukförsäkring om något går fel under din resa
  • Solkräm, läppbalsam och dina solglasögon (det marockanska vädret är ofta mycket bättre än i Alperna)
  • Ta med dina skidor eller din snowboard om du är utrustad (men det finns något att hyra på plats).
åsna Marocko i snön
©Oukaïmaden Marrakech

Vill du ha tajine, snö (oavsett om det är för skidåkning eller bara för en promenad) och storslagna landskap? Marocko är en favoritdestination! Du kan träna där alla vintersportaktiviteter du vill, samtidigt som du befinner dig på en exotisk plats. Dessutom kommer marockanernas varma välkomnande att göra minnet ännu mer intensivt.

Tveka inte längre: åk skidor i Marocko!

har du redan åkt skidor utomlands ? Berätta för oss dina reseberättelser!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *