Vad ska man se och göra i Sète? Våra 10 viktiga besök!

Sète gränsar till Medelhavet och är en autentisk stad där det är bra att bo emellan kanaler, gränder och naturrum. Från en promenad i staden eller på hamn, från att koppla av på stranden till att besöka ett museum, du hittar en mängd aktiviteter att göra i Sète. Födelseort för kända artister som Georges Brassens, Paul Valéry eller till och med Jean Vilar… Sète inspirerar till drömmar och poesi. Det är en stad där det är bra att ta sig tid. Innan du fördjupar dig i dess atmosfär, upptäck vårt urval av 10 viktiga besök att göra i Sète!

Promenera genom stadens centrum

Det första viktiga att göra i Sète, du måste absolut ta dig tid att promenera i stadens centrum. Mellan kanaler, gränder och små torg, hittar du en unik atmosfär. Sète får ofta smeknamnet ”den Venedig i Languedoc » (upptäcka dem 9 lilla Venedig i Frankrike) med sina kanaler som korsar staden! Dessa påminner oss om att staden grundades av Ludvig XIV 1666 för att ge en maritim öppning till Canal du Midi. Sète-kanalen, som är ingen mindre än den tidigare kungliga kanalen, som inte går att missa, ligger i hjärtat av staden. Från en av broarna som korsar denna kanal har du en av de vackraste utsikterna över Sète!

Sete centrum
Centrala Sète© Pascale Gueret

Besök Espace Georges Brassens

Brinner för musik och poesi, den Georges Brassens födelseplats hyllar artisten i ett museum tillägnat honom. I det här utrymmet hittar du många föremål, pressartiklar eller till och med foton som återspeglar olika skeden av hans liv. Observera att besöket också är i ljud för en fullständig fördjupning i artistens universum. För fansen kan du också gå till kyrkogården precis framför museetdär konstnärens grav är belägen.

Espace Georges Brassens saker att göra i Sète
Georges Brassens-området © Fagairolles 34 / Wikipedia Commons

Ta till himlen vid Mont Saint-Clair

Att erbjuda dig bästa utsikten över Sète, vi råder dig att klättra till Belvedere Mont Saint-Clair. Till 175 meter hög, det låter dig dra nytta av ett unikt panorama över staden, Thau-dammen och naturligtvis Medelhavet. Vet att Mont Saint-Clair som vi känner idag ursprungligen var en ö i Medelhavet innan landkabeln som förbinder den med Marseillan bildades.

Utsikt över Sète från Mont Saint-Clair
Utsikt över Sète från Mont Saint-Clair ©catalyst7

Gå längs marinan till Saint-Louis fyr

För att gå längs marinan och njuta av en av de vackraste promenaderna i Sète rekommenderar vi att du tar piren till Saint-Louis fyr. Denna brygga, som heter Môle Saint-Louis, erbjuder en unik utsikt över hamnen och staden.

Saint Louis fyr
Saint-Louis fyr © Picturereflex

Koppla av på stranden

I den västra delen av staden hittar du Sètes fantastiska stränder. Med sju lättillgängliga sandstränder, är staden Sète en idealisk plats att koppla av vid Medelhavets stränder. Om du bara måste välja en strand rekommenderar vi särskilt den Corniche strand.

En strand i Sète
En strand i Sète © Hervé Rouveure

Promenera i Pierres Blanches-skogen

Bortom havet, dammen och kanalerna erbjuder Sète också sina besökare fantastiska grönområden. Därför rekommenderar vi till exempel en promenad i nationalskogen Pierres Blanches. På nästan 20 hektar kan du sedan njuta anlagda vandringsleder och magnifika panoramautsikt på Medelhavet och på Etang de Thau. Observera att detta naturliga utrymme också är känt för att skydda en mycket rik flora med ca 700 arter annorlunda.

Orienteringstabellen för Pierres Blanches-skogen att göra i Sète
Orienteringstabellen i Pierres Blanches-skogen ©catalyst7

Delta i Saint-Louis-firandet

St. Louis-festen är en tradition som firades för första gången i juli 1666 på dagen för den första tornerspelsturnering från staden. Varje år är detta evenemang nu ett måste i regionen och lockar många besökare. Mellan tornerspel, shower och paraderSète firar då och det råder en särskilt vänlig atmosfär i hela staden.

Tornerspel under Saint-Louis
Tornerspel under Saint-Louis © feuerpferd1111

Besök Paul Valéry-museet

De Paul Valery museum samlar en samling av konstnären innehållande ca 300 verk inklusive 80 manuskript men också en samling konstverk och en del ägnad åt populära konster och traditioner. Den är installerad på Mont Saint-Clair och erbjuder en fantastisk utsikt från sin terrass över havet och vidare marina kyrkogården där konstnären vilar.

Paul Valery-museet
Paul Valéry-museet © Aviwater / Wikipedia Commons

Njut av restaurangerna i fiskehamnen

Sète är också känt för sina fiskehamn som är den största i franska Medelhavet. Längs dess kaj hittar du också den unika atmosfären i en fiskehamn och vi föreslår att du äter i någon av restaurangerna på skaldjur framför fiskmarknaden.

Njut av hamnen och kanalerna
Njut av hamnen och kanalerna © Bernard GIRARDIN

Promenera runt Etang de Thau

Etang de Thau är bara skild från Medelhavet av en mycket liten arm av sand och erbjuder fantastiska promenader. Att gå runt vattendrag som är det mest omfattande i regionen Occitanienrekommenderar vi att du väljer cykel.

Etang de Thau sett från Mont Saint-Clair Saker att göra i Sète
Etang de Thau sett från Mont Saint-Clair © Brad Pict

Det väsentliga med Sète… och efteråt?

Du känner nu till vårt urval av besök som du inte får missa att göra i Sète. Om du är mitt uppe i att organisera ditt semesterprogram i Héraultkolla först vår väderprognos i Sètedå rekommenderar vi dig särskilt att fortsätta din resa Montpellier eller i Camargue efter din upptäckt av Sète.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *