Tidlös och gourmet: varför besöka Sardinien?

Vad erbjuder en exotisk resa nära Frankrike…När vi tänker på Sardinien föreställer vi oss lätt att gå bland buskarna av jordgubbsträd och myrten, eller sitta under månghundraåriga olivträd.. Varför besöka Sardinien? Denna ö är både evig och tidlös, lika mycket av bergens majestät som av de vilda dalarnas nåd.

Varför besöka Sardinien? Landskap och gastronomi!

Ön förvånar och överraskar med sina unika landskap överhängda av vita klippor. Dess kustlinje erbjuder en kustsida som är mycket populär bland turister som letar efter ledighet, sol och solning på stranden..
Men Sardinien har lyckats behålla sin vilda skönhet och naturliga prakt.

avskild vik
Avskild vik ©Simon

Ur kulinarisk synvinkel är portvin fortfarande mycket populärt, särskilt angelu ruju eller giro de Cagliari, som är ett ganska sött rött vin som konstigt påminner om cypriotiska commandaria. Sardinien är gourmeternas ö men speciellt gourmeter för här är allt utsökt: vare sig det är grönsaker, pasta, bröd, kött eller ost. Rätterna är välsmakande och doftande.

Italiensk gastronomi
Gastronomie italienne ©RitaE

Sardinien: ett varierat natur- och kulturarv!

En annan anledning att besöka Sardinien? Sardiska vägar leder alla till unika och helt charmiga platsertill exempel en strand med genomskinligt vatten, en dold vik, en romansk kyrka eller en tidstypisk by inbäddad i klipporna.

Oavsett om du åker från Sassari till Olbia, från Barbagia till La Maddalena eller från Alghero till Bosa, är landskapen hisnande och lokalbefolkningen mycket välkomnande. Kulturell rikedom är allestädes närvarande med de många romanska kyrkorna som korsar ön, såväl som förhistoriska platser som går tillbaka flera årtusenden f.Kr.

Mellan hav och berg
Mellan hav och berg ©David Kooijman

Praktisk information

Vill du åka till Sardinien? För att få ut det mesta av din resa, tveka inte att konsultera vår praktiska information. Slutför din forskning genom att använda vårt prisjämförelseverktyg för att hitta en flygbiljett och en billigt hotell.

  • Turistbyrå : besök turistbyråns hemsida från Sardinien.
  • Pass och visum : passet och visumet är inte användbara för att åka till Sardinien. Endast ett giltigt identitetskort krävs samt familjeboken om det finns barn.
  • Hälsa och vaccination : det rekommenderas starkt att göra vaccinet mot fästingburen hjärninflammation, särskilt under de varma årstiderna. Detta vaccin rekommenderas desto mer om du utövar utomhusaktiviteter som vandring.
  • Argent : Sardinien är en italiensk ö, valutan är euro.
  • När ska man lämna? Sardinien har ett milt, torrt medelhavsklimat. Eftersom regnen är sällsynta är det möjligt att åka till Sardinien året runt.
  • Jet lag : det är ingen tidsskillnad med Frankrike, oavsett årstid.
  • Transporter : för att ta sig till Sardinien är båten en ganska enkel lösning. Du måste sedan ta en färja från Marseille eller Toulon för att komma till Porto Tores. På plats är det perfekta att hyra en bil.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *