Varför åka till Salomonöarna? Drömresa par excellence

Vill du unna dig en resa för att upptäcka Melanesien? Består av tolv huvudöar och nästan tusen mindre, skärgården ligger mitt i Stilla havet, inte långt från Papua Nya Guinea. Varför åka till Salomonöarna? Dessa öar består av obeboeliga vulkaniska stenar samt hisnande korallrev och tillhör fortfarande samväldet. Men de åtnjuter en lokal kultur tusen miles från det brittiska imperiet och som går tillbaka mer än fem tusen år, vilket gör dem till de äldsta öarna i världen.

Varför åka till Salomonöarna? Mellan seder och traditioner

Solomonöarna är starkt influerade av närliggande Polynesien och har nästan sextio olika dialekter. Seder och traditioner börjar med livets örytm, mycket annorlunda än fastlandets. Här pajar solen livet i slow motion. Du kan bokstavligen smaka på det genom att äta i de små matställena och på de mycket färgglada marknaderna som njuter av gommar på jakt efter exotiska smaker.

Salomonöarnas landskap
Solnedgång på öarna…©alexandre saraiva carniato

Hisnande stränder och flora

Huvudöarna är de Choiseul, Guadalcanal (där huvudstaden Honiara ligger), Malaita, New Georgia, Santa Isabel och San Cristobal. Det är här somvi hittar de vackraste stränderna med fin sand där vi kan erbjuda semester under ledighetens tecken, såsom lagunen i Marovo, en av de vackraste badorterna på jorden. Naturvandrare kan också ge sig in i den omgivande djungeln, alltid tillsammans med en guide, för att upptäcka den lokala tropiska floran. I programmet? Blommor och jättelika palmer, mangrover och fjärilar i tusen färger, grottor och vattenfall som Matanikos.

Salomonöarnas skog
Frodig natur © André Cook

Varför åka till Salomonöarna? Ta av!

För dem som är mer nöjda med fötterna i vattnet, eller rentav några meter djupt, Salomonöarna erbjuder ett brett utbud av dykplatserför att upptäcka en hisnande mångfärgad flora.

Bland dessa noterar vi Floridas öar, runt Guadalcanal, varifrån vi kan se vraken av båtar och ubåtar från den japanska flottan som daterar … från andra världskriget! Uepi Island erbjuder en magnifik resa mitt i floran, medan Ghizo Island skyddar under dess vatten ett mycket imponerande vrak på hundrafyrtio meter.

salomons sysslolöshet
Farniente på öarna…©Engin Akyurt

Praktisk information

  • BESÖKS CENTER : besök den officiella turistwebbplatsen på Salomonöarna.
  • Argent : Valutan på Salomonöarna är Salomonöarnas dollar (SBD).
  • Jet lag : det är 9 timmars tidsskillnad mellan Salomonöarna och Frankrike. När det är middag i Paris är det 21.00 i Honiara.
  • När ska man gå? För en resa till Salomonöarna är du bortskämd med valmöjligheter, den perfekta perioden är från maj till september.
  • Formaliteter : ett giltigt pass krävs samt ett visum (utfärdat vid ankomst) för en vistelse på mindre än tre månader. Returbiljett krävs också.
  • Hälsa : anti-malariabehandling rekommenderas. Icke drickbart vatten.
  • Transport : Internationella flyg anländer till Honiara International Airport på ön Guadalcanal. Överväg att använda en komparator för att hitta en billigt flyg till Salomonöarna. Många taxibilar och bussar tar dig sedan till stadens centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *