8 saker att göra eller besöka runt Strasbourg

Åk på äventyr runt Strasbourg

Om du redan vet allt måste-seen i Strasbourgdet är hög tid att upptäck omgivningen ! Vandringsleder, simma i hjärtat av naturen (om vädret är bra), imponerande befästa slott, charmiga byar, fina viner och elsassisk gastronomi… alla ingredienser finns där för att ta tankarna lite. Här är våra bästa saker att göra runt Strasbourg.

Promenera genom de elsassiska byarna

Upptäck lugnet i de små byarna runt Strasbourg, av vilka många är en del av ”Frankrikes vackraste byar”. Alla har det gemensamt charmiga kullerstensgator och färgglada korsvirkeshus med anor från medeltiden, prydda med blommor. Bland de mest kända är Eguisheim, Barr, Riquewihr och Obernai. I det senare hittar du många lokala hantverksbutikersom Drömmarnas lilla fabrik. När dörren väl har skjutits upp, välkommen till ett drömlikt universum där varje föremål har en historia som ägarna kommer att ta glädje av att berätta för dig.

Byn Eguisheim runt Strasbourg
Byn Eguisheim ©bluejayphoto

Upptäck Ekomuseet i Alsace

Ett överraskande besök att göra runt Strasbourg? Gå en promenad iEkomuseum i Alsace. Denna atypiska plats är utformad som en friluftsby där du kan utvecklas som du vill, mitt i gamla Alsace-hus räddade från förstörelse. Detta fantastiska levande museum kommer att fördjupa dig i atmosfären och traditionerna i Alsace i början av 1900-talet. I synnerhet kommer du att kunna se hantverkare i arbete, utställningar om olika yrken, samlarföremål och delta i olika workshops. Ekomuseet lever också till rytmen av traditionella festivaler: till exempel påsk eller jul är tillfället för representationer och dekorationer av all skönhet.

Skärmflygning över naturparken Vosges

Unna dig själv ett ögonblick av frihet ovanför bergen i Vosges naturpark med en skärmflygning! En unik och ovanlig upplevelse att dela som ett par eller med vänner. Du kommer att flyga med en erfaren instruktör som kommer att förklara för dig i förväg flygets gång och säkerhetsinstruktionerna. Väl i luften kan du till och med ta kontroll över skärmflygaren och prova några flygtrick! Njut av naturens skönhet när du svävar över denna fantastiska region.

➡️ Unna dig denna unika upplevelse !

Skärmflygning över naturparken Vosges
Skärmflygning över naturparken Vosges

Besök befästa slott

Runt Strasbourg är utspridda många slott anor från medeltiden. Förutom de många ruinerna har flera av dem varit vackert restaurerad. Det väsentliga är Haut-Koenigsbourg slott som är väl värt ett besök. Allt finns för att få dig på humör : vindbro, fästning, fängelsehåla, torn, samling av vapen, etc. Uppflugen 757 meter över havet, erbjuder det en extraordinär utsikt på slätten i Alsace, Vogeserna och Schwarzwald. Andra kan också bli föremål för en dagsutflykt, som Château du Haut-Barr eller Château du Hohlandsbourg.

Chateau du Haut-Koenigsbourg runt Strasbourg
Château du Haut-Koenigsbourg ©Leonid Andronov

Vandra i Vogeserna

Vill du sträcka på benen runt Strasbourg? Det finns många möjligheter till vandringar eller enkla promenader. Oavsett om det är mitt i vingårdarna eller i Vogesernas skogar, vandringsleder i överflöd och är märkta med Club Vosges. Dessa stigar kan vara en möjlighet att se slottsruiner, en sjö eller till och med överdådiga vattenfall. På sommaren kan du planera att åka i flera dagar: gårdsvärdshus kan ta emot vandrare för natten och förse dem med läckra typiska måltider, gjorda av jordbruksprodukter.

Utforska Alsace Wine Route

Ett måste runt Strasbourg! Alsaces vinvägden äldsta i Frankrike, kommer att få dig att upptäcka landskapen i Vogeserna, mellan vingårdar och sluttningar. Det är också ett tillfälle att besöka många blommiga byar, var och en mer charmig än den andra. Mellan två provningar kan du njuta av sensationella panoramabilder, en av de vackraste är den som erbjuds av National Memorial of Obernai. Idrottare kan cykla vinvägen : en upplevelse som gör att du kan njuta av naturen fullt ut. Vinodlarna kommer att vara glada att välkomna dig för att dela sin passion med dig över en drink. Kom dock ihåg att boka tid, det är säkrare.

Vinrutt runt Strasbourg
Alsace Wine Route ©eli77

Delta i en enologikurs

Älskar du goda viner? Denna aktivitet är för dig! Gå på en oenologikurs som ges av passionerade proffs för att förfina dina kunskaper inom området. Du kommer att delta i en 4-timmars klass under vilken du kommer att lära dig om vinets historia och balans. Du kommer att smaka på 7 olika viner. En unik sinnesupplevelse! Du kan imponera på dina gäster på din nästa middag!
📆 Kolla schemat för kommande klasser.

Simma runt Strasbourg

Havet är långt från Alsace, men om de fina dagarna är här och du drömmer om att ta ett dopp, du kommer att ha mycket att välja på! Den mest populära är le plan d’eau de Neubiltz-Reichsett. Med sina stora grässtränder är det den perfekta platsen för en picknick med vänner eller familj mellan två simturer. Om du inte har en bil är sjön Baggersee ett måste runt Strasbourg eftersom den är lättillgänglig med spårvagn (tillåt 10 minuter till fots från hållplatsen Baggersee). Alla lägger till det bergssjöarna och floderna i Vogeserna, samt de utvecklade grustagarna i regionen.

Är du redo att upptäcka alla dessa underverk runt Strasbourg?

Sugen på berg, atletiska promenader, en promenad i en vacker by eller bara en uppfriskande plask? Alsace kommer att uppfylla alla dina önskemål ! Och om du har en äventyrlig själ, tveka inte att gå utanför allfartsvägarna för att byta landskap och uppdatera andra klumpar runt Strasbourg. Och du, vilka är dina favoriter i regionen? Dela dem i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *