Vad ska man göra runt Rennes? 8 besök att inte missa

En dag runt Rennes

Vid Bretagnes portar är Rennes en magnifik, dynamisk stad genomsyrad av historia. Men om du vill ha en förändring av landskapet kommer du att vara bortskämd med valmöjligheter! Hellre hav eller förtrollade skogar? Rådfråga väderleksrapport (man vet aldrig i dessa regioner…) och iväg på en dagstur runt Rennes!

Gå in i Brocéliande-skogens magi

Mellan hedar och dammar, Brocéliande-skogen tar dig in i en underbar värld. Kung Arthur, trollkarlen Merlin, sjöns Lancelot, älvan Viviane eller den onda Morgana… vem har aldrig hört talas om alla dessa legender? Var med innan du går på promenad till utställningsleden ”La Porte des Secrets”. (måste bokas på turistbyrån). Detta fördjupning i det magiska är en bra introduktion. Ge dig sedan av för att utforska Brocéliande, och välj en av de många markerade promenaderna. Den mest kända är den av Val utan retur vars ingång markeras av det gyllene trädet. I denna trånga dal fängslade Viviane otrogna män innan de befriades av den modige Lancelot. En annan plats full av legender: Barentonfontänen och dess magiska bubblor. Ett måste att upptäcka runt Rennes!

svärd-av-kung-arthur-broceliande-runt-rennes
Kung Arthurs svärd i skogen Brocéliande © Julia Casado

Promenera genom grönsaksträdgårdar

En ovanlig grönsaksträdgård att upptäcka runt Rennes! Rocambole Gardens ligger i Corps-Nuds, söder om staden. På nästan 6 000 kvadratmeter kan du upptäcka grönsaksträdgårdens växter på ett annat sätt. Denna atypiska ekoplats är regelbundet värd för utställningar av lokala konstnärer, men också shower och kreativa workshops för att lära sig om ekologisk trädgårdsskötsel. En extraordinär plats som inbjuder till dagdrömmande och äventyr för unga och gamla!

Flyg i en luftballong nära Rennes

Ta höjden! Flyg över Rennes-regionen i en luftballong tillsammans med en professionell pilot. I 1 timme kan du beundra de exceptionella landskapen som Bretagne har att erbjuda. Efter en genomgång med piloten om säkerhetsreglerna kommer du att delta i förberedelserna för flygningen samt uppblåsningen av ballongen. Förundras över den hisnande utsikten över områdets skönhet vid soluppgång eller solnedgång. A oförglömlig upplevelse och en bra presentidé!

Vill testa ? Unna dig denna oförglömliga upplevelse !

Luftballongflygning nära Rennes
Utsikt från toppen av luftballongen

Ha kul på Jardins de Brocéliande

Beläget bara 15 minuter runt Rennes, mot skogen med samma namn, Brocéliande trädgårdar välkomna dig för en dag placerad under de 5 sinnenas tecken. Den stora attraktionen av platserna ligger i dess sensorisk resa : barfota eller ögonbindel, prova denna upplevelse lika rolig som berikande, i en exceptionell miljö! Växtsamlingar, husdjur, lekplatser, vattenmoln fullbordar bilden. En annan rolig aktivitet erbjuds också: mitt bland hundraåriga ekar, en ”Parcabout” tar dig till toppen av träden. Du kommer att vara i total säkerhet tack vare maskorna i repen, som kommer att massera dina fötter. En magisk plats, genomsyrad av lokala legender, inte att missa!

De broceliande trädgårdarna
© jardinsdebroceliande

Besök Domaine de la Bourbansais

Kombinera slott, trädgårdar och zoo, den Bourbansais domän är en plats att upptäcka absolut runt Rennes. Huvudbyggnaden består av ett slott med anor från 1700-talet. Det perfekta är att ta del av en guidad tur: träslöjd, snickerier och tidstypiska möbler ett intressant vittnesbörd om konsten att leva i upplysningstiden. Utanför kan trädgårdarna (inklusive en magnifik grönsaksträdgård) besökas fritt eller åtföljas av en guide. Du kommer att upptäcka det berömda “Franska trädgårdar” inspirerad av Versailles. Höjdpunkten på besöket: djurparken. Med nästan 400 djur från hela världen och perfekt integrerade i det bretonska landskapet, kommer det att markera en höjdpunkt på din dag, särskilt med barn!

Chateau-de-la-Bourbansais-runt-rennes
Bourbansais slott © Reuillois

Se havet i Saint-Malo

Vill du ha lite havsluft runt Rennes? Den närmaste är Saint-Malo, den Corsair City. Gamla stan är omgiven av imponerande vallar, 1,7 km långa. Genom att komma åt den, särskilt från Saint-Vincent-porten, får du en sublim utsikt över hela Smaragdkusten. En annan intressant plats: Grand Bé, som ligger på stranden Bon Secours. Klättringen är lite ansträngande, men utsikten är värt ansträngningen. Och för att återhämta dig från dina känslor, varför inte gå och njuta av en god galette i en gränd? Under sommarperioden kan du göra en uppfriskande havsbad ! Mest besöka Saint Malo under lågsäsong kan också vara ett bra alternativ. De vårvatten Vintervädret är väldigt imponerande, till exempel med vågor som kan gå upp till 13 meter! Om du är med din familj, är det också en möjlighet att ha det trevligt på Stora akvariet : ”The ring of the sea” är värt besöket i sig.

Se havet i Saint-Malo
Utsikt över havet i Saint-Malo © antoine2k

Gå en Oenologikurs i Rennes

Vem ansvarar för att provsmaka vinet i restaurangen? Bli ett proffs genom att lära dig smaka viner från passionerade specialister under en oenologikurs. Under en 4-timmars utbildning kommer du att upptäcka 7 olika viner för att förfina din smak och dina kunskaper inom området. A rolig och originell upplevelse, tillgänglig för både nybörjare och amatörer! Perfekt för att dela en varm och vänlig stund med vänner. Nu kan du bluffa dina gäster på nästa middagsfest!
📆 Se kurskalendern.

Oenologikurser i Rennes
Oenologikurser i Rennes

Promenera på dragbanorna

Runt Rennes finns många dragbanor längs vattnet. Anledningen till få lite frisk luft mitt i naturen vid stadens portar. På väg söderut kan du till exempel följa Vilaine mot Apigné dammar. Där kan du tro att du är på stranden och badar på soliga dagar. Andra stigar kan leda dig till Moulin du Boël, med anor från 1652. I norr, ta Ille-et-Rance-kanalen efter grönväg nummer 2 som går så långt som till Saint-Malo. Är det möjligt attutforska dessa stigar till fots, på cykel och till och med på hästryggen medan du tar pauser vid de olika slussarna eller restaurangerna.

moulin-du-boel-around-rennes
Moulin du Boël © chisloup

Är du redo att upptäcka alla dessa underverk runt Rennes?

Aktiviteter för unga och gamla, promenader i hjärtat av naturen och osannolika möten: Bretagne kommer att charma dig. Inget behov av att gå långt, stanna runt Rennes och bli förvånad! Men innan du går vidare, har du faktiskt besökt alla måste-se i Rennes ?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *