14 viktiga besök att göra runt Perpignan

Mellan hav och berg, staden Perpignan bifoga en egen identitet, vid vägskälet mellan flera kulturer. Citadellet, Palace of the Kings of Mallorca eller Castillet är naturligtvis viktiga infartspunkter för resenären. Men det är i runt den regionala huvudstaden att vi verkligen kan ta måttet på denna eklekticism som definierar Pyrénées Orientales. Här är ett urval av måste-göra-besök runt Perpignan!

Promenera genom Collioures gator

Charmen med Pyrénées Orientales är mångfaldig och den lilla staden Collioure är ett perfekt exempel. I dess färgglada gator upptäcker vi reproduktioner av kända målare, särskilt Matisse och Derain. Du kan också promenera på hamnen med dess autentiska skönhet, eller ge dig ut på ett besök på det kungliga slottet. Kultur, promenader och traditioner, detta är cocktailen som gör Collioure ett måste runt Perpignan! Och från Collioure, gå utforska omgivningarna i en 2CV.

Collioure att besöka runt Perpignan
Collioure © JackF

Ta det berömda gula tåget

För att mäta mångfalden i Pyrénées Orientales, inget bättre än att röra på sig. Och det är varför, det gula tåget betjänar 22 stationer mellan Villefranche-de-Conflent och Latour de Carol. Var och en av dem kommer att erbjuda ett unikt spektakel för resenären och vi ger dig särskilt råd det av Bolquère, inbäddat mer än 1 500 meter över havet.

Pyrenéernas gula tåg
Pyrenéernas gula tåg © seb hovaguimian

Upptäck Baixas omgivningar med fyrhjuling

Njut av en fyrhjuling mitt i naturen för att beundra det underbara landskapet runt lilla pittoreska byn Baixas, bara 10 kilometer från Perpignan. Ombord på ditt terrängfordon utforskar du allfartsvägarna tillsammans med din erfarna guide som visar dig de vackraste platserna i regionen. Tillgänglig för både nybörjare och erfarna, denna utomhusaktivitet är idealisk för att fylla på upplevelser med vänner eller familj! Mer information om denna aktivitet 👈.

Fyrhjuling runt Baixas
Fyrhjuling runt Baixas © funbooker

Besök Villefranche-de-Conflent

Innan du går ombord på det gula tåget rekommenderar vi att du tar dig tid att strosa genom gatorna i Villfranche-de-Conflent. Den medeltida staden huserar särskilt vallarna till den behövande Vaubanmen också fort, små typiska gator och många butiker som vidmakthåller traditionen att tillverka tyger eller keramik, en aktivitet väl förankrad i territorierna runt Perpignan.

Fort Liberia i Villefranche-de-Conflent
Fort Liberia i Villefranche-de-Conflent © Peter Moulton

Ta en promenad i bukten Paulilles

För naturälskare är bukten Paulilles en magisk plats. Stigarna som seglar mellan vingårdar och tallskogar är en riktig inbjudan till långsam resa, i en mans takt. Vi kan också stanna kl en liten strand för en härlig stund av avkoppling eller föredrar att besöka museets utrymme för att få information om det lokala livet.

Paulillesbukten runt Perpignan
Paulilles Bay © Jérôme SINQUET

Klättra till Pic du Canigou

För vandrare som letar efter utmaningar runt Perpignan, bestigningen av Canigou är uppenbart. Den högsta punkten i regionen lockar tusentals vandrare, cyklister och till och med ryttare varje år! Utsikten från toppen av toppen kan sträcka sig så långt som till Barcelona på en klar dag och tack vare refuges des Cortalets eller des Mariailleskan du fördela uppstigningen över två dagar.

Toppen av Canigou
Canigou-toppen © Yvann K

Dykning i Banyuls naturreservat

Mellan Banyuls-sur-mer och Cerbère väntar posidonia, koraller, groupers och andra barracudor lugnt på dykare som brinner för livet under vattnet. Dessa är sammanlagt inte mindre än 1 700 djur- och växtarter som trivs i dessa speciella vatten. En unik reserv, idealisk för att öka barns medvetenhet om skyddet av livet, och för gör ett första dyk.

Dykning i Banyuls-reservatet
Dykning i Banyuls-reservatet © damedias

Sola i Canet-en-Roussillon

Badorterna vid Vermeillekusten är kända för sin fina sand, sin outtömliga sol och kvaliteten på infrastrukturen. Argelès-sur-mer, Saint-Cyprien och därför Canet-en-Roussillon är bland de mest kända. Runt Perpignan kommer du därför att ha valet för sola på den varma sanden och tillbringa en lugn familjesemester.

Lata dig på en strand i Canet-en-Roussillon
Sola på en strand i Canet-en-Roussillon © Gerald Villena

Andas in den friska luften från sjön Bouillouses

På nästan 2 000 meter över havet ligger sjön Bouillouses den högsta sjön i alla Pyrenéerna. Om du är en hyperaktiv idrottsman, lär dig om klättring, fiske eller letar efter detta skygga och magnifika djur som är sämskskinnet. Men om du föredrar sysslolöshet, kommer stranden av sjön välkomna dig med alla bukolisk komfort nödvändigt!

Bouillouses sjö
Bouillousesjön © Alexis BORG

Ta en dag eller två för att besöka Tautavel

Byn Tautavel är främst känd för dess förhistoriska museum, en viktig följd av Caune de l’Arago-grottan. Det var här som benen av mannen som vid den tiden ansågs vara den äldsta kända européen upptäcktes. Men Tautavel är också det Gouleyrousklyftarnas vagga, en av de mest imponerande naturplatserna runt Perpignan. Två dagar kommer därför att vara ett minimum för att begrunda alla dessa skönheter!

Gouleyrous Gorges i Tautavel
The Gouleyrous Gorges i Tautavel © william

Beundra fästningen Salses-le-Château

Om det finns en by som utstrålar extraordinär kraft i östra Pyrenéerna så är det Salses-le-Château. Dess fästning från 1400-talet, med sin borg, sin vallgrav och sina 12 meter tjocka väggar kommer säkert att få dig att känna dig väldigt liten. Gör sedan en kort promenad i den intilliggande skogen att koppla av och dagen blir perfekt!

👉 Boka dina biljetter till fästningen.

Salses-le-Château runt Perpignan
Salses-le-Château © videobuzzing

Ta kustvägen

Över 32 kilometer, mellan Argelès och Port-Vendres, kommer du att ha möjlighet att längs Vermeillekusten och dess skönheter. Det finns ingen bättre plats runt Perpignan att återknyta kontakten med naturen! Vi råder dig att planera din resa väl och boka dina nätter innan du åker, speciellt på sommaren när det finns många förfrågningar.

Gå på Vermeillekusten
Gå på Vermeillekusten © Warpedgalerie

Ta en cykeltur runt Lac du Soler

Naturälskare ? Denna aktivitet är för dig! Några kilometer från Perpignan, gå med i Lac du Soler, även känd som Lac du Moulin, för att upptäcka dess grönska, träd och arter under en elcykeltur. Du kan också utforska omgivningarna kring denna gröna plats och gå till charmig liten by Castelnau och dess historiska slott. Unna dig en dag av avkoppling i en unik naturlig miljö. Mer information om denna aktivitet 👈.

Njut av livets sötma i Céret

Avdelningens underprefektur erbjuder många möjligheter för resenären. Konstälskare kommer att besöka museum för modern konstdär Chagall, Picasso och Matisse ställs ut, kommer barnvagnar att beundra Katalanska influenser som markerar stadens arkitektur, medan festgladarna kommer att leva feria och körsbärsfestivalen!

Céret och dess Djävulsbro
Céret och dess djävulsbro © Florence Piot

Runt Perpignan och mer…

Som du kan se finns det flera sevärdheter runt Perpignan. Själva staden erbjuder många möjligheter för nyfikna turister och kom också ihåg att Pyrenéerna är en av de mest attraktiva platserna för älskare av vintersportsemester, särskilt med Font-Romeu eller Saint-Lary Soulan. Kortfattat, Pyrenéerna är en plats du aldrig tröttnar på!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *