8 naturresor att göra runt Montpellier

Upptäck vilda skatter runt Montpellier

Montpellier är säkert en av de vackraste städerna i Frankrike. Men om du har önskningar om natur, vida vidder, bad eller aperitifer mot havet, omgivningarna erbjuder otaliga fantastiska platser. Fans av att vila på en handduk, av promenader i hjärtat av växtligheten eller angelägna om sport av alla slag, det kommer att finnas något för alla (beroende på årstid och väder)! Här är 8 naturområden som du måste se runt Montpellier.

Klättra till toppen av Pic Saint-Loup

En trevlig vandring att göra runt Montpellier? Riktning Pic Saint-Loup bara 25 minuter från staden. Leden låter dig njutabuskvegetation typisk för denna region i Languedoc-Roussillon. Efter cirka 1 timmes promenad för att nå en höjd av 658 m, toppen kommer att erbjuda dig en hisnande utsikt i Cevennerna men även vid Medelhavskusten. Och om du behöver tröst efter åkturen, se till att stanna vid en lokal vinkällare för att upptäckaAOP bild Saint-Loup så karakteristiskt.

Utsikt över Pic Saint-Loup
Utsikt över Pic Saint-Loup © VincentBesse

Tillbringa en dag på stranden

Cirka tio kilometer runt Montpellier kan du njuta av Medelhavskusten. I programmet? Farniente på den varma sanden, simma, sola med flätade tår, aperitifer i solnedgången…och för sportentusiaster: kitesurfing och stand-up paddling är oskiljaktiga från kusten. Den närmaste stranden är den av Villeneuve-les-Maguelone. Med sina 3 000 hektar naturen sauvagemellan damm och hav, det är en verklig förändring av landskapet som väntar dig vid stadens portar! För att nå stränderna från Montpellier kan du enkelt använda kollektivtrafiken (spårvagn och buss). Men vill du sträcka på benen kan du ta din cykel!

stranden runt Montpellier
Stranden runt Montpellier © clodio

Utforska Camargue

Upptäck en exceptionell naturmiljö runt Montpellier: Camargue. Inkluderad mellan de två huvudarmarna av Rhônedeltat, den består av dammar och kärr där rosa flamingos leker i full sinnesfrid. För att börja, se till att stanna vid Aigues-Mortes, en vacker medeltida by omgiven av befästningar. Du kan sedan besöka en tjurfarm innan du går ridning. En ridtur är verkligen det bästa sättet att besöka Camargue och korsa vattendrag som är otillgängliga till fots eller med bil.

camargue runt montpellier
Camargue rosa flamingos © LuCaAr

Bada i sjön Salagou

Sugen på en natursemester runt Montpellier? Gå upptäck Salagou sjö, 30 minuter med bil från staden. Med dess röda höjdpunkter, det är överraskande: klippan som gränsar till sjön, kallad ”ruffe” är sammansatt av sandsten som innehåller järnoxider, därav denna färg så speciell för Salagou. I denna vild miljö vackert, du kan unna dig många aktiviteter : promenader eller cykling, ridning, vattensporter och simning. Inte långt därifrån kan du göra ett stopp vid Lodève, klassad som en ”stad av konst och historia” av Unesco.

salagou sjön runt Montpellier
Salagou Lake © LianeM

Upptäck regionen annorlunda per fyrhjuling

Att koppla av och njuta av naturen, inget bättre än en fyrhjuling nära Montpellier. Matthew och hans team välkomnar dig till Palavas-les-Flots för att ge dig fyrhjulingen och erbjuda dig resplaner. Upptäck landskapen i Camargue, gå och beundra sjöarna, salta myrarna eller de omgivande städerna. Kort sagt, denna utflykt är perfekt för att få kontakt med naturen! Läs mer och boka här 👉

fyrhjuling runt montpellier
En quad-utflykt för att besöka regionen? © funbooker

Dykning i Hérault Gorges

De vackra dagarna är här och du drömmer om friskhet runt Montpellier? Gorges de l’Hérault kommer att uppfylla alla dina önskemål. Denna bevarade vilda plats är en riktig oas mitt i buskmarken, en perfekt tillflyktsort att göra i hjärtat av sommaren när termometern klättrar! Hérault floden har skulpterat denna dal med steniga landskap kantade av frodig vegetation. Många aktiviteter kan utföras där: simning, vandring och klättring i åtanke. Men det bästa är att upptäcka platserna från vattnet genom att låta dig lockas av en tur med kanot och kajak. Alldeles bredvid, gör absolut ett stopp vid Saint-Guilhem-le-Desert. Denna charmiga medeltida by, på väg till Saint Jacques de Compostela, är ett riktigt arkitektoniskt mästerverk.

herault raviner
”The Paraply” i Hérault Gorges © toulibre

Utforska jordens djup med speleologi

Om du letar efter en natur och idrottsverksamhet, prova grottforskning och åk på ett underjordiskt äventyr i Gorges de l’Hérault! Vid din ankomst kommer din guide att börja med att ge dig den nödvändiga utrustningen och förklara processen för din utflykt. Du kommer sedan att lämna för en 3 timmars utflykt i dessa raviner klassificerade Natura 2000: promenader, klättring eller till och med krypande väntar dig. Denna aktivitet är tillgänglig för alla från 6 år och lovar dig en oförglömlig upplevelse. Mer info här.

Titta lite längre : 4 naturresor att göra i Hérault-avdelningen

Svalka dig i Cevennerna

Mycket långt från stadens liv och rörelse ligger nationalparken Cévennes en sann naturskatt. Om du vill stanna runt Montpellier samtidigt som du är malplacerad är detta en perfekt utflykt! Mellan Mont Lozère och Mont Aigoual erbjuder Cévennes stora bergsområden där perfekta lugn och milda temperaturer råder, även under högsommarsäsongen. Cevennerna kan besökas året runt, och varje säsong erbjuder en hel rad aktiviteter som passar alla: sommaren är idealisk för att bada i floderna; hösten lämpar sig för promenader på jakt efter kastanjer att steka vid brasan; snöiga vintrar gör att du kan åka skidor eller snöskor; medan våren är idealisk för vandringar i en pånyttfödd natur.

Cévennes dalar
Cévennes dalar (Cévennes) © Lionel

👉 Fler idéer för turer och aktiviteter i vår artikel tillägnad nationalparken Cévennes.

Är du redo att upptäcka alla dessa underverk runt Montpellier?

Ta på dig sneakers, packa en picknick och ge dig ut på äventyr för en dag eller för några dagar runt Montpellier! Regionen är otroligt rik på otroliga platser och historieälskare kan alltid kombinera en promenad med ett besök på ett monument eller en medeltida by. Om du känner till några andra nuggets, dela dem gärna i kommentarerna!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *