Vad ska man göra i Rotterdam? 10 besök som du inte får missa!

Rotterdam är välkänt för sin världsberömda hamn. Denna typiska och livliga stad i Nederländerna har ännu många andra tillgångar att avslöja för dig. Djärv och original, hon tar dig med på en resa genom sin marinhistoria och bjuder regelbundet in till korta, roliga och oväntade pauser. Den här staden avantgardistisk och fascinerandeden näst största staden i Nederländerna (efter amsterdam), kommer också att överraska dig med dess kulturella och historiska rikedomar, dess oöverträffade modernism och arkitektur! Har du problem med att välja och inte säker på vad du ska göra i Rotterdam på din nästa resa? Vi ger dig alla våra hemligheter och en lista över våra väsentliga aktiviteter !

Observer son arkitektur unik

Efter andra världskriget fanns bara ett fåtal spillror kvar av Rotterdam. Staden har sedan dess byggts om och son arkitektur vill vara resolut modernt och spektakulärt. Erasmusbron förvånar, centralstationens futuristiska linjer fängslar, och Europas högsta hyreshus imponerar. Rotterdam kommer sannolikt att häpna arkitekturentusiaster och fascinera dagsturister!

arkitektur Rotterdam
Gare central de Rotterdam ©BrasilNut1 / IStock

Navigera i Rotterdams hamn

Ce internationellt känd hamn väl värt ett besök. Varför inte försöka lära dig mer med en rolig utflykt på vattenvägarna i Europas största hamn? Du kommer att ha möjlighet att betrakta stadens unika arkitektur från en annan vinkel. Detta gör att du också kan observera några historiska platser av staden, såsom det berömda fartyget som blev hotell på 1950-talet, av vackra bryggor, norska sjömanskyrkan eller det ena eller det andra varv och dess otaliga behållare.

hamnen i Rotterdam
Le port de Rotterdam ©lena_serditova

Se promener dans le Diergaarde Blijdorp

En av vackraste europeiska djurparker väntar på dig i Rotterdam. Många program för skydd av hotade arter finns där och djurparken stödjer många projekt för bevarande av djurarter i hela världen. Denna djurpark tilltalar unga och gamla. Det finns mycket att göra i Rotterdam, även med familjen! Åk på expedition utan att lämna staden och kom tillbaka med ett hjärta fullt av minnen!

Zoo Rotterdam
Zoo landskap ©Emma

Promenera genom Markthal

Marknader och täckta hallar är vanliga i storstadsområden. Rotterdam är inget undantag från regeln. Hundravarierade och färgglada stånd lyckas och erbjuder fans av denna typ av plats påvänskaplig atmosfär, en verkligen gourmetutflykt. Passa på att shoppa för dagen och köpa läckra lokala produkter. Glöm inte att smaka på det ena eller det andra på språng, utan komplex! Denna populära kulinariska aktivitet är verkligen ett måste att prova och göra i Rotterdam, med lätthet.

Saluhallen Rotterdam
Saluhallen ©Henk Hulshof / IStock

Beundrare le Look-Cube

Dessa fantastiska kubiska hus lämna ingen besökare oberörd. Konceptet ropar och väcker ibland till och med frågor. Designern av platsen ville ha varje bostad representerar ett träd och alla, en skog. Sajten är verkligen spännande och kommer utan tvekan att väcka din nyfikenhet också. Ett av dessa hus är öppet för allmänheten och låter dig beundra detta unika arkitektoniska projekt. Ge dig in i detta hem som definitivt inte är som de andra!

kubiska hus
De kubiska husen ©doganmesut / Adobe Stock

Se perdre dans le Delfshaven

Detta distrikt fullt av sötma och nostalgi är en av de vackraste hörnen av Rotterdam. På egen hand tar den dig till en miljö som är värdig Nederländernas vackraste traditionella vykort. Allt finns där: romantiska kanaler, traditionella båtar, historiska kvarnar och hus med utseende från förr! Det kan besökas till fots, genom att låta dina instinkter bära dig, eller med båt. A omissad tur att göra i Rotterdam, utan att tveka!

Delfshaven Rotterdam
Le quartier Delfshaven ©janssenkruseproductions / IStock

Ha kul på ett ovanligt sätt

Museiälskare, du kommer att ha möjlighet att besöka så många och fler i Rotterdam. Vill du ta dig ur den klassiska kretsen? Du kommer att vara bortskämd med valmöjligheter så länge Rotterdam är kosmopolitiskt och originellt. Varför inte sticka näsan på Kunsthalmuseet? Denna fascinerande plats med sin arkitektur kommer att överraska dig med mångfalden av dess moderna konstutställningar. Detta atypisk plats kommer att tillåta dig att koppla bort säkert!

Museum Kunsthal
Kunsthal-museet ©franswillemblok / IStock

Klättra till toppen av Euromast

Detta 185 meter högt torn dominerar hela staden och erbjuder en majestätiskt panorama om denna otroliga holländska stad, dess arkitektur och dess imponerande hamn. Behöver du spänning och adrenalin? De mer äventyrliga kan till och med överväga en descente de l’Euromast och återkallelse. Viktig aktivitet att göra i Rotterdam för garanterad spänning!

turné Euromast
La tour Euromast ©franswillemblok / IStock

Promenera genom staden på jakt efter Street Art-verk

Rotterdams unika arkitektur lyfts ofta fram. Street Art är inte att överträffa och kommer att fullborda detta på ett färgstarkt och intensivt sätt fläkt av modernitet som kommer från denna extraordinära stad. Genom en app, Rewritershelt tillägnad dessa ursprungliga freskerkan du överväga att ta en rundtur i staden helt fokuserad på detta tema.

gatukonst Rotterdam
Le street art de Rotterdam ©Cameron Norman / Flickr

Utforska den flytande skogen, Dobberend Bos

Nära hamnen, är, flyter på vattnetoch konstigt ställe med en paviljong och en skog. Denna ursprungliga idé, som skapats av tre medlemmar av ”Mothership”-kollektivet, återbesöker grönområden i centrum. Studenterna vid stadens universitet reflekterade bland annat över utvecklingen av bevattningssystemet för detta projekt, skapat med återvunnet material. Ett initiativ som lyfter fram utmaningarna med klimatförändringar och hållbar utveckling.

skog på vattnet Rotterdam
Skogen på vattnet ©kb79 / iStock

Användbar information

Slutligen, här är lite ytterligare information för att förbereda din vistelse så bra som möjligt:

  • Språk: Holländska är det officiella språket, men de flesta lokalbefolkningen talar mycket bra engelska.
  • Förändra : den använda valutan är euro. Du hittar bankomater över hela stan. Betalning med kreditkort är inga problem.
  • Hur man kommer dit : du har valet mellan flyg, tåg och buss. Thalys tar dig från Paris till Rotterdam på mindre än 3 timmar. Med reguljära flyg kan du nå den holländska staden på mindre än en timme. Fjärrbussar blir mer demokratiska. Om du har tid är det här alternativet ekonomiskt!
  • När ska man gå : konsultera vår årlig klimatprognos för att ta reda på när det är bäst att resa till Rotterdam.
  • Resa: centrum av denna stad kan lätt besökas till fots. Testa båten för att navigera i kanalerna eller besöka hamnen. Även om kollektivtrafik inte borde vara nödvändigt för din stadssemester, finns det ett effektivt nätverk av bussar, tunnelbanor och spårvagnar. Att hyra en cykel är också en möjlighet att ta sig runt.
  • Rabatt: Rotterdam Välkomstkort ger tillgång till kollektivtrafik och ger dig rabatter på ett femtiotal turistattraktioner.

De måsten i Rotterdam… och efteråt?

Du undrade vad du skulle göra i Rotterdam och du såg att möjligheterna finns i överflöd. Detta leder till att du överväger att förlänga din vistelse i detta emblematiska nordliga land. Tveka inte att besöka andra holländska städer eller gå vilse i den otroliga naturen i detta platta land ! Nederländerna väntar på dig för en garanterad miljöombyte!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *