Vad ska man se och göra i Reims? 10 måstebesök!

I hjärtat av Champagne är Reims omgivet av vingårdar. Glittrande, det erbjuder besökare fantastisk arkitektur och oslagbara kulturella platser. Denna stad i mänsklig skala är lätt att upptäcka till fots. Gå och utforska alla hörn av dess historiska centrum: du kommer säkert att få några trevliga överraskningar! Vad ska man göra i Reims? Nu går vi !

Besök Notre Dame-katedralen

Reims är kröningarnas stad, så det är omöjligt att inte besöka dess katedral! Färdigställd på 1300-talet, det är här som alla Frankrikes kungar kröntes i nästan tusen år. Listad som en UNESCO: s världsarvslista, Notre-Dame-katedralen är en riktig skatt av gotisk konst. Den är magnifik restaurerad efter att ha skadats under första världskriget, och den har också verk av samtida konstnärer, som Marc Chagalls målade glasfönster. Ett måste i Reims!

Reims katedral
Vår Fru av Reims © Masson

Besök Tau Palace

Här finns ett museum att göra i Reims för att bättre förstå stadens betydelse i kungligheternas tider. Det var i detta biskopspalats, som ligger nära katedralen, som biskoparna bodde, liksom kungarna som kom att krönas. Dess namn kommer från dess T-form, som kallas Tau på grekiska. Idag är Tau Palace skyddsrum ett spännande museum som spårar historien om kröningarna av Frankrikes kungar. Ska ni åka som familj finns det gott om aktiviteter för barn, speciellt under semestern.

Tau Palace
Tau-palatset ©dbrnjhrj

Promenera genom den historiska stadskärnan

Vad ska man göra i Reims för att lära känna staden bättre? En enkel promenad genom dess gator kommer att erbjuda många underverk. Du kommer hitta många art déco-byggnader, med anor från 1920-talet, som det sublima Carnegie Library. Du får också möjlighet att upptäcka Gallo-romerska kvarlevorsom Porte de Mars eller Cryptoporticus från Place du Forum. Mer uppdaterad kan du beundra Street Art-fresker på sidan av industriområdet Port Sec-La Husselle.

Mars Reims gate
Mars Gate ©lkonya

Promenera genom Halles du Boulingrin

Boulingrinhallarna ligger i en praktfull art déco-byggnad från 1929, vars interiör påminner mycket om en tågstation. De tar skydd en färgstark och mycket livlig marknad där du kan prova alla lokala specialiteter. Renoverad 2012 är detta platsen att gå till i Reims om du behöver fylla på med färskvaror eller om du är en riktig foodie!

Halles Boulingrin Reims
Boulingrinhallarna ©Fab5669

Ta en promenad i Pierre Schneiter Park

Mer än bara en park, det är en trädgårdsodling, ett måste att se för promenader, möten och avkoppling i Reims. Parc Pierre Schneiter, som har anor från 1800-talet, hus många botaniska arter inklusive ett mycket överraskande lokalt träd: fau de Verzy, en bok vars grenar är vridna och trassliga. Vattenfall, engelsk och fransk trädgård, lekplatser för barn kompletterar bilden.

Park Schneiter
Ett litet vattenfall i Schneiter Park ©Sergii Zinko

Unna dig Reims gastronomi

Om det finns en sak att göra i Reims mellan två besök så är det smaka på lokala specialiteter ! Salta näbbar kommer att välja Ardennerskinka, Langres-ost, rätter med tryffel eller till och med andouillette. Älskare av söta nöjen kommer inte att missa Reims rosa kex, en institution! Tillverkad i staden sedan 1600-talet är det vanligt att doppa ett rosa kex i champagne innan man äter det. Frestande, eller hur?

Reims rosa kex
Reims rosa kex ©NLPhotos

Se Saint-Remi-museet

Här finns ett museum att göra i Reims: installerat i det gamla klostret Saint-Remi museum du kommer upptäck historien om staden och dess region genom århundradena. Med många rekonstruktioner, modeller och arkeologiska föremål eller föremål från det dagliga livet återspeglar den mer än 2000 år av en resa som har präglat Frankrikes historia. The Abbey, listat i Unescos världsarv är en riktig prakt.

Saint-Remi
Saint-Remi ©Stefan

Se stjärnorna på planetariet

Brinner för astronomi, här är ett besök att göra i Reims! En av de första tillverkade i Frankrike, den Reims planetarium värt en omväg. Flera temasessioner erbjuds för det största nöjet av alla. Beroende på åldern på barnen som följer med dig eller din önskan vid tillfället, du kan beundra natthimlen framför digeller lär dig allt om Vintergatan.

Reims planetarium
Planetariet ©Planétarium de Reims / Wikipedia Commons

Cykling på Aisne-Marne-kanalen

En originell idé för en utflykt att göra i Reims! Smeknamnet ”La Coulée Verte”, kanalens stränder lämpar sig perfekt för en cykeltur. Ensam, par eller familj, vägen är tillgänglig för alla. Under denna idylliska tillflyktsort kan du ta en paus på en av de många bänkarna och beundra denna förtrollande miljö.

Aisne-Marne-kanalen
Kanal från Aisne till Marne ©Mateusz

Besök champagnekällarna i Reims

Bubbelälskare kommer inte att missa denna utflykt att göra i Reims. Med sina gallerier som sträcker sig över mer än 250 km under staden, är Caves de Reims värd för fantastiska viner som Ruinart, Taittinger eller Veuve Clicquot. Besöket är mycket intressant och kommer att göra dig upptäck faciliteterna, verktygen och teknikerna för att göra champagne.

grottchampagne Reims
En källare med champagneflaskor ©Natalia Bratslavsky

Användbar information

Slutligen, här är lite ytterligare information för att bättre förbereda din vistelse i Reims:

  • Kartan Reims City Pass tillåter obegränsad användning av kollektivtrafik under din vistelse. Det ger också fri tillgång till stadens museer.
  • Tveka inte att boka en guidad tur för att upptäcka Reims annorlunda på platsen för denTuristbyrå.
  • Rådfråga väderleksrapport innan du åker till Reims, och packa dina väskor därefter!

De måsten i Reims… och efter?

Det finns många fantastiska platser att besöka i Reims. Har du tid får du gärna besöka omgivningarna : dessa regioner erbjuder exceptionella landskap och aktiviteter!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *