13 aktiviteter att göra i Baronnies Provençales regionala naturpark

Denna park skapades 2015 och är hem för en mycket rik biologisk mångfald och tillåter en mängd upplevelser till sina besökare. Vandring, cykling, spännande sporter, gastronomi eller besöka byar, upptäck det väsentliga i aktiviteter att göra i Baronnies Provençales regionala naturpark.

Vandra i naturparken

Vandringsentusiaster har Baronnies Provençales regionala naturpark många markerade leder. Ta bra promenadskor eftersom vissa stigar är relativt branta och börja utforska parken. Från lavendelfält till berg har du chansen att se panoramabilder lika sublima som de är varierade under dina vandringar.

Vandra i hjärtat av regionalparken
Vandra i hjärtat av regionalparken © Anna Dufour

Upptäck unik fauna och flora

Genom att utforska den regionala naturparken Baronnies Provençales kan du möta exceptionell biologisk mångfald. Parken har mer än 2 000 växtarter. På viltsidan kan du stöta på ca 200 djurarter på nästan 150 platser med naturliga livsmiljöer.

Genets i Buis les Baronnies
Genets i Buis les Baronnies © Dominique

Kors och tvärs genom parken på mountainbikes

Märkt ”Cyklingsterritorium”, parken är perfekt för mountainbike. Om du gillar spänning kommer du att älska att utforska det i varje hörn och erbjuda dig fantastiska nedfarter för det mest bekväma på en tvåhjuling. Med cykel eller mountainbike hittar du kartor på turistbyrån med föreslagna rutter.

Mountainbike på den romanska bron över Gorges de la Méouge
Mountainbike på den romerska bron över Gorges de la Méouge © IMAREVA

Klättring i en unik naturmiljö

Med sina kalkstensberg och klippor är Baronnies Provençales regionala naturpark en idealisk plats för klätterentusiaster. Du hittar också många rutter spridda över hela parken att klättra på. Med resvägar planerade för alla nivåer och internationellt erkända områden, ge dig ut på de vackraste banorna eller upptäck disciplinen i en magnifik naturplats.

bestiga bergen i Baronnies Provençales
Klättra upp i Baronnies Provençales-bergen © Catherine Fraisse

Utforska pittoreska byar på en kulle

Om parken är mycket rik naturligt, inkluderar den också många små pittoreska byar uppflugna. Dessa byar erbjuder magnifik utsikt och smälter in i landskapet på ett autentiskt sätt. Ta dig tid att upptäcka Montbrun-les Bains eller Venterol till exempel.

Byn Venterol
Byn Venterol © Dominique

Smaka på den lokala gastronomin

Vin, olivolja, picodon eller provensalska örter, som kommer till den här regionen gör att du kan tillfredsställa din sötsug. Du kommer att upptäcka en rik lokal gastronomi med sex Appellations d’Origine Contrôlée och sju skyddade geografiska indikationer. Bland de måste-se, missa inteNyons olivolja där den Provence honung bland andra.

Picodons eller getostar
Picodons eller getostar © PIXATERRA

observera stjärnorna

Långt från städernas ljusföroreningar erbjuder den regionala naturparken Baronnies Provençales en exceptionell skyobservationsplats. I olika hörn av parken hittar du naturliga observationsområden och du behöver bara höja huvudet för att upptäcka en sublim stjärnhimmel.

Observatoriet för Baronnies Provençales
Observatoriet för Baronnies Provençales @ Romain Bousson

Ta en ridtur

Spåren i parken kan också utforskas på hästryggen. De låter sedan besökarna göra ridning i en drömmiljö. Observera att oavsett din ridnivå finns ridning och även ponnyridning för de minsta tillgängliga.

Ridning
Ridning © Souchon Yves

Fotografera dig själv i ett lavendelfält

Om du planerar att besöka parken i juni eller juli, kan du bevittna ett underbart spektakel av naturen med blommande lavendelfält. När du går, häpna över dess typiska landskap och se till att ta ditt fotografi i ett lila fält.

Lavendelfält i den regionala naturparken Baronnies Provençales
Lavendelfält i Baronnies Provençales regionala naturpark © jprada

Besök Nyons

Bland de städer som ligger i Drome Provencale, vi råder dig att ta dig tid att göra en mellanlandning i Nyons. Med ett rikt historiskt arv och en autentisk stadskärna kommer denna stad inte att misslyckas med att förföra dig.

Nyons i Drôme
Nyons i Drôme © Richard Semik

Njut av dofterna i regionen

Under ditt besök kommer du mycket snabbt att låta dig ryckas med av en sinnesresa. Mellan timjan och den rosmarin vid sidan av vägarna och lavendelfältkommer din upptäckt att smaksättas med lokala dofter.

Strosa genom de doftande fälten
Promenera genom de doftande fälten © IMAREVA

Paragliding över parken

En annan aktivitet för att ge dig en helt annan utsikt över parken och spänningen, ta till skyarna i en skärmflygare. Tandem skärmflygning är verkligen möjligt i parken för garanterade känslor och unika minnen.

Skärmflygning i naturparken
Skärmflygning i naturparken © pavel1964

Unna dig spänningen med canyoning

Mellan klättring, promenader, rutschkanor och hopp i vattnet är canyoning en utomhussport Väldigt full. Dra nytta av parkens skönhet och dess mångfald för att utöva canyoning för en eftermiddag rik på sensationer.

Gå canyoning
Gå canyoning @ koszivu

Användbar information

Slutligen, här är lite praktisk information för att bättre organisera din vistelse:

  • Turistbyrå : Hitta all information för att organisera ditt besök i den regionala naturparken Baronnies Provençales på deras hemsida eller på de åtta kontoren spridda över territoriet.
  • Hur man kommer dit ? Baronnies Provençales regionala naturpark är lätt att nå med bil eller tåg. Om du kommer med bil, ta avfarterna Montélimar eller Orange på motorväg A7. Med tåg kan du välja mellan stationerna Montélimar, Valence, Avignon eller Orange. Observera också att ett vanligt pendelsystem finns på plats mellan Montélimar station och Nyons.
  • Hur rör man sig i parken? Du kan ta din bil, din cykel eftersom parken är mycket väl anlagd eller lokala transporter. Flera busslinjer trafikerar de små byarna i parken samt de olika strategiska punkterna.

Måste-se i Baronnies Provençales regionala naturpark … och efter?

Efter att ha njutit av den regionala naturparken Baronnies Provençales och dess många aktiviteter, råder vi dig att fortsätta din resa för att upptäcka vackraste byarna i Provence eller av Drôme.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *