Portland: den nya växande destinationen i USA

Varför kallas Portland Rosornas stad?

Största staden i Oregon, Portland slutar aldrig att förföra och locka många amerikanska och utländska turister. Kommer från hela världen för att beundra det som kallas ”rosornas stad”, ingen kan motstå Portlands charm!

Hennes framgång är hon skyldig henne många parker och trädgårdar. Enorma grönområden med mycket varierande dekorationer inspirerade av japansk och kinesisk stil. Men också av trädgårdar fyllda med rosor som gjorde det möjligt för den att få detta romantiska smeknamn, ”rosornas stad”, och som har blivit en av turisternas favoritattraktioner.

Naturen i hjärtat av staden

Green, Portland har ingen brist på det! Och av goda skäl är miljön väldigt viktig för en av de grönaste städerna i Amerika.

För att ta en frisk fläkt är huvudstaden Oregon fortfarande flaggskeppsdestinationen. Det är också ofta därför amerikaner inte tvekar att korsa landet för att gå en promenad på dess gator. Utöver luftkvaliteten och respekten för miljön som förespråkas, är Portland också möjligheten att upptäcka svindlande broar, trendiga barer och historiska platser.

Tilikum bron

Pont de Tilikum / © Long_Strange_Trip_01

Den otroliga utsikten över Portland Parks

15 000 hektar grönytor väntar bara på dig. Och du kan mycket väl bli förvånad över deras otroligt utarbetade dekoration. Det är sålunda att i kinesisk trädgård, finner vi ett utrymme helt respektfullt för den kinesiska stilen. Ett poetiskt äventyr, viktigt att genomföra och sällan missat av besökarna.

Chinese Garden, Portland

Kinesisk trädgård / © Michael Wilson

De Japanese American Historical Plaza orsakade också en sensation och vi förstår varför. De japanska träden kombineras perfekt med den historiska sidan av denna park som ligger vid havet.Panoramavyer som öppnar antingen mot havet eller bergen, men alltid till glädje för turister.

Japanese American Historical Plaza

Japanese American Historical Plaza / © jpellgen

Japanese American Historical Plaza

Japanskt minnesmärke / © K. Kendall

Den lokala gastronomin, de små rätterna i de stora

Efter att ha gått vilse på gatorna i Portland, dess parker eller på dess många broar, kan du ta en (välförtjänt) gourmetpaus. Och det är bra för det finns något för alla!
Gatumat, mer underbyggd gastronomi, munkar eller till och med specialiteten – dess honung – staden erbjuder ett brett utbud.

För älskare av godis, missa inte Voodoo munk som är på avstånd en av de bästa. Till din måltid är en drink på modet just nu i staden, det är öl. Så pass att Portland har erbjudits ett nytt smeknamn, mindre romantiskt än det som nämns ovan, men lika stämningsfullt: ”Beervana”, eller ölets nirvana.

En typisk atmosfär, otroliga parker mellan hav och berg och mat för alla: Portland har definitivt allt.

Voodoo munk

Voodoo munk

Överväg att konsultera vår klimatprognos månad för månad att veta när är den bästa tiden att åka till Portland.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *