15 platser att besöka i Polen

Polen full avfantastiska platser att besöka, Det är en säkerhet! Oavsett om du är i staden eller i hjärtat av naturen, finns det många originella aktiviteter att göra i Polen för att fördjupa dig mer varje dag i det polska vardagslivet och bättre förstå detta fantastisk kultur. Ibland försummat av resenärer, erbjuder det ändå sensationella besök och upptäckten av en stark kultur genomsyrad av historia. För att fresta dig delar vi med dig vår 15 aktiviteter som måste göras att göra i Polen, utan att tveka!

Promenera genom stadsdelen Stare Miasto i Warszawa

Naturligtvis väntar den polska huvudstaden dig för en frenetiskt besök ! Även om de fyra hörnen av denna stad är hisnande, området Gammal stad utstrålar en mycket speciell atmosfär. Gamla stan, omgiven av vallar, är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och är charmig och traditionell marknadsplats glädjer förbipasserande resenärer. Vad mer att se i Warszawa ?

gamla stan i Warszawa
Gamla stan i Warszawa ©Artur Bociarski

Upplev mjölkbaren i Warszawa

Möjligheterna för originella utflykter att göra i Polen saknas inte. Varför inte dra nytta av ditt utflykt till huvudstaden för att testa en mjölkbar och smaka a polsk nedsänkning ganska vänlig? Dessa minimalistiska och billiga matställen fördjupar dig i den tidens sovjetiska atmosfär. Du äter där en oföränderlig meny, baserad på en traditionell polsk mat och gnugga axlar med alla lager av befolkningen. Detta är uppenbarligen den atypiska måltiden att göra i Polen!

Milk bar Warszawa
Polsk mjölkbar ©Ana Paula Hirama / Wikipedia Commons

Besök Gdansk, Östersjöns pärla

Hamnstaden Gdansk är rik och präglad av sin intensiv kommersiell historia. Till råga på det har Gdansk under åren lockat många artister. Så här hittar du en forskare i hjärtat av denna stad blandning av historia och kultur. Kulturella evenemang finns i överflöd överallt och dess majestätiska monument påminner dig i varje gathörn om dess ovanliga historiska förflutna.

Gdansk Polen
Gdansk ©Patryk Kosmider

Oxygenate i Zakopane i Tatras

Sug uppsurrealistisk karpat atmosfär och ljud enastående folklore och ta dig tid att slå dig ner i denna charmiga, bubbliga stad i södra Polen. Förlorad i bergen vill Zakopane ändå vara dynamisk och öppen för möten. Beroende på säsong är det den idealiska platsen för att variera nöjena. Staden erbjuder verkligen det bästa utomhus aktiviteter att göra i Polen!

Zakopane Pologne
Zakopane © ptk78

Promenera från bro till bro i Wrocław

Wroclaw har det där lilla som kommer att överväldiga dig och få dig att komma tillbaka till det. Tveka inte att förlora dig själv i dess typiska gränder och att passera, tack vare dess hundratals broar och gångbroar, ö till ö och strand till strand. Koppla av längs de vackra flodstränderna eller välj en mer sportig utforskning av staden Kajakpaddling. Allt är möjligt !

pont Wroclaw
En bro i Wroclaw ©golovianko

Förundras över Krakow, Centraleuropas juvel

Krakow ligger nära Tjeckien och har en medeltida centrum välbevarad och av judiskt kvarter vilket väcker nyfikenheten hos förbipasserande resenärer. Tveka inte att låta dig bäras till dess gamla stad, gränsad till det fantastiska Parc Planty, efter att ha besökt de otroliga historiska och religiösa monumenten i staden. De marknadsplats låter dig fortfarande skymta all animation från förr och kommer utan tvekan att fördjupa dig i dess tumultartade förflutna.

krakow slott
Wawel slott i Krakow ©patrick

Gå en-mot-en med en bison i Bialowieza National Park

Att resa i Polen innebär också att ansluta till en överdådig natur fortfarande vild och oförstörd. I hjärtat av detta naturreservat kommer du att ha möjlighet att observera unik fauna och flora i sitt slag. Om du har tur, tillsammans med en guide, kanske du får se det symboliska polska djuret: de bison ! Några få vargar, lodjur eller bävrar drar också fortfarande runt. Dessa exceptionella möten ska verkligen göras i Polen!

Bialowieza bisons
Les bisons de Bialowieza ©Andrey Lisovsky

Uppfyller din plikt att minnas genom att besöka Auschwitz-Birkenau

Detta överväldigande besök är ett måste för utflykter att göra i Polen. Det fruktansvärda förflutna på denna plats är alltid påtagligtintensiva känslor kommer garanterat att vinna dig och göra dig upprörd. Detta ibland traumatiska intåg i detta tragiska förflutna är full av paradoxer och vill också vara ett ögonblick avhoppas vänd mot en rik framtid och rättad till av tidigare misstag. Ett måste om du är en minnesturismälskare.

Auschwitz-birkenau
Auschwitz-birkenau ©Curioso.Photography – stock.adobe.com

Le parc national de Slowinski

Förvånande om det är så öken i polska länder ! I den allra norra delen av landet, i Pommern, finns en mycket unik biosfär. Landskapen är hisnande mellan sjöar, hav och vindpinade sanddyner. Denna otroliga plats är en idealisk tillflyktsort för vissa fåglar och kan göras till fots såväl som på cykel!

parc national Slowinski
Le parc national de Slowinski © Piotr Krzeslak

Vandra genom Poznańs gränder

Mottagandet av denna studentstad är ganska nonchalant. Utanför allfartsvägarnaär det en trevlig mellanlandning för en problemfri paus på kanten av lac Malta eller på Wartas stränder. De ursprungliga barerna finns i överflöd i denna festliga stad och erbjuder dig en härlig stund av avkoppling. Innan du provar den lokala vodkan, uppenbarligen en oslagbar provning att göra i Polen, besök historiska monument vittnen till stadens turbulenta förflutna.

Poznan Pologne
Berömda ©bbsferrari

Flotte nerför en flod i Pienine National Park

Ces berg med täta skogar Bok och granar erbjuder dig varierande panoramautsikt. De Gorges du Dunajec är prydda med branta och abrupta klippor och dominerar en flod med samma namn. Resenärer kommer att kunna observera den lokala faunan och floran av oöverträffad rikedom. Denna sublima inställning kan också ses från en flotte som går nerför floden. Denna speciella upplevelse kommer inte att lämna dig oberörd.

radeau Dunajec
Dunajec Gorge ©kabat

Gå vilse i naturen i Masurien

Prickad med vackra vattenhål och fascinerande skogar, denna stad i nordöstra Polen, även kallad 1000 sjöar regionen, inbjuder dig att begrunda en välbevarad vild natur. Promenaderna på dessa traditionernas landgenom några pittoreska byarutförs företrädesvis med båt, men också med kanot, cykel och till fots.

Njut av Polen
Masurien © Janusz Lipiński

Njut av legenderna om Lublin

Den största staden i östra delen av landet är känd för sin medeltida historiska centrum och hans arkitektur kännetecknande för den polska renässansen. Dess autentiska gränder och dess få karaktärshus verkar viska nyckfulla legender i öronen på förbipasserande. Dess slott och dess museum inte får missa, de återger troget det slingrande förflutna i denna charmiga stad.

Lublin gränder
En gränd i Lublin ©neirfy

Utforska djupet av saltgruvan i Wieliczka

Denna magiska plats ligger inte långt från Krakow och förvånar och förvånar både besökare och stamgäster. Långt ifrån den vanliga bilden av en gruva, denna utgrävning full av överraskningar och erbjuder dig, utan att räkna, oanade skatter. Museum, kyrka och sanatorium kompletterar spåren av dess gruvförflutna och gör det en unik plats i världen. Scen och aktivitet att göra i Polen och inte att missa under några omständigheter!

min Wieliczka
Saltgruva i Wieliczka ©Shchipkova Elena

Besök Malbork Castle

Historiefantaster kommer att bli glada över att besöka denna stad med ett imponerande antal medeltida ruiner, slott och fästningar. De klassificeras också av specialister bland de mest intressanta i Europa. Människor som är mindre känsliga för platsens arkitektur kommer att finna sin lycka i stora gräsmarker som prickar omgivningen, liksom i kontemplationen av fantastiska Elblag sjöarinte långt härifrån.

malbork slott
Malbork slott ©Patryk Kosmider

Det väsentliga i Polen… och efteråt?

Detta fortfarande okända land är ändå så attraktiv ! Det finns verkligen så mycket att göra i Polen. Efter provsmakning det polska universumönskan att se mer om ce coin d’Europe kommer onekligen att märkas. Varför inte förlänga din resa till Slovakien Eller till ukrainska slaviska länder? Unna sig !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *