8 tips för att upptäcka Korsika annorlunda

Ovanligt Korsika är lika vackert som det ”turistiska” Korsika

Naturligtvis känner vi till GR20de fantastiska stränderna, dykplatserna, berget men Corse är också ovanligt och kan upptäckas på andra sätt. På ryggen av en åsna, ombord på en segelbåt eller ett tåg, är Skönhetens ö hem för många överraskningar. Här är några !

1. En spökstad

Ruinerna av byn Occi / © iStock – joningall

Det har gått nästan ett sekel sedan byn Occi har blivit en spökstad. Dess ursprung går dock tillbaka till medeltiden och utsikten över Calvibukten är hisnande. Idag finns bara tomma hus, ett renoverat kapell och ett panorama som fortfarande är lika slående. Tillåt cirka en timmes vandring tur och retur på en perfekt preparerad stig från Lumio.

2. Menhir-statyerna av Filitosa

Menhirs of Filitosa / © iStock – x-draw

Dessa antropomorfa menhirer har funnits där i 8000 år och döljer fortfarande sitt mysterium. Denna plats ligger i hjärtat av ett exceptionellt naturområde. Staty-menhirerna av Filitosa har ibland mänskliga former och vissa är utrustade med en dolk eller ett svärd. Denna plats att välja på kommer att få dig att upptäcka Korsika på ett annat sätt genom en promenad på 3 hektar.

3. Öknen sprang

Agriates Desert / © iStock – Sasha64f

Det finns verkligen en öken på Korsika, Agriatens. Ingen sand utan total tomhet: inga invånare, inget hus, bara natur på 15 000 hektar. Det är den idealiska platsen för lugna vandringar och för att ta den kustnära vandringsleden.

4. Maquis-tåget Col de Cricheto i Prunellidalen

Utsikt över sjön Tolla och Prunellidalen / © iStock – RnDmS

För att utforska Korsika annat än med bil, gå ombord på det lilla motoriserade tåget för besök maquis och kastanjelunden på en fantastisk plats. Terminalen, i en grisfarm, låter dig njuta av en charkprovning.

5. Korsika på åsnas rygg

Åsneridning / © iStock – Gwenvidig

Häll i besök skönhetens ö annorlunda, åsnan är original. Åsnan kommer att bära ditt bagage (eller de små) för att korsa de korsikanska byarna, skogarna och maquis. Det är ett lugnt äventyr som kommer att lämna ett oförglömligt minne av Niolodalen.

6. Korsika med båt

Segelbåtsuthyrning på Korsika / © iStock – pkazmierczak

Inget bättre än ett vackert skepp för att upptäcka en ö på ett annat sätt och under ett annat öga. Genom att välja en segelbåtsuthyrning på Korsika, kommer du att kunna beundra de vackraste utsiktspunkterna medan du glider över turkosa vatten. Maj till oktober är perfekt. 15 kommuner har en småbåtshamn men du kan alltid ankra i någon av de många avskilda vikar. Med eller utan skeppare är det ett oförglömligt äventyr.

7. Wwoofing på Korsika

Tar hand om getter på Korsika
Ta hand om getter på Korsika © ParisPhoto

Om du funderar på att besöka Korsika på ett annat sätt, kan du hitta din lycka genom att göra wwoofing. Du har aldrig hört talas om det? Det är en engelsk akronym som översätts enligt följande: globala möjligheter inom ekologiska gårdar. Konceptet, född i England, har funnits sedan 1970. Principen? Du matas och inhyses mot några timmars arbete per dag. Ett trettiotal värdar på Korsika är listade på den officiella webbplatsen för WWOOF Frankrike. Du hittar till exempel bioklimatiska stugor, fäbodar, nedsänkning i en hästflock, hasselnötsodling m.m. Platserna är främst gårdar eller åtminstone några strukturer som växer eller förökar sig organiskt. Två betydande fördelar under din ovanliga vistelse på Korsika: fördjupa dig med lokalbefolkningen et bo på platser borta från turistområden att upptäcka det verkliga inlandet.

8. Motorcykeltävlingen på Korsika

Motorcyklar på Korsika
Motorcykelmässa på Corse © Matteo Gabrieli

Korsika anses ofta som en av de bästa platserna i Frankrike att ta en motorcykelresa på. Du kan bestämma dig för att ta en hel rundtur på Korsika eller utforska en viss region mer i detalj. Du kan till exempel välja att gå runt Cap Corse. Lämna från Bastia, gå upp mot spetsen av halvön, gå ner mot Saint-Florent och återvänd till Bastia. Vart du än går kan du bara bli förvånad över landskapen som kommer att passera framför dina ögon. Detta är vad som gör motorcykelresornas rykte på Korsika: berg i bakgrunden, snören för sensationerdem fantastiska vyer och den natursköna vägar att ha kul. Ett råd: för att få ut det mesta av din motorcykelresa, undvik månaderna juli och augusti. Under denna mycket turistiska säsong är vägarna mycket överbelastade! Slutligen, vet att det såklart är möjligt att komma med egen cykel tack vare färjan.

Och du? Hur besöker du Korsika?

Dela dina erfarenheter eller dina önskemål i kommentarerna! Har du några tips för att besöka platser annorlunda, utanför allfartsvägarna?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *