Naturparken Massif des Bauges: vad ska man se och göra?

Ligger mellan kammare et Annecygränsöverskridande avdelningarna för Savojen och lite Haute-Savoie, naturparken Bauges-massivet är en del av Préalpes-massivet. Du kommer hitta mittfjällslandskap, där gårdar med bukolisk charm finns prickade här och där. Denna park är bevarad från massturism och är den idealiska platsen för en vistelse under äkthetens tecken: gröna ängar, kor med ringande klockor, fantastiskt arkeologiskt och religiöst arv, skogar att gå runt i, imponerande geologiska formationer… ingen kanske blir uttråkad! Vad ska man göra och vad man ska besöka i Bauges? Vi berättar allt!

Promenera på Revards gångbroar

Mont Revard erbjuder en 360° vy av ett panorama värdigt ett vykortmed i synnerhet Mont-Blanc och den Bourget sjö i bakgrunden. Lokalerna har utrustats med gångvägar och glasplattformar som sticker ut i tomrummet. Solnedgångarna är särskilt spektakulära, men platsen kan besökas året runt och varje årstid visar olika landskap.

En Revard-spång
En Revard-spång © Alban

Vandra till Nivolet Cross

Du kommer inte ha några problem att hitta en vandring som passar dina önskemål i parken. Bland de mest kända, att av korset av Nivolet gör det möjligt att korsa vackra landskap och anpassar sig till alla nivåer beroende på vilken väg som tas. Det vanligaste utgår från Sire-parkeringen och klättrar försiktigt mot det berömda korset.

La Croix du Nivolet i Bauges-massivets naturpark
Nivoletkorset © Susanna

Gör termalism

Att koppla av efter en fantastisk dag av promenader, inget bättre änett friskvårdspass ! Vid foten av naturparken Bauges massivet finns många erbjudanden, till exempel på Aix les Bains. Många spa välkomnar dig för en tidlös parentes: uppvärmda termalvattenpooler, massage, balneoterapi … valet är ditt!

Flygfoto över Aix-les-Bains
Flygfoto över Aix-les-Bains © lamax

Ta tillbaka lokala produkter

Meddelande till gourmeter: regionen har ett antal gourmetprodukter och flera SUB. Den mest emblematiska är Tome des Bauges, en välsmakande ost som kommer att reta din smak! Och för att veta allt om osttillverkning är det idealiska att besöka en gård, som t.ex det av Correrie ligger i Aillon-le-Jeune. Missa inte att smaka på Savoyens viner, en ren fröjd!

Tome des Bauges, en specialitet från Savoy
Tome des Bauges, en specialitet från Savoy © neko92vl

Beundra den lantliga arkitekturen i La Compôte-en-Bauges

Denna karakteristiska by Bauges ligger vid foten av Trélod. Den har många trälador och lador där bönder förvarar sina verktyg och boskapsutrustning. På sommaren anordnas guidade turer för att lära dig mer om lokala traditioner och seder.

Byn La Compôte i naturparken Bauges massivet
Byn Compote © michel

Njut av vattnets glädje på fritidscentret Lescheraines

Mycket välutrustad, fritidsbas i Lescheraines ligger i en praktfull grön miljö, mellan sjöar och skogar. Viktigt om du tillbringar din sommarsemester i Bauges, det erbjuder en hel rad olika aktiviteter: simning på utrustade stränder, wakeboard, vandringsleder, rolig plaskdamm, 3-filig vattenrutschbana, fiske, multisportbanor, etc.

Fritidscentret Lescheraines i Bauges-massivet
Fritidsbasen i Lescheraines © Bernard 63

utöva astronomi

Oavsett årstid, ScienceExplo erbjuder utbildningar, workshops och roliga aktiviteter öppna för alla, både vuxna och barn, utforska stjärnhimlen och de skatter den innehåller. I sommar, Aillons-Margériaz astronomifestival är inte att missa för astronomi fans, med spännande föredrag och utställningar.

ScienceExplo i Bauges-massivets naturpark
ScienceExplo i Bauges © scienceexplo.fr

Upptäck en kvarn som fortfarande är i drift

Beläget vid Pont d’Arith, i hjärtat av Bauges-massivets naturpark, Morands bruk är från 1896. Avsedd för framställning av valnöts-, hasselnöts- och mandelolja har den blivit kvar i familjen generation efter generation. Manövreras av ett hydrauliskt hjul, bruket producerar olja under vintermånadernamen sajten kan besökas året runt, precis som butiken.

Morands bruk
Morands bruk © moulinmorand.free.fr

Klättra i träden på en trädklättringsbana

Äventyrsparkerna ”Från ett träd till det andra” och ”Från ena änden till den andra” erbjuder roliga spår som passar alla åldrar. Oavsett om du har en sele uppe på toppen av träden eller i ett system av nät som är tillgängligt från 2 år, kommer du säkert att ha det bra. Det finns också upphängda hyddor, rutschbanor, en gigantisk studsmatta, labyrinter och zip-linjer!

Åk ziplining i Bauges-massivet
Zip-linje i Bauges-massivet © Daniel Illam

Besök Fauna-Flora House

Beläget i byn École, i hjärtat av naturparken Bauges massivet, Fauna-Florahuset är ett måste. Dess berikande besök kommer att lära dig mycket om förhållandet mellan människa och natur i fjällen. Medierna är mycket olika för att nå en bred publik, inklusive barn: interaktiva modeller, visningar av kortfilmer, tillfälliga utställningar, etc.

Fauna-Flora huset
Husets fauna-blomma © B. Brassoud / Wikipedia Commons

Lär dig om skidturer

Naturparken i Bauges massivet har flera skidorter i mitten av berget som Semnoz eller Féclaz. Om du besöker regionen mitt i vintern kan du njuta av skidåkningens glädje. För att byta lite från traditionell alpin skidåkning, varför inte ta en introduktion till skidåkning? Tillsammans med en guide kommer du att åka för en minnesvärd dag!

La Féclaz resort
La Féclaz resort © savoieleysse

Åk till skidbackarna

För att åka till de största skidområdena i naturparken Bauges massivet, bege dig till Aillons-Margériaz eller Savoie-Grand-Revard. Du kommer hitta orter i mänsklig skalalämplig för familjer såväl som för inbitna idrottare och alla vinteraktiviteter erbjuds där.

Skidåkning i Aillons-Margériaz
Skidåkning i Aillons-Margériaz © savoieleysse

Användbar information

För att förbereda din vistelse i naturparken kommer denna information att vara användbar:

  • För att komma till Bauges-massivets naturpark är det enklaste sättet att ta ditt eget fordon, vilket kommer att vara viktigt på plats. De två huvudentréerna till parken var då Aix-les-Bains och Chambéry.
  • Innan avsked utforska regionenstanna in ett turistkontor för att få all nödvändig information.
  • planen minst en vecka på plats att upptäcka Bauges utan att springa.

Det väsentliga i Bauges-massivets naturpark… och efter?

Naturparken i Bauges-massivet är en perfekt plats för en vistelse av avbrott i naturen. Om du har mer tid, utforska Chamonix eller åka skidor ien av orterna i Alperna. Känner du Bauges och vill berätta om din upplevelse? Avsnittet ”kommentarer” är gjord för det!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *