När ska man åka till Porto? (beroende på klimat, folkmassor och priser)

Porto ligger norr om Portugal, vid kanten av Atlanten. mindre känt än Lissabon eller det l’Algarve, det har många fördelar. För att välja rätt tid för din semester i Porto, överväg klimatet, folkmassorna och flygpriserna.

Den bästa tiden beroende på vädret

Porto ligger i utkanten av Atlanten. Det är aldrig för varmt eller för kallt, men det regnar ofta.
I juni, juli och augusti är temperaturerna mycket behagliga med lägsta medelvärden på 16° och maximum på 24°. Vad gäller solsken kan vi räkna med i snitt tio timmar. I januari, februari, november och december är det mycket mindre varmt men medeltemperaturen för året är 14,5°C med cirka 1117 mm nederbörd per år. Om vi ​​jämför med Paris är medeltemperaturen 12,3° C och nederbörden är 457 mm. Vi kan därför se att i Porto är det milt året runt men att regnet är ganska närvarande. Men under sommarmånaderna kan man njuta av ganska torrt och varmt väder. Den närliggande Atlantkusten begränsar den extrema värmen i hjärtat av sommaren.

Porto, ett havsklimat

Porto, ett havsklimat © LesZed

När ska du boka ditt flyg till Porto?

Generellt verkar det som mellandistansflyg är billigare på torsdagar och i november. För denna typ av flyg rekommenderas att boka flera månader i förväg för att dra nytta av förmånliga priser. För vissa Paris-Porto flyg, det är i juli som biljetten är dyrast. Om du åker mellan september och januari är priserna de billigaste (x2 mindre).
Observera att dessa priser är medelvärden beräknade över tidigare år och kan variera beroende på avresestad.

Priser för flygbiljetter till Paris Porto

Vilka är de billigaste och dyraste månaderna att boka dina flygbiljetter? PARIS -> PORTO (källa: opodo.fr)

När ska man gå för att undvika folkmassorna

Även om Porto är mindre turistigt än Lissabon eller Algarve, lockar det många semesterfirare under sommaren. Juli och augusti är mest trångt. Om du inte har något emot ”publiken” är det en bra tid att njuta av solen. September är ett utmärkt val eftersom det finns färre turister, havet har värmts upp något och det finns fortfarande gott om soltimmar. Om kallt vatten inte skrämmer dig är juni lika trevlig. Men tack vare havets inflytande blir det aldrig kallt i Porto. För den som vill besöka staden utan semesterfirare är perioden från november till februari perfekt. Du måste bara tänka på ditt paraply.

Undvik folkmassorna i Porto

Undvik folkmassorna i Porto © LesZed

Sammanfattningsvis: när ska man åka till Porto?

  • Om du vill njuta av solen och stranden i Porto, boka ditt flyg för en avgång i maj eller juni, eller till och med i september. Men kom ihåg att boka i förväg.
  • För en billig och kulturell resa, välj säsong från september till februari.
  • Undvik att åka i juli-augusti, såvida du inte har något val, och du inte har något emot att dela din bit sand.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *