Varför åka till München, Bayerns huvudstad

München kännetecknas av två symboler: dess blomstrande ekonomi, vilket gör det till en av de mest dynamiska städerna i Europa, och öl, som dess invånare ägnar en riktig kult åt! För under fredliga aspekter, huvudstaden i bayern gömmer ett upphöjt liv… Så om du fortfarande undrar varför du ska besöka München, här är några anledningar.

populär och framstående

För att inse detta rekommenderar vi dig starkt att tillbringa din semester i München på hösten under det outsägliga Oktoberfest (eller Beer Festival) som hyllar Münchenbornas passion för denna drink med stort folkligt jubel. Bara detta skäl borde svara på frågan ”varför åka till München”.

Men fokusera inte på denna galna aspekt, eftersom München är försedd med andra förstklassiga festivaler som operan, mindre känd stolthet av dess invånare som avslöjar deras stora konstnärliga känslighet.

En mycket attraktiv stadskärna

När det kommer till att gå ut kommer du att vara bortskämd med valmöjligheter, men vi rekommenderar starkt att ta en drink på Brasserie Hofbräuhaus, ett av de äldsta i staden.

I samma distrikt hittar du enkelt boende att sova i och få ut det mesta av dess privilegierade läge. Detta är särskilt fallet för shopping, där du kommer att njuta av både lyxiga boutiquer och andra mer underjordiska platser som är mycket populära bland unga Müncheninvånare.

Liten förhandstitt i bilder

Här är vårt lilla urval av bilder som borde övertyga dig om att München kommer att bli din nästa destination. Du kommer inte att undra varför!

München monument båge
Monument © FooTToo
Münchens olympiska parktorn
Olympic Park och dess torn © Noppasin
München färgglada tyska hus
Färgglada hus © Xantana
München par öl
München, ölets huvudstad © Kzenon
München floden Isar
Längs floden Isar © StreetFlash

Praktisk information

För att hjälpa dig att förbereda din vistelse, här är lite praktisk information. Men först och främst, kolla vår väderprognos för året för att ta reda på det när ska man åka till München.

München turistbyrå

Upptäck Münchens museer och festivaler på Münchens turistbyrås webbplats. Kom ihåg att rådfråga dem innan du går till Oktoberfesten, för att ta del av deras råd för att hitta ett billigt hotell.

Sendlinger Str. 1
D-80331 München
> https://www.muenchen.de/int/fr.html

tyska nationella turiststyrelsen

Om du vill ha mer information om München och Bayern, kontakta den tyska nationella turistbyrån, som ligger i Paris.

21 Leblanc Street
75015 Paris
> https://www.germany.travel/fr/index.html

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *