De 8 mest romantiska städerna i Spanien

Otrolig arkitektur, charmiga städer och fantastiska städer. Ingen kan förneka att Spanien är ett av de mest romantiska länderna i världen. Du kan resa från en stad till en annan med intrycket av att passera genom ett annat land.

För dig har vi valt ut de mest romantiska städerna i Spanien som du kan besöka mellan älskare.

Barcelona

Barcelona i Katalonien
Utsikt från Parc Guel i Barcelona © BRIAN_KINNEY

Barcelona är älskarnas stad: det anses den vackraste staden i Spanien. En promenad genom gamla stan, förbi Gaudis Sagrada Familia-kyrka och den berömda kullerstensbelagda Las Ramblas, kommer att få din älskares hjärta att slå snabbare. Barcelona är det perfekta stället att par som älskar arkitektur, skulptur, moderna städer och skaldjur. Ha kul att beundra hisnande landskap från stadens höjder.

Montserrat-klostret och dess berg anses också vara de mest romantiska platserna runt staden. De ligger bara en timme från Barcelonas centrum och du kan enkelt ta dig dit med tåg.

Madrid

Palacio de Cristal i Retiroparken
Kristallpalatset i Retiroparken © Andrey Khrobostov

Den spanska huvudstaden är full av traditioner, skratt och festligheter. Detta är också anledningen till att det är huvudstaden i landet: det finns något att glädja alla i denna stad.

Det är den perfekta staden för älskare som älskar konst och historia. Du kan nå huvudstaden genom Barcelona Madrid tåg att uppskatta all skönheten i de två städerna. Om du har chansen att besöka Madrid, ta en tur till parken Parque del Retiro som ligger bredvid det berömda Pradomuseet. Du kommer att bli imponerad av dessa blomsterträdgårdar.

Sevilla

Sevilla bland de vackraste städerna i Spanien
Sevilla © Brad Pict

Många turister har redan kvalificerat sig Sevilla som den mest romantiska staden i världen. Staden är fylld med imponerande monument och vackra fontäner.

Om du gillar att ta romantiska bilder är Sevilla den perfekta platsen som du absolut måste besöka. Den fascinerande blandningen av överdådig morisk arkitektur och färgglada andalusiska hus gör staden så fotogen att du kommer att återvända hem med ett helt album med romantiska bilder. Skäm bort din älskling med en resa till denna vackra stad, och missa inte Plaza de España.

Granat

Alhambra i Granada i Spanien
Alhambra i Granada © Takashi Images

Om du gillar varma platser eller gamla städer måste du besöka Granada. Den här staden är väldigt skiljer sig från alla andra städer i Spanien. Gör dig själv en tjänst och besök det berömda Alhambra-slottet som byggdes 1300. Detta slott är utan tvekan en av de mest romantiska platserna i landet.

Segovia

Segovia slott
Segovia slott © Carmen

Segovia är den charmiga staden som inrymmer Askungens slott. Legenden säger att Disney Castle var delvis inspirerad vid stadens Alcazar-palats.

Utanför slottet är Segovia fullt av romantisk arkitektur runt varje hörn. När du besöker Segovia kommer du att ha chansen att se graciösa antika akvedukter med smala kullerstensgator som erbjuder spektakulära vyer.

Salamanca

Utsikt över Salamanca (Spanien)
Utsikt över Salamanca (Spanien) © manjagui

Varje stad i Spanien har en speciell arkitektur, men den i Salamanca är ännu mer så. Staden har romansk, gotisk och morisk arkitektur.

Besök de legendariska gamla universitetsbyggnaderna för att försöka se den lilla stengrodan på den snidade fasaden. Legenden säger att ni kommer att gifta er samma år om ni lyckas. Är det inte kul?

Ronda

En mycket romantisk bro i Ronda
En mycket romantisk bro i Ronda © SeanPavonePhoto

Underbara Ronda skiljer sig ganska mycket från orterna på Costa del Sol. Staden är faktiskt full av en rad otroliga klippor.

Om du vill ta ett foto som ett par, stå på toppen av Rondas berömda Puente Nuevo-bro, som sträcker sig över en 120 meter djup klyfta och floden Guadalevín nedanför.

Ourense

Om du vill tillbringa en bra romantisk semester i det fria, på en lugn plats med utmärkt mat, den Galicien är regionen du måste besöka i Spanien. Det är känt för sina magnifika landskap och sina unika gastronomiska specialiteter.

För en välbefinnande mellanlandning, tveka inte att stanna till i Orense, med smeknamnet ”huvudstaden i Galiciens termiska vatten”. Njut av stadens varma källor och middag på en av de många romantiska restauranger från omkring.


Varje stad i spanien är unik och full av sina särdrag. Gör den du älskar glad genom att erbjuda dem en unik vistelse i en av dessa städer beroende på vad du gillar. Du kommer att ha den bästa tiden i ditt liv.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *