Vad kan man se eller göra i Tours? 12 besök att upptäcka absolut!

Huvudstad i departementet Indre-et-Loire, Tours är ofta bara en passage på vägen till slotten i Loire. Det är Loire som har format dess historia, dess kultur, dess landskap och som har påverkat dess arv. I dag universitetsstad, modern och dynamisk, Tours odlar sin Konsten att leva. Vill du ha tips på vad du kan se och göra i Tours? Upptäck dessa 12 måste-se-besök!

Ta en drink Place Plumereau

Obligatorisk passage att göra i Tours, den plats ”Plum” är vykortsbilden av staden! Hon har klassificerats av Lonely Planet som ” vackraste platsen i Frankrike att ha en aperitif ”. Beläget i hjärtat av Old Tours, är det omgivet av korsvirkeshus med anor från femtonde århundradet.

Place Plumereau i Tours
Place Plumereau © Florence Piot

Njut av gourmetspecialiteterna från Touraine

Staden Tours har etiketten ” International City of Gastronomy ”. Och av goda skäl: dess gastronomiska arv får dig att vattnas i munnen! Smaka definitivt en klivadenna smarriga lilla brödboll som du kan stoppa med rillettes (från Tours förstås!) eller från Sainte-Maure-de-Touraineen utmärkt SUB-getost.

La Fouee
© grafljus

Varva ner vid Tours-sur-Loire guinguette

Från slutet av dagen under sommaren livar guinguetterna upp Loires stränder. Ta en drink och en piska (!), sätt dig i gräset eller på en bänk för att dela och njuta. Sväng till livemusikdelta i blindtester eller lär dig om konstnärliga praktiker med gästproffs. En oslagbar sak att göra i Tours!

Guinguetten i Tours-sur-Loire
Guinguetten i Tours-sur-Loire © Claude37

Lyssna på gammal musik

Du kommer alltid att hitta en stund att lyssna på ljudet av cembalo och violas da gamba! Den antika musikens MeckaTours har sitt oslagbara barockmusikevenemang: Festival des Höstkonsertersåväl som 4 världskända ensembler : Diabolus in Musica, Doulce Mémoire, Ensemble Jacques Moderne och Consonance.

lyssna på cembalo
Lyssna på cembalo © Taras Maksimenko

Beundra det historiska arvet

Vad måste absolut göras i Tours? Slå upp! Under dina promenader i staden, titta på fasaderna på byggnaderna, korsvirkeshus, gå för att möta Tours rika arv. Möt det väsentliga Saint-Gatien-katedralen och besöka Psalettens kloster närliggande.

Saint-Gatien-katedralen i Tours
Saint-Gatien-katedralen i Tours © Clement Horvath

Segla på Loire ombord på en toue

Boka din en timmes upptäcktsvandring på Loire vid Tours turistbyrå. Du kommer att ge dig ut på pråmar Erdre och Maine eller på den lilla tågvirke Margot. Dessa traditionella träbåtar har en platt botten anpassad till Loires hydrologi. De användes en gång för att korsa floden eller för att fiska.

Segling på en toue att göra i Tours
Segling på en Toue © grafljus

Upptäck Touraines gatukonstscen

I Tours görs gatukonst diskret i centrum och nära TGV-stationen. Du hittar några mosaiker ovanför gatuskyltar gjorda av Orleans-konstnären MifaMosa. Men vi måste snarare fly åt sidan av Saint-Pierre-des-Corps för att upptäcka dynamiken hos gatukonstkonstnärer från Tours. Den den kollektiv av Grabouilleurs (Antistak, Cu2, Topaz, Zoia, etc.) är väldigt aktiva!

gatukonst i Saint-Pierre des Corps
Gatukonst i Saint-Pierre des Corps © dadavidov / Flickr

Fördjupa din kunskap om staden på en guidad tur

För att ta en titt på Tours, åtföljs av en konferensguide från Tours Loire Valley Tourist Office. Besöken varar 1h30 till 2h. Du kan välja mellan 5 teman: Old Tours, Art déco-arkitekturrenässansen, ett allmänt besök eller upptäckten av det antika Klostret i Marmoutier.

Klostret i Marmoutier
Marmoutier Abbey © papou37 / wikipedia Commons

Lär dig och ha kul på de kulturella platserna i Tours

Staden Tours har ett stort antal kulturella anläggningar! Sida konst : Museer för konst och naturhistoria, Museum of Companionship, Castle, CCCOD. Sida scenkonst : Choreographic Center, Le Bateau Ivre, Petit Faucheux, Olympia Theatre, etc. Bio-sidan : CGR och Studios. Och många fler att upptäcka!

Museum of Fine Arts i Tours
Museum of Fine Arts © Casper Möller / Wikipedia Commons

Stig på din cykel på La Loire à Vélo och Saint-Jacques på cykel

Tours korsas av ”Loire à vélo”, berömd 900 kilometer lång rutt. Den förbinder Cuffy (nära Nevers) med Saint-Brevin-les-Pins (Loire-Atlantique). Om han korsar Frankrike horisontellt, ”Saint-Jacques på cykel”, korsar han det vertikalt. Ja, en av de fyra stora vägarna till Compostela går genom Tours!

Loire med cykel
Loire med cykel © bänk

Shoppa på National Street

I hjärtat av Tours stadskärna ligger rue Nationale stor fotgängarartär vart spårvagnen går. Du hittar nationella varumärken, franchiseavtal och oberoende företag. Utforska också de intilliggande gatorna som rue des Halles. Gå sedan ner till Grammont Avenue att återställa och fortsätta Bordeaux Street.

Nationalgata i Tours
Rue Nationale i Tours © GrandCelinien / Wikipedia Commons

Njut av en lugn paus i trädgården

Om du inte vet vad du ska göra i Tours, ta en paus i dess många trädgårdar! de Prebendernas trädgård är en av de största i stadens centrum. Han är stilig Märklig trädgård (på samma sätt som stora trädgårdar i Loire-slottet). Upptäck också botanisk trädgården plats full av charm sedan 1843.

Prebendarnas trädgård
Prébendes trädgård © GrandCelinien

Det är svårt att prata om Tours utan att nämna vad som gör regionens rikedom: slotten i Loire ! Från staden Tours kan du enkelt åka till de vackraste slotten i Touraine : Chenonceau, Langeais, Amboise, etc.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *