De 8 platserna att se absolut under en vistelse på Madagaskar

Antananarivo

Madagaskar Antananarivo
Antananarivo © Gopal Vijayaraghavan / Flickr (CC)

Landets vidsträckta huvudstad sträcker sina distrikt över 18 kullar. Dess galopperande urbanisering erbjuder en mångfald av attraktionerlämplig för backpackers som letar efter en total och ibland brutal förändring av landskapet, såväl som mer traditionella turister som letar efter historiska monument och traditionell arkitektur.

Dessa kommer gärna att bläddra stadsdelen Drottningpalatset och dess gamla koloniala hus, medan äventyrare kommer att möta lokalbefolkningen i Upper Town genom att korsa dess slingrande gränder. Uppflugna på de många höjdpunkterna i distriktet kommer de att njuta av de oslagbara belvederes som erbjuder resenärer ojämförliga landskap.

Baobabgränd

Baobabens gränd i Morondava
Baobabens gränd i Morondava © FSM-Team / Pixabay (CC)

Bara 20 km från Morondava på vägen till Belon’i Tsiribihina, ramar ett tjugotal majestätiska baobabs, kallade ”himlens rötter” av det madagaskiska folket, en grusväg som slingrar sig genom betesmarkerna. Platsen, som gynnas av statusen som tillfälligt skyddat område sedan 2007, lockar fler och fler turister som samlas vid solnedgång och soluppgång för att måla porträttet av dessa hundraåriga träd. För att ta sig dit drar Morondava nytta av vanliga flygbolag men kan även nås på väg eller till och med med båt. En chans för alla älskare av storslagna landskap!

Ön Nosy Be

Madagaskar - Nosy-be
Nosy-Be © photosforyou / Pixabay (CC)

Ön Nosy Be anses vara Madagaskars väsentliga pärla. Och av goda skäl tillåter dess geografiska läge nordväst om Big Island det att njuta av ett tropiskt klimat, perfekt för att sola sig på sina isolerade stränder som sluttar mjukt mot det öppna havet. Extremsportentusiaster kommer att glädjas över de många dykplatserna som kantar kusten, medan mer idylliska turister kan ägna sig åt mjuka vandringar mitt bland sockerrörsfälten. För resenärer som är trötta från sin resa, Nosy Be är en utväg att se och rekommendera !

Ambositra

Ambositra
Ambositra © ONTM

Mitt i centrum av Big Island ligger en stor bondestad som är typisk för regionen. De många förspända zebuserna som strövar omkring i staden efter behov och dess vackra tegel- och adobehus ger Ambositra en mycket speciell charm. Vi hittar där en mjuk och avkopplande atmosfär, där lokala hantverkare erkänns som mästare, särskilt inom intarsia och träsnideri. De omgivande byarna utspridda på bergen som omger Ambositra kommer att vara en möjlighet för resenärer att fördjupa sig i den lokala kulturen och upptäcka livsstilar som skiljer sig mycket från stadsbornas.

Diego-Suarez

Madagaskar - Diego-Suarez
Diego-Suarez (Antsiranana) © Thomas Liptak/Flickr (CC)

Belägen på öns norra spets, är bukten Diego-Suarez, som har fått sitt namn från de två navigatörer som utforskade den på 1400-talet, i själva verket en sammansättning av 4 relaterade vikar som mynnar ut mot en smal kanal mot havet. . Staden Antsiranana, före detta fransk garnison och tredje hamn på ön, är fortfarande starkt präglad av kolonisering och strävar efter att exorciera sina gamla demoner genom en sprudlande festlig och mångkulturell identitet. Inlandet, som inte går att missa, är också värt en omväg med sina typiska fiskebyar eller till och med nationalparken Montagne d’Ambre.

Sainte-Marie Island

Knölval i Sainte Marie
Knölval vid Sainte Marie © krishna naudin / Flickr (CC)

På östkusten är Sainte-Marie Island mest känd som en fristad och en utsiktsplats för de som måste ses knölvalar som kommer hit för att ta vara på det lugna och skyddade vattnet för att föda barn. Många tjänsteleverantörer erbjuder att ta dig ombord på sin båt så nära valarna som möjligt utan att störa dem. Korallrev förökar sig i det lugna vattnet och lockar många dykningsentusiaster och det inre av ön har en otrolig biologisk mångfald och lokalbefolkningen är alltid redo att le tillbaka. En liten pärla att se akut!

Isalo nationalpark

Madagaskar lemur
Madagaskarlemur © Dušan Smetana / Unsplash (CC)

Detta enorma massiv av eroderad Jurassic sandsten återspeglar all mångfald av madagaskiska naturen. Mycket populär bland resenärer, den här webbplatsen är en möjlighet att se de berömda lemurerna utvecklas i sin naturliga miljö. Landskapet är som den stora ön: vild, mångfaldig och pittoresk. De djupa kanjonerna med mörka grottor följer skogarna av palmer som korsas av floder fyllda med endemiska arter. ”Malagasiska Colorado” med sina hisnande panoramautsikt och dess många sidovägar är en resa i sig själv som kommer att glädja älskare av vandring och vandring.

Nationalparken Tsingy de Bemaraha

Tsingy de Bemarahas bro
Tsingy de Bemaraha-bron © ONTM

200 km norr om Mondorava är nationalparken Tsingy de Bemaraha en av de mest fantastiska geologiska platserna på Madagaskar. Dess majestätiska karstformationer som tar formen av smala nålar flera tiotals meter höga är nu listade som världsarv av UNESCO. Kanjonerna och ravinerna som navigerar mellan stenhögarna är hem för fauna och flora som är unik i världen, inklusive rovfåglar, alla typer av endemiska växter samt ett drygt dussin arter av lemurer!

Ren exotism

Separerad i årtusenden från den afrikanska tektoniska plattan, Madagaskar har utvecklats i sin egen takt, evolutionen väljer ibland konstiga vägar med häpnadsväckande och magnifika resultat. Fauna och flora är skimrande, sprudlande, ibland endemisk men alltid produktiv.

Den madagaskiska kulturen befinner sig i korsningen mellan afrikanska och asiatiska kulturer och liksom dess oförstörda natur behåller byarna en stark identitet med rötter lika djupa som deras berömda baobab. Livliga städer bär spår av olika koloniseringar, milstolpar i en turbulent men givande historia.

Sammanfattningsvis, Madagaskar är en unik natur i världen, en kultur som inte är mindre och ett folk lika eklektiskt som vänligt! Hur kan man inte ge efter för den rena exotismens rop?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *