Vad ska man se och göra i Le Lavandou? 12 besök som inte går att missa!

Le Lavandou var ursprungligen en liten fiskeby, inkilad mellan Côte d’Azur och Massif des Maures. Dock idag vi kommer till dess fina sandstränder mer för att garva än för att reta kolven. Speciellt eftersom regionen erbjuder ett extremt varierat utbud av underverk att besöka och aktiviteter att genomföra. Så här är 12 saker att göra i Le Lavandou!

Utforska de 12 stränderna i Lavandou

Det de flesta besökare kommer till Le Lavandou är att välja en fin handduk, packa en tjock tidning, ett inte mindre tjockt parasoll och hoppa på vägen till stranden. Speciellt sedan med 12 kilometer och lika många fina sandstränderLe Lavandou är verkligen en av de bästa badorterna i detta område!

En strand i Lavandou
En strand i Lavandou © PHILETDOM

Följ kustvägen

Lavandou-kusten är inte bara uppskattad för sina stränder. Sentier du littoral slingrar sig nästan 3 kilometer längs Medelhavet och erbjuder ett unikt panorama över de gyllene öarna. Låt dig frestas av denna idylliska promenad som ett par eller med familjen och du kommer snabbt att förstå varför detta lilla hörn av paradiset lockar de rikaste människorna i Frankrike.

Lavandouleden
Lavandouleden © Telly

Besök Villa Theo

Om det finns många saker att göra i Lavandou relaterade till nöjet av sinnena och sysslolöshet, är kulturen också mycket levande i byn. Villa Théo, byggd 1910 är ett typiskt exempel på semester på Côte d’Azur i början av 1900-talet. I det gamla huset målare Theo Van Rysselberghehittar du flera konstsamlingar och frekventa platser som i sin tid uppskattades av Cocteau, Gide eller Matisse.

Villa Theo att göra i Le Lavandou
Villa Théo © villa-theo.fr

Utforska regionens cykelvägar

Le Lavandou är en fiskeby som alltid har vänt blicken mot horisonten. Men han är också medveten om skönheten i sitt inland. Med 92 km utvecklade cykelvägar, Var är en idealisk region för att cykla och njuta av svalkan i skogsområdena när temperaturen stiger. För en sportigare upplevelse kan du också prova en terräng E-Trot-tur i Massif des Maures : ett originellt sätt att utforska inlandet.

Lavandou cykelvägar
Lavandou cykelvägar © OTLavandou

Navigera till Gyllene öarna

Le Lavandou är en viktig turistplats. Men det är också en transitplats och ombordstigningsbasen för Gyllene öarna. Porquerolles, Levant Island och Port-Cros är tre isolerade bitar av land, borta från tiden. Var och en av dem är en formidabel reservoar av biologisk mångfald. Att segla mot dem är därför en av sakerna att göra i Le Lavandou absolut om du letar efter skönheten i en bevarad och bortskämd natur. Och för de mer äventyrliga, varför inte nå Porquerolles med vattenskoter ?

Port-Cros
Port-Cros © jborger

Prova att snorkla

Medelhavets vatten välkomna en unik biologisk mångfald i världen. Dykning i det kristallklara vattnet som vetter mot Le Lavandou gör att du kan observera fiskar, krabbor, bläckfisk eller sjöstjärnor med en enkel mask och snorkel och utan dykning. Le snorkling, vi älskar ! En gång bekväm med havsbotten, ett första dyk i Port Cros kan bli din nästa utmaning…

Snorkling i Porquerolles
Snorkling i Porquerolles © minicel73

Beundra Restanques i Saint-Clair

I Provence, terrasser utse torra stenväggar, som tidigare använts för att markera fastigheter eller för att underlätta djurhållning och jordbruk. Restanques de Saint-Clair vittnar om regionens förflutna. Rehabiliteringsprojektet som lanserades 2017 har därför gett upphov till en plats som ska göras i Le Lavandou absolut, eftersom det tillåter fördjupa dig i regionens historia med en identitet så stark att den framgår av dess arkitektur.

Terrasserna i Saint Clair
Terrasserna i Saint-Clair © OTlavandou

Flyttas framför Saint-Louis-kyrkan

Saint-Louis-kyrkan byggdes 1885 och byggdes tack vare församlingsmedlemmarnas medel. Sedan var det Abbé Hélin som 1930 satte fart på renoveringen av byggnaden efter krigets skador. Enkelhet, fromhet, skönhet, här är triptyken som säkert kommer att få ditt hjärta att rycka till av beundran.

Lavandoukyrkan
Lavandoukyrkan © Qjafcc / Wikipedia Commons

Njut av ett glas vin från Provence

När du väl har fyllt din dag med aktiviteter finns det en sak kvar att göra i Le Lavandou om du verkligen vill fördjupa dig i den lokala kulturen. Njut av ett glas vin från Provence på terrassen på ett café, eller lutad mot en vinodlares disk, här är en viktig handling som du inte får missa här!

Provence vin
Vin de Provence © Nya Afrika

Att ta sig till Bormes-les-Mimosas

Bara fyra kilometer från Le Lavandou, den medeltida by Bormes-les-Mimosas erbjuder en fin utsikt över regionen. Dess blommiga gränder, dess diskreta och eleganta kapell eller dynamiken i kultursektorn är alla charmtillgångar för besökaren. Och Fort Brégançon Är inte långt !

Bormes les Mimosas
Bormes-les-Mimosas © Marco Del Torchio

Promenera genom marknaderna i Provence

En sak till att göra i Le Lavandou för älskare av provensalsk kultur: marknaden. Det är verkligen här som man glatt kan höra de skarpaste verbala uttrycken, känna doften av säsongens produkter och naturligtvis smaka på de typiska rätterna i regionen.

Marknad i Provence
En marknad i Provence © jeremie78

Tryck till Collobrières

För att nå Collobrières måste du resa cirka trettio kilometer, men resan är värt det. Vid hjärtat av skogen i Massif des Maures, anses byn vara kastanjens huvudstad. De gröna landskapen som väntar dig där kommer att vara perfekta för vackra vandringar i lundarnas svalka.

Collobrières i Lavandou
Collobrières © andrzej2012

Det väsentliga med Lavandou… och efteråt?

Det är inte för inte som Nicolas Sarkozy, François Hollande och många andra träffas varje år med sina respektive följeslagare. i Provence för semestern. generös sol, kraftfull och bevarad natur, blått och kristallint vatten utgör den idealiska ramen för resten av hjärtat. Dessutom är det ingen brist på aktiviteter och det finns lika många saker att göra i Le Lavandou vad av byar att besöka i hela regionen. Med andra ord, du har inte återvänt färdigt till Pagnols länder!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *