De vackraste landskapen i Finland att fotografera!

De Finland är ett av länderna i Europa att ha de flesta skogar och sjöar. Det är därför naturligt att vi ofta bestämmer oss för att resa till detta nordiska land för skönheten i dess landskap. Från den magiska världen i Santa Claus Village i Rovaniemi till det överraskande snötäckt taigaNär du passerar genom den vilda sidan av nationalparkerna kommer Finland att fängsla dig. Upptäck de vackraste landskapen i Finland att fotografera!

Norrsken i Lappland

I norra Finland uppskattas norrsken under klar himmel varannan natt mellan september och mars. Detta magiskt ljusfenomen är en integrerad del av Finlands landskap!

Norrsken i Finland
Norrsken © ivan kmit

Taigans granar frusna av snön

Taigan, även kallad den boreala skogen, syftar på bilden av den ”stora vilda norden” och bidrar till charmen i Finlands landskap. Barrträd som granar, tallar eller granar bildar en tät skog som fungerar som en tillflyktsort för storslagna djurliv: vargar, brunbjörnar, polarrävar, renar, etc.

Granar frusna i islandskap i Finland
Granar frusna i isen © jenyateua

Sjön Pielinen i Koli nationalpark

Koli Park är en av Finlands 40 nationalparker. Sjön Pielinen är den fjärde största sjön i landet med 894,21 km2 av ytan. Utsikten över sjön från sommet du mont Ukko-Koli är spektakulär.

Sjön Pielinen bland de vackraste landskapen i Finland
Le sjön Pielinen © Iurii

L’architecture d’Helsingfors

Helsingfors behöver inte blekna från norra Finlands landskap. Denna huvudstad med 655 000 invånare har många fördelar: avslappnad atmosfärbastur vid havet eller en märklig arkitektur. Historiska monument flirtar underbart med designerbyggnader.

Helsingfors inte Finland
Helsingfors © Mikhail Markovskiy

Polcirkelns gräns i norra Finland

Polcirkeln är materialiserades på marken i byn Santa Claus (honom igen!). Det är från denna breddgrad som det är möjligt att observera midnattssolen, d.v.s. på polardagen, när solen inte går ner.

Polcirkeln i Finland
Polcirkeln © maylat

Snölandskap att upptäcka med slädhundar

Detta är en aktivitet att experimentera med och som inte tar något ifrån det finländska landskapets under! I den snöiga skogen går det att göra dras av slädhundar. Du kommer särskilt att upptäcka de finska hundarna i Lappland, en ras uppfödd av samerna.

Hundspann
Upptäck landskapen med slädhundar © Kushnirov Avraham

Fjällrävar i Lappland

Polarräven, eller fjällräven, tål temperaturer ner till -50°C. Den finns längst i norra Finland, i de skandinaviska alperna. Dess päls, gjord för att anpassa sig till årstiderna, är vit på vintern och brun på sommaren.

Hitta fjällrävar i Finland
Hitta fjällrävar i Finland © tsuguliev

Skogarna i Teijo nationalpark

Teijo nationalpark ligger i sydvästra Finland och är ny och liten: den skapades 2015 och täcker en yta på 34 km². Den erbjuder inte mindre skönhet än de andra. På programmet: skogar, sjöar, kärr, vattendrag och mer än 50 kilometer markerade leder.

Teijo nationalpark
Le parc national Teijo © Jarmo V

Skogar befolkade av brunbjörnar

De stora sjöarna är ett av de vackraste landskapen i Finland och det är här brunbjörnarna lever, på gränsen till Ryssland. För att ha störst chans att se dem måste du följa med på en organiserad utflykt och tillbringa natten i en observationspost.

Finlands skogar
Finlands skogar © ondrejprosicky

Santa Claus Village i Rovaniemi

Det är den mest turistiska destinationen i Finland! Många resenärer strömmar dit året runt med en avsevärd ökning under slutet av året semesterperiod för upplev julens magi till fullo.

Santa Claus Village i Rovaniemi
Santa Claus Village i Rovaniemi © fotoru

Tomtens renar i Rovaniemi

Lapplandsrenen är känd för att vara en stor hjälpare för jultomten och älskas av barn över hela världen. Djur oskiljaktiga från landskapen i Finland, i denna region är de jämna fler än invånarna !

Finlands renar
Tomtens renar © fotoru

Landskapen i Finland satte Ögon fulla av stjärnor ! I sommar som i vinter-, de ger oss lite magi. Är Finland vackrare än Norge? Gå och se vår match mellan dessa två nordiska länder !

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *