De vackraste landskapen och platserna i Ungern att fotografera

Budapest är en mycket fotogen stad till sin natur. Staden är hem för en myriad av mejslade byggnader, vittnen till en kejserlig storhet, och staden är också bädden för den mäktiga Donau. Arkitekter eller andra stadsplanerare förlitade sig på en kuperad plats för att ordna sin stad. Och huvudstaden är långt ifrån den enda vackra panoramabilden av ett land som har blivit turistfotografernas älskling som alltid tittar av de vackraste landskapen och platserna i Ungern att föreviga dem på sitt eget sätt.

Budapest termalbad

Om de inte strikt sett är en del Ungerska landskap, Budapests termalbad förtjänar hur väl som helst att introducera denna artikel. Platsen för möte, avkoppling och nöje, termalbaden har en mycket speciell roll när sommarens fuktiga hettor tynger staden. De erbjuder sedan resten av själen och kroppen till en kvävd befolkning som ivrigt finner och varje sommar glädjen i vattendiskussionen.

Budapest termalbad
Budapest termalbad ©Shchipkova Elena

Budapest parlament

Om Budapests parlament anses vara ett av de vackraste i Europa, är det inte bara på grund av dess fina och imponerande arkitektoniska struktur eller dess symboliska historia. Det ungerska parlamentet drar också nytta av dess exceptionella ställning, Ungerns fantastiska stadslandskap och i närheten av en av de största floderna i Europa. Upplyst av strålkastare och observerad från Donaus svarta vatten visar byggnaden all sin storhet och kejserliga majestät.

Budapests parlament
Budapests parlament upplyst ©Delphotostock

Budas slott

Budaslottet är ett kungligt residens sedan 1300-talet och är ett typiskt exempel på den ungerska kulturens arkitektoniska bevarandekapacitet. Trots de olika konflikter som präglat landets historia har viljan att bevara arvet gjort det möjligt att värna detta historiskt viktiga monument, vittne om ett ärofullt förflutet och utsiktspunkt barnmorska bland de vackraste platserna och landskapen i Ungern. Mitt i natten visar restaureringarna upplysta av stjärnorna byggarnas, men också curatorernas, alla talang.

budva slott
Budva slott på natten ©cge2010

Donau och broar

budapest är en vattenstad par excellence. Fontäner och termalbad har präglat invånarnas agerande sedan stadsbyggandets tidiga dagar och den närande floden som korsar den verkar vaka över samhällets intressen. Samtidigt som beskyddare, skapare av rikedom och inspirationskälla skapade floden också utmaningar för cirkulationen under enandet av Buda på ena stranden och Pest på den andra. Problem lösta idag genom att bygga broar, som bidrar till att främja panoramabilder bland de vackraste stadslandskapen i Ungern.

Donaubroar
Donaubroarna ©TTstudio

Le Tram från Budapest

Om staden Budapest är en av de vackraste i Europa är det till stor del tack vare den slaviska charmen, halvt romantisk, halvt melankolisk, som kännetecknar dess byggnader och verk. Tidig hösts svala klimat och den något förlegade designen av lokala spårvagnar kombineras i samma rörelse för att orsaka slarv i fotografens hjärta. Man skulle nästan vilja bli kall när man tittar på den här bilden. Även att lämna en kär vän med en tår i ögat skulle kännas ljuvt i denna tidsromantiserade miljö, karakteristisk för ungerska landskap.

spårvagn Budapest
Budapests spårvagn ©Chris Caines / Unsplash

Tokaj-regionen

Även om huvudstaden Budapest är hem för några av de mest imponerande byggnaderna i Europa, landskapen i det provinsiella Ungern är också stora möjligheter att förundras. Vinregionen Tokaj är alltså en region som är både gourmet och storslagen. Längs vinvägen kan du smaka på nöjet av finess av lokala produktioner medan du beundrar dessa magnifika källare typiska för regionen.

Tokaj Ungern
Tokaj ©woyzzeck / IStock

Den historiska staden Pecs

Staden Pecs är välkänd för studenter som vill ha kul och är en lindrig vandrare mellan sitt rika historiska förflutna och sina festliga orienteringar. Hög plats för kultur, det finns ett stort antal museer och arkitektoniska platser. Dess historiska distrikt är ett under av estetisk mångfald. Många turister kommer för att strosa dit innan de tar en drink på terrassen bland ungdomar på jakt efter nattliv. Pecs erbjuder alltså boende i ett av de vackraste och mest heterogena landskapen i Ungern.

pecs gator
Pecs gator ©JackF / iStock

Hollókő, den bevarade traditionen

På de små kullerstensgatorna i Hollókő svävar en luft med den söta doften från förr. Tiden här tycks flyta på som den vill, långt från de digitala förvirringarna i våra uppkopplade medborgares liv. Husens vitkalkade fasader, framhävda av sina träramar, verkar direkt ur en berättelse av bröderna Grimm och det är inte de pittoreska kläderna som bärs av lokalbefolkningen som skulle motsäga denna magiska bild. Ungerns landskap är också det, en återgång till en tid då konsten att leva tog sin tid.

Ungerska byn Holloko
Den ungerska byn Holloko ©JackF / iStock

Och Ungerns landskap är en tillräcklig anledning att göra resan, kan vi inte göra det till den enda drivkraften för turisttillströmningen som vi ser där varje år. En intressant levnadskostnad, överdådig imperialistisk arkitektur och typisk gastronomihär är några av de andra argumenten för en resa till Ungern. Varsågod för då hittar du dina egna skäl att komma tillbaka!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *